luni, 6 iulie 2020

Demisia guvernului Orban


    Aseară am avut o discuție cu un prieten bun. Acesta îmi spunea cam așa:„domnule, nu înțelegi că guvernul nu are bani să mărească pensiile și alocațiile copiilor? De unde să dea săracii, dacă nu au bani”. Mi-am amintit replica lui Moromete:„ de unde să-ți dau băi, Jupuitule, dacă n-am, dacă n-am, n-am...”
    Dacă guvernul nu are bani, sigur că nu are, el trebuie să adune banii prin instituțiile statului. Nu așteaptă nimeni pomeni de la un guvern politic, să ne înțelegem bine, nu vine Orban, Dăncilă, Ponta cu bani de acasă, nu că nu ar avea, să plătească pensiile și alocațiile copiilor, ei plătesc din bugetul de stat. Dacă guvernul liberal nu găsește soluții, să demisioneze, înseamnă că este incapabil. Spunea Florin Roman aseară la „Subiectiv” că România nu stă rău față de perioada de guvernare a ciumei roșii, are cu 14.000 de salariați mai puțini decât aceeași perioadă din 2019, ceea ce se poate înțelege că nu stăm economic chiar așa de rău.
    Prin urmare, pensiile și alocațiile trebuie să crească conform legii, altfel organizațiile de pensionari vor acționa statul în judecată, în speță guvernul pentru nerespectarea legii.
   Un guvern responsabil, simțind povara din spatele lui, și, imposibilitatea, după spusele lui, de a îndeplini cerințele legii în ce privește aceste măriri, ar ieși fain frumos în față și ar declara națiunii că nu se poate achita de angajamentele luate. Mărirea pensiilor este prinsă în buget și ca un partid cu responsabilitate și grijă față de cetățean ar trebui să-și prezintă demisia, lăsând posibilitatea să se formeze un alt cabinet care ar putea găsi resursele necesare pentru mărirea pensiilor și alocațiilor.    Problema este stringentă. Are o mare încărcătură morală. Pensionarilor nu le poți spune că vă mărim pensia peste 10 ani, atunci avem bani. Până atunci încercați să nu vă mai cramponați de viață, mergeți acolo unde vă recomandă, cu multă „căldură”, preotul: „în loc cu verdeață, de unde a dispărut ...întristarea...”
    Țara nu are nevoie de panglicari care să iasă seară de seară, de trei ori pe seară, pe posturile TV pentru aș anunța incompetența. Țara are nevoie de oameni politici puternici, care să găsească soluții, nu să plângă pe umerii cetățenilor. Miniștrii unei țări nu sunt țațe pe marginea șanțului, sunt Înalți demnitari români remunerați ca atare din banii cetățenilor. Prin urmare, miniștrii, guvernul în ansamblul său, se află în slujba cetățenilor, așadar, dacă nu se pot achita de sarcini, să plece și să nu mai pape banii contribuabilor în van! Vom descoperii odată cu DNA, dacă se va hotărî să ancheteze achizițiile, câți bani au fost sifonați în această perioadă neagră de pandemie, bani care ar fi fost suficienți pentru mărirea pensiilor și a alocațiilor.
    În martie 1907 guvernul conservator nu a găsit soluții pentru înăbușirea răscoalei țăranilor, prin urmare în 12 martie demisionează și se formează un guvern liberal care a lămurit cu tunul problema țărănească.
Așa se procedează, când un guvern nu găsește soluții, demisionează. Președintele, altul decât Iohannis, cum, nu avem un Președinte de rezervă? Păi ce ne facem? Cel de acum este copremier, prin urmare demisionează la pachet cu Orban. Cine dracu cheamă partidele politice parlamentare la consultări?
    În sfârșit, cum îl știu de bine fixat și „confortabil” în scaunul de la Cotroceni sunt sigur că nu va pleca nici dacă demisionează, va rămâne înfipt în fotoliul de prezident.
    Revin, se fac consultări, de aici Președintele va ajunge la concluzia că Orban este cel mai bun de premier. Orban Ludovic va veni cu cabinetul în Parlament, Ciolacu și ai lui, la un ordin primit de Președintele PSD prin SMS, nu se știe de unde, probabil persoană importantă și bine urcată pe scara politică internă, ori externă, via ambasada SUA, ori Germania, ori amândouă, oricum nu contează, PSD-ul votează și avem al aișpelea guvern Orban. Dacă lucrurile stau așa de ce să mai demisioneze? Mai bine să rămână guvernul de acum și să se lingă pe...bot pensionarii de mărire. Că așa e la noi.
    Ai dreptate drag prieten, Orban și ai lui abia au bani de măști, combinezoane și paraîndărături. Și mai dă-i morții de pensionari, prea se agață de viață. Auzi domle, nu au bani de medicamente. De ce s-au îmbolnăvit, i-au pus liberalii să devină cardiaci, diabetici, etc.? Nu au bani de utilități, ce să facă cu electricitatea și telefoanele mobile? Mai folosesc și gaz, ați văzut câte accidente se produc.
     Ștefan cel Mare s-a bătut în 49 de războaie și nici nu avea telefon mobil, avea doar pod mobil, nu trimitea mail-uri Mariei de Agop, doamna sa, îi scria carte care ajungea, cu voia lui Dumnezeu, în câteva luni. Nu avea electricitate și nici TV să se informeze de la Gâdea, iar în castele și palate era frig, foarte frig, nu aveau termopane și nici gaz metan. Săracu! D-aia la bătut Mahomed Cuceritorul la Războieni în 1476.
     Sunt pretențioși pensionarii din ziua de azi. Avea dreptate  Christine Lagarde, Doamne, e urâtă ca moartea, când spunea că bătrânii trăiesc prea mult, ai dracului bătrâni!
    Sunt câțiva anișori de când #rezist la îndemnul unor politicieni care s-au cățărat pe umerii lor, scoteau bătrânii vinovați de situația în care se găsește România.  Pregăteau terenul pentru asemenea vremuri.  Liberalii plătesc acum pensionarilor fiindcă au votat cu PSD. Așa este în politică.
    Apropo, și-a pus cineva întrebarea că și Isărescu e bătrân, senior se spune mai nou, și că prin poziția pe care o ocupă de 30 de ani a pus și el, cu destoinicie, umărul la distrugerea economică a României?
      Păcat, trebuia să și-o pună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...