sâmbătă, 25 iulie 2020

Guvernul a pierdut lupta cu Covid-ul.


      România a pierdut lupta cu Covid-ul. De fapt România a pierdut toate bătăliile, inclusiv pe cele democratice.
     În zadar bietul nostru Președinte, anemic în fapte și-n gândire, deși ca stat este destul de înalt, parcă prea masiv, prea greoi în mișcări și în vorbă, ne amenință cu degetul, pe noi și pe virus, să ne băgăm mințile în cap, altfel, vor pune Arafat și Tătaru mâna pe noi și nu mai scăpăm sănătoși din chingile lor.
Covid-ul nu s-a speriat de uriașul din fotoliul de la Cotroceni, nici de Tătaru, nici de Orban Ludovic, cel cu mască și fără mască.
      De altfel, domnul Iohannis, Președintele de tristă amintire, ne spune zilnic cu emfază și în mod apocaliptic că vinovat de ratarea luptei împotriva virusului este nimeni altul decât PSD-ul.
Da, PSD-ul este vinovat, are dreptate domnul Iohannis, îl susțin întru totul. Sunt fan afirmațiilor domniei sale, se vede neamțul rasat cu dragoste de țara sa, Germania.
În martie PSD-ul nu trebuia să voteze în Parlament guvernul Orban. CCR spusese clar, premierul demis prin Moțiune de Cenzură nu mai poate fi propus să formeze un alt guvern. Mai mult decât atât, premierul desemnat Ludovic Orban nu coagulase o majoritate parlamentară în jurul său. Cu toate acestea, împotriva voinței lui Orban, PSD-ul validează prin vot noul guvern.
Apoi, fără ca guvernanții, în frunte cu Orban și Iohannis, să ceară explicit opoziției să voteze și mai ales să negocieze noile proiecte legi, care se impuneau în lupta împotriva Covid-ului, PSD-ul votează legile.
      PSD-ul este vinovat de faptul că Iohhanis și Orban sunt incapabili să guverneze. Un partid responsabil căuta aliați și trimitea, prin Moțiune de Cenzură, de urgență la ATI guvernul Orban-Iohannis.
      Nu am crezut vreodată că mai poate să apară un nou tip de guvern ca cel de tristă amintire Băsescu-Boc. De această dată acesta este cu mult mai catastrofal, dacă se poate spune așa, decât cel din perioada 2009-2012. Nu se poate tolera un guvern ca acesta condus de tandemul Iohannis-Orban care să nu facă nimic pentru salvarea României. Nu mărirea alocațiilor și a pensiilor vor duce România de râpă, ci modul în care este administrată țara va conduce la prăbușirea iremediabilă din punct de vedere economic și chiar politic România.
        Iohannis se bate cu pumnul în piept, după ce s-a caftit cu liderii europeni după spusele sale, că a adus în România 79,9 miliarde euro. Domnule Iohannis, banii ăștia europeni sunt la fel de virtuali ca un sărut pe facebook. Vă trebuie programe să puteți atrage acei bani. De-a lungul timpului s-a demonstrat că banii europeni sunt cea mai frumoasă „Fata Morgana”. Alergi după ei și nu-i prinzi niciodată. Nu cred că trebuia să ni se aloce sume mai mari de bani, oricum vor rămâne la Bruxelles, măcar să-i luăm pe aceștia, însă, sunt convins, cum sunteți băieți de treabă aveți să  lăsați banii acolo unde sunt.
       Am primit un mesaj de la o fată care este la muncă în Germania. Îmi spunea că la spital au tratat-o cu un fel de siktir, pentru simplul motiv că e româncă. Asta „dragi” conducători nu ni se trage de la rommii cetățeni români care au furat, tâlhărit, sau au mărit piața prostituției în țările UE. Nu, ni se trage încă din 1990 atunci când occidentul împreună cu SUA ne-au umilit în cel mai josnic mod, iar noi ne-am făcut preș în fața lor lăsându-i să ne joace în picioare. Mă refer la așa zisele ajutoare pe care le trimiteau din Germania, Italia , Franța, SUA. Am văzut oameni care se călcau în picioare pentru o pereche de pantofi și trei perechi de chiloți toate la second  hand. Nu erau doar țigani, erau directori, ingineri, oameni cu poziție în societate. Apoi au trimis alimente din rezerva militară a armatei SUA, acele conserve pe jumătate cu termenul de valabilitate la limită. Nu am înțeles niciodată de ce ne-am bătut pentru acele ajutoare, românii aveau bani, trebuiau doar magazinele aprovizionate să ne putem cumpăra tot ce aveam nevoie.
      Însă occidentul a vrut să ne umilească, să ne desființeze ca popor mândru, ne-au transformat în cele mai umile ființe. Apoi ne-au distrus, cu ajutorul politicienilor români, economia, ne-au furat locurile de muncă. Au întredeschis poarta Europei. Românii rămași fără loc de muncă, fără o posibilitate de a câștiga în mod cinstit o pâine în țara lor, au plecat spre alte zări. Femeile, în marea lor majoritate, au devenit îngrijitoarele bătrânilor europeni, lăsându-și proprii bătrâni să se zbată în mizerie și neputință.
       Din acest motiv nu vom scăpa de virus, pentru că am ajuns să fim conduși de oameni care stau în genunchi în fața omologilor (sic!) europeni, de oameni care nu au coloană veterbrală, suntem conduși de oameni care pot fi ușor asemănați cu virușii contagioși. Nici nu mai știu acum, în aceste zile, care virus este mai periculos, virusul guvernamental, ori Coronavirusul? Doamne ce de viruși avem! Doar alegerile parlamentare ne pot imuniza împotriva lor.
Acum ar fi trebuit să nu se numere voturile pe  sicriile celor decedați de Covid și ai celor de la ATI. Ar fi trebuit, dacă aveam un Președinte mai presus de orgolii și ranchiuni politice, ca toate partidele parlamentare să se așeze la masă, cu sau fără mască, și să nu plece acasă până ce nu ajungeau la un consens politic. Nu te aperi de un virus cu o contagiozitate foarte ridicată făcând campanie electorală la televizor. Nu te aperi de virus condamnând partenerii politici. Te aperi căutând soluții, punându-le pe masă și împreună cu specialiștii și celelalte forțe politice să fie găsite soluții. Nu prin proiecte de lege scrise pe picior te aperi de un virus periculos, ci cu proiecte bine cântărite, elaborate de oameni de știință. Nu dând amenzi populației aperi țara de virus domnule guvernant, ci prin puterea propriului exemplu.
      Românii dintotdeauna au găsit, au căutat, repere în personalitățile politice. Românii, poate mai mult decât alte popoare, au nevoie de idoli. Îi urmează, așteaptă îndrumări de la ei.
    Cum să creadă în existența virusului, în faptul că este contagios și periculos, când văd cum membrii guvernului  beau, fumează în cabinetul Premierului fără să folosească masca de protecție și fără distanțarea fizică?  Cum să creadă că îmbolnăvirea poate fi fatală când văd membrii guvernului în plină ședință de guvern, fără să aibă acea distanțare fizică, socială, și fără să poarte mască de protecție? Cum să creadă că virusul Sars-cov 2 este periculos când Rareș Bogdan își sărbătorește fiica cu 100 de invitați într-un restaurant din Cluj, fără să țină cont de distanțarea socială și evident fără măști fiindcă, nu-i așa, cu masca la gură nu puteau bea și nici mânca. 
      AICI AR TREBUI SĂ GĂSEASCĂ ROMÂNII EXEMPLE, ÎNSĂ EI VĂD CĂ ACEIA CARE AU FĂCUT LEGILE PENTRU CA EI SĂ FIE AMENDAȚI DACĂ NU POARTĂ MASCĂ,  LE DAU CU TIFLA.

2 comentarii:

  1. "Doar alegerile parlamentare ne pot imuniza impotriva lor ". Cum se poate intampla acest lucru cand tot noi,aceiasi, mergem la vot si din nefericire nu ne-am schimbat deloc . Continuam sa ne injuram intre noi care partid este mai bun inloc sa ne luptam pentru a arata care partid este mai corupt ! In tot acest timp ,ei ,"politicienii rasati" isi dau ghionturi pe sub masa ,razand in barba si afirmand in gand "i-ar i-am prostit pe prosti " ! Tineretul nu vrea sa lupte pentru ca parinti lor sa aiba un sfarsit mai demn . S-au adunat in USR si se bat intre ei care sa puna mana pe o functie mai buna ,nu conteaza incompetenta care-i caractetizeaza ,ei vor tot mai mult pentru ei !Vor sa faca ROMANIA sluga occidentului !

    RăspundețiȘtergere
  2. Am spus: „ne pot imuniza...”. Ceea ce presupune că ne-am putea trezi la realitate, sau nu.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...