miercuri, 12 august 2020

Copiii Țării sunt cea mai bună investiție


    Am ascultat puțin, aș fi vrut să ascult tot discursul din Parlament al lui Orban, mi-a fost imposibil să ascult tot speech-ul. Urmăresc viața politică din România de 30 de ani, însă, niciodată, poate în guvernarea lui Boc să mai fi fost, nu am ascultat atâtea inepții.
Spunea domnul premier, că nu poate dubla alocațiile copiilor, că nu poate mări pensiile conform legii, dintr-un motiv simplu, nu sunt bani. Banii trebuie folosiți în investiții. Frumos spus, chiar bine.
Mai spunea că România este singura țară din UE care mărește alocațiile și pensiile. Nici o altă țară din Uniune nu face ce face guvernul Orban.
Un copil are o alocație de ceva mai mult de 1 euro pe zi. Copiii din UE au cu mult mai mult decât copiii noștri. Pensiile medii în UE sunt peste 1500 de euro. Pensiile medii în România sunt de 300-400 de euro. Cum dracu ne putem compara cu UE? Cum poți să spui Orbane că nu poți mări alocațiile copiilor? Până la urmă cea mai mare, mai trainică și mai aducătoare de venit este investiția în copii. Însă cum să știți voi așa ceva, când cel care vă conduce a preferat să investească în case și nu în copii? Prin urmare domnul Președinte-premier nu știe cât costă pamperșii, cărțile și caietele, hainele, etc. pentru un copil. Sigur că pentru domnia sa este o crimă să investești în copiii care sunt viitorul țării, mai bine să susținem companiile străine producătoare de venit pentru alte state.
   Pentru ce construim autostrăzi dacă nu vom avea copii care să circule pe ele?
Cum dracu ai putut să spui domnule Orban într-un mesaj televizat, în an electoral că : „lupți cu toate armele ca dublarea alocațiilor și mărirea pensiilor să nu aibă loc?” Atât dublarea alocațiilor cât și mărirea pensiilor trebuie să fie făcute acum. Copiii vor crește, bătrânii vor merge la odihna veșnică, nu au timp să aștepte o mărire făcută cândva în viitor.
Aveți bani pentru toate prostiile, Curtea de Conturi a descoperit nereguli de miliarde de euro, bani arhisuficienți pentru cele două măriri.
  Cum puteți fi insensibili, să nu spun de-a dreptul nesimțiți, când, cocoțați pe niște salarii uriașe, îi spuneți bătrânului că nu sunt bani să-i măriți pensia, când el, cu mâna tremurândă își înnumără banii , în timp ce merge la farmacie și se roagă la Dumnezeu să nu se fii scumpit medicamentele, fiindcă va fi nevoit să renunțe la o parte din ele, chit că va fi posibil să-i bată moartea în ușă. Dacă nu le ajung banii din pensii, spuneți voi în subsidiar, nu au decât să moară! Voi sunteți liberali, nu aveți patrie, nu aveți popor. Poate aveți dreptate. Ați fost puși cu japca, voi niște străini, să conduceți România. Ce drag de poporul român să aibă Iohannis Klaus Werner, el este neamț. Ce drag de poporul român să aibă Orban Ludovic, că doar numai român nu este. Ce drag de poporul român să aibă Ben Oni Ardelean, că doar român nu este. Ce drag de poporul român să aibă Eduard Hellvig. Și enumerarea poate continua. În România chiar nu mai sunt români? Dacă nu mai avem români neaoși, atunci ne merităm soarta.
  Domnule Orban, vorbești despre școala on-line, cu ce va plăti copilul tableta? Cumpără guvernul? Să fim serioși, guvernul nu a fost în stare să cumpere măști pentru cei mai sărmani cetățeni ai țării. Niște banale măști, dar tablete? Asta este o glumă proastă.
Spunea bine domnul Iohannis, în seara aceasta la o conferință de presă,  despre un primar al unei comune, care declarase că: „el nu poate asigura condiții bune elevilor pentru a putea învăța în deplină siguranță a sănătății”, despre el domnul Președinte a spus, citez:„ trebuie să plece și mai ales să nu mai candideze dacă nu poate asigura condiții elevilor”. Extrapolând, spun și eu despre premierul Orban: dacă nu poate mări conform legii alocațiile și pensiile trebuie să plece. Până la urmă guvernul este o primărie mai mare.
  În această seară, în aceeași conferință de presă, domnul Iohannis a spus că PESEDE este vinovat pentru că este virusul în țară. Întrebat despre Moțiunea de Cenzură pe care o va depune PSD în 17 august, Președintele a răspuns: „știu că nu va fi guvern PESEDE”. Asta înseamnă că Iohannis va intra la rupere, va forța Constituția și îi va provoca pe PSD-iști fie să se dea cu fundul de pământ, fie să-l suspende. Cum această toamnă are destule evenimente electorale plus pandemia, Președintele este sigur că nu va fi suspendat, de aceea va faulta în toate direcțiile inclusiv în careu. Cred că acela care încalcă Constituția ar trebui deferit justiție, este și mai simplu și mai ieftin. În acest fel Președinții ar fi mult mai ponderați în a juca tontoroiul pe Legea Supremă.
  Să spună la televizor și în toată media că nu are guvernul bani, o poate face oricine. Atât de indolent a fost Orban încât nu s-a interesat nici măcar să facă majorități pe proiecte punctuale. Alții de la guvernare, cu responasabilitate, ar fi spus: Mulțumesc PESEDE! Mi-ai trecut toate proiectele de lege mâzgălite de noi în bătaie de joc. Asta nu este dictatură, nu este democrație, este o încălecare a instituțiilor statului. Ehei, cred că Băsescu a fost mic copil pe lângă ăștia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...