duminică, 2 august 2020

Trăim vremuri nebune


     Trăim vremuri nebune. Suntem într-o avalanșă de minciuni. Manipularea este tot mai agresivă. Societatea este împărțită, după simpatii, în grupuri talibanice. Iohannis, ca Președinte al României, a devenit partizanul PNL-ului, nu este nimic rău, doar că nu mai poate fi arbitru al societății românești. Nu mai poate fi un garant al bunului mers al societății românești și al respectării Constituției, nu mai poate fi Președintele României.
Spunea domnul, sună ciudat să scriu domnul Iohanns, însă este Președinte, Iohannis în urmă cu un an, doi, cinci că PSD-ul e vinovat de toate relele, mai ales Dragnea. Era în stare să spună că nu plouă din cauza lui Liviu Dragnea, ori bate vântul din cauza lui Dragnea, nu are el, Președintele, poftă de mâncare din cauza lui Dragnea, totul era din vina PSD și a lui Dragnea ca Președinte al PSD. Am înțeles atunci că PSD-ul fiind la guvernare, iar Dragnea liderul partidului, aveau atâta putere încât puteau schimba și clima.
     Ce nu înțeleg acum, domnule Președinte, este că, deși sunteți la guvernare, pentru că asta faceți împreună cu Orban Ludovic de șapte luni, guvernați, mă rog, asta ar trebui să faceți, însă vă jucați, vă bateți joc de toți și de toate, iar vinovat pentru impotența voastră politică este vinovat, nu-i așa, PSD-ul. PSD-ul este în opoziție de 7 luni, sau cel puțin așa ar trebui să fie, doar că lucrurile nu stau așa. PSD-ul v-a votat toate inepțiile numite pompos proiecte de legi.
Să spui că vinovat de răspândirea virusului și de decesele din cauza Coronavirusului  este PSD-ul, asta este o mare ticăloșie și mă duce cu gândul la altă mare ticăloșie comisă de același Președinte al României în 2015 când a spus citez: „ a trebuit să moară oameni, la Colectiv, pentru ca Ponta să demisioneze”.
Legea cu purtarea măștii în locurile aglomerate este o mare prostie. Pe căldura asta masca se umezește și devine un focar de infecție, nu mai spun că mulți vor leșina din cauza faptului că nu vor putea respira.
     Nu legile coercitive vor alunga virusul. Ci conștiința oamenilor. Nu vânarea celor fără mască va eradica virusul, ci propriul exemplu al factorilor decidenți. Oamenii se simt umiliți și debusolați. Nu înțeleg ce trebuie să facă. Pe facebook sunt bombardați cu fel de fel de materiale, unele pro Coronavirus, altele, din contră, care spun că nu există un asemenea virus, ori că nu este mai periculos decât o gripă sezonieră. Românii sunt derutați, nu înțeleg cum dracu pe ei îi așteaptă virusul la colț de stradă, îi pândesc  pe terase dacă întârzie peste ora 23, iar pe guvernanți îi ocolesc? Se uitau și ei, românii, ca proștii la TV acolo unde liderii europeni discutau având măștile pe figură, doar liderul român se plimba ca vodă prin lobodă fără mască și fără distanțarea fizică. Oare de ce? La fel de dezorientați au fost și când Rareș Bogdan împreună cu 100 de invitați își sărbătorea fiica într-un restaurant din Cluj, evident că nu era nicio distanțare fizică și nu aveau nici măști. La fel prin Palatul Victoria, ședințele de guvern erau ținute cu miniștrii care nu aveau mască și nici distanțarea fizică. Nu mai vorbesc de celebra poză în care Orban( o fi român?) și alți membrii marcanți și marcați ai guvernului erau la un pahar de whisky și o țigară fără a purta mască și fără a avea o distanțare fizică. Sigur au mai fost surprinși și alți politicieni, însă fiind de la opoziție se poate spune că erau pe post de Gică Contra.
        În aceaste situații oamenii sunt luați de proști. Nu amenzile lui Arafat (domnule Raed, Iohannis vă mănâncă postul și pe dvs. odată cu el) și legile lui Orban îi vor disciplina pe români, ci propria lor teamă. Însă și aici sunt multe discuții de făcut. Testele sunt prost interpretate, prin urmare numărul de infectați nu este cel anunțat, el poate fi mai mare, ori mai mic, doar Dumnezeu știe realitatea. Nici numărul deceselor de Covid 19 nu este sigur, acolo fiind un cumul de boli cronice. Nu avem date despre decesele din cauza gripei sezoniere și din alte cauze.
        Atâta timp cât autoritățile ca persoane fizice tratează propriile legi cu lehamite și sictir, la fel vor proceda și cetățenii.
      În concluzie, masca trebuie purtată acolo unde individul consideră că este în pericol să se contamineze. Nu toți românii sunt „eroi” precum Cataramă, ei știu foarte bine ce trebuie să facă.
      Am să vă spun o mică poveste. Un tâlhar a intrat în casă peste o pereche de tineri proaspăt căsătoriți. Văzând tâlharul cât de frumoasă este femeia, s-a gândit să o violeze. A tras cu creta un cerc pe pământ, iar bărbatului i-a ordonat să stea într-un picior în mijlocul cercului cât timp el se va ocupa de femeie. Să nu cumva să pună un picior în afara cercului fiindcă îl va omorî. După ce tâlharul și-a potolit pofta carnală a plecat în treaba lui. Femeia i-a reproșat bărbatului:„bine mă prostule, ai stat și te-ai uitat la ăla când își bătea joc de mine și nu ai făcut nimic? Ba să avem pardon, a răspuns bărbatul, l-am păcălit de l-am rupt, știi tu de câte ori am pus piciorul în afara cercului și el nici nu m-a văzut?”
       Oamenii, ca demni moștenitori ai Evei, sunt tentați să facă invers decât li se ordonă, însă vor face exact ce văd că fac autoritățile. Așa sunt oamenii, niște copii mai mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...