duminică, 28 noiembrie 2021

Atenție, vine Rareș Bogdan de la Bruxelles, vedeți voi pe dracu!

 


   În PNL există, pe lângă mulți alți lideri, unul care face notă discordantă de restul conducerii PNL, acest ins, original, se numește Rareș Bogdan. Domnul Bogdan este europarlamentar din partea PNL.

Nu nu vă gândiți că acest nume cu rezonanță, cu putere atât în prenume cât și în nume ar avea ceva din Petru Rareș, Bogdan întemeitorul, Bogdan al II-lea, tatăl lui Ștefan cel Mare, ori cu Bogdan al III-lea cel chior. Nici vorbă. Rareș Bogdan al nostru este un oportunist, un narcisist feminizat, pensat și machiat ca un faraon antic. Acest ardelean care vorbește privindu-se în oglindă și scuipându-se tot timpul să nu se deoache la cât se vede de frumos și de deștept, a fost întâi jurnalist, din această postură înjura în cel mai obscen mod PNL-ul. Domnul R.B. a lăsat jurnalismul, care era mai puțin bănos și s-a înscris în PNL unde a fost primit cu flori și funcția de prim-vicepreședinte al partidului. Domnul fost jurnalist a candidat primul pe lista europarlamentarilor din PNL și a fost trimis de către electorat în Parlamentul European unde are o îndemnizație uriașă și răspundere mică spre deloc.

După alegerile parlamentare din 2020 PNL s-a clasat al II-lea după PSD ca număr de parlamentari. Cum la Cotroceni este chiriaș, cu chiria plătită de popor, Klaus Iohannis care, în loc să fie în parteneriat cu țara, este în parteneriat, contra Constituției, cu PNL, a desemnat pe Câțu să facă un guvern de coaliție cu USR, UDMR și minorități.

USR-ul, în cadrul coaliției, a jucat la rupere, a uitat de binecuvântarea lui Iohannis, de programul liberalilor, făurind o politică antisistem, antipopor, antiromânism. Aș putea da exemplul ministrului sănătății Voiculescu, al urmașului său la scaunul sănătății Ioana Mihăilă, Ghinea, oameni fără orizont, fără interes pentru țară, pentru pacienți, pentru pandemia care s-a statornicit în tot și-n toate.

Toate aceste jocuri anti România, anti liberali, anti popor, USR-ul le făcea în mod deliberat, știau că liberalii sunt prinși în propria cursă și nu aveau nicio scăpare. Orban, Cîțu și Iohannis strigaseră până la răgușire că ei nu se vor alia cu PSD. Ori USR-ul tocmai pe acest lucru se baza, pe faptul că liberalii erau condamnați să guverneze cu reziștii, de aceia deveniseră niște copii teribili ai coaliției.

Liberalii au simțit că useriștii vor să-i încalece, sondajele dovedeau acest lucru, PNL scăzuse la 14-15% intenție de vot. Au hotărât, de fapt Iohannis a hotărât să rupă alianța cu USR. USR-iști, proaspeți în politică, neunși cu toate alifiile, au jucat la ofsaid. Jocul a fost fatal pentru ei, geaba au plâns, s-au jelit așa de tare încât Orban, de mila lor, a demisionat din PNL. Iohannis nu a fost de întors din drumul lui, voia liniște, are nevoie să se concentreze cum trimite mingia de golf la gaura nouă, vine iarna, trebuie să schieze, nu mai vrea gălăgie. Ordinul de zi dat de Iohannis liberalilor a fost clar: alianță cu PSD, UDMR și Minorități. Asta a zis cotroceanu, asta a făcut Cîțu.

Au negociat, au dezbătut, s-au înjurat, și-au tras ghionturi politice până la urmă a ieșit o alianță, cu un program de guvernare, formată din PNL,PSD,UDMR și minorități. Fiindcă liberalii plângeau prea tare, PSD-ul, din condescendență, gândindu-se mai ales la crizele mari care domină România, a dat satisfacție PNL să-și pună premierul. Însă, cine are premierul are și cea mai mare responsabilitate, așa a gândit PSD.

Premierul urmează să aibă mandat limitat până în mai 2023, de atunci în colo primul ministru va fi de la PSD. Doamne ajută să reziste până atunci!

De la Bruxelles, Bogdan Rareș, proaspăt rimelat și fardat, s-a auzit cum avertiza PSD-ul că dacă face figuri la guvernarea de acum, din mai 2023 va veni el ca ministru în guvernul pe care îl va prezida PSD-ul și or să vadă social-democrații pe dracu. Măi frumusețe feminină, măi Greuceanule, măi Făt-Frumos în travesti, măi Ileana Cosânseana cu operație de schimbare de sex, dacă ești așa de tare și forțos de ce nu ai intrat în guvern acum? În aceste momente țara noastră, România, presupun că știi cum se numește, trece prin crize foarte grele, cu mari impacturi sociale, financiare, politice și de sănătate, acum era nevoie de un mare patriot așa cum pretinzi a fi. Vrei să-ți spun eu de ce nu ai venit? Nu pentru că ai niște proiecte, astea puteau fi duse la capăt și de alții. Nu ai venit dintr-un calcul simplu, ca ministru în România câștigi cam 20% din îndemnizația de europarlamentar. Mai mult decât atât, funcția de ministru, mai ales în aceste vremuri, este una cu mari riscuri să nu dureze și atunci rămâneai pe afară, pierdeai și de la Bruxelles și din țară. Ăsta ești tu, un oportunist, așa te poți sacrifica, vorbind, nu punând osul la treabă.

Te cred că îți dorești să-ți treci în CV funcția de ministru, de aceea în mai 2023 poți veni de la Bruxelles ca ministru fiindcă nu vei mai pierde mult de la Parlamentul European, în 2024 vor fi noi alegeri. Bune calcule ai făcut, politicianule!

luni, 22 noiembrie 2021

Nicolae Ciucă între nicovală și ...măCiucă

 


     Astăzi Președintele României a nominalizat pe liberalul Nicolae Ciucă drept prim ministru desemnat. După părerea mea Nicolae Ciucă ca premier va fi între măciuca PSD și nicovala PNL. Un prim ministru care nu este președinte de partid, mai ales într-o alianță politică, este din start linșat politic. Domnul Ciucă dacă nu va da o lovitură de Modrogan să ajungă președintele PNL, nu va fi altceva decât un om de paie. Social-democrații care au ministerul de finanțe îi pot pune multe bețe în roate, iar d-l Ciucă nu va putea lua nicio hotărâre până ce nu se va consulta cu partidul. Una este să fii Președintele partidului în funcția de premier și alta este să fi premier și fără nicio funcție de conducere în partid.

Spunea cineva de la Realitatea că PNL a reușit performanța ca fiind partid care a inițiat negocierile să aibă mai puține ministere decât PSD. E normal să fie așa, PSD are mai mulți parlamentari. De drept ar fi trebuit ca social-democrații să aibă și premierul, însă Ciolacu nu s-a înghesuit să revendice această funcție, doar a mimat lupta pentru șefia guvernului. Bine a făcut! Chiar dacă acum sunt într-o alianță de conjuctură PNL-PSD, ei sunt adversari politici. Mâine, poimâine, vor fi alegerile. Electoratul va cere socoteală PSD. Însă faptul că nu au premierul au o scuză. Noi am vrut să facem, am vrut să dregem, am ieșit public și am cerut primului ministru să fie de acord cu măsurile propuse de noi. Am fost refuzați de fiecare dată, motiv pentru care, noi, iată, în semn de protest ieșim de la guvernare.

Bietul domn Ciucă va fi încasator, va primi pumni atât de la social-democrați cât și de la liberali. PSD-ul se poate împotrivi la multe măsuri antiromânești pe care liberalii ar putea să le ia, așa cum au făcut-o în timpul guvernării de tristă amintire PNL-USR condus de penibilul domn Cîțu. Mai mult decât atât, având ministerul de finanțe vor putea marșa după voia lor. Trebuie, totuși, să recunosc că la ministerul de finanțe vom avea un specialist, unul dintre cei mai buni specialiști din generația tânără.

PSD-ul vine din postura de salvator. Era nevoie ca social-democrații să vină la guvernare. Ministerul Sănătății prin prof.dr. Alexandru Rafila va avea un mare câștig, asta sper să se vadă și în atenția acordată pacienților indiferent de boală, fiindcă, nu-i așa, pe lângă Covid și diabetul și cancerul și bolile de inimă, de rinichi, plămâni, etc. toate omoră, prin urmare toți bolnavii, indiferent de boală,  trebuie să aibă tratamentul necesar.

Este necesară vaccinarea, însă nu este suficientă. Nu înțeleg un lucru, dacă vaccinul nu este obligatoriu, de ce se pune problema ca testările să fie plătite de către salariați în situația în care nu sunt vaccinați? Nu este în regulă. Oamenii se îmbolnăvesc de covid nu pentru că nu au respectat niște norme de tehnica securității muncii, ci fiindcă acest nenorocit de virus a venit de undeva, nu știu de unde. De venirea virusului nu se fac vinovații salariații netestați și nevaccinați.

Încă ceva. Vreau să menționez că în ceea ce mă privește sunt vaccinat. A venit prin septembrie valul patru. A venit tare, a izbit cu forța o țară nepregătită să-l primească. Sigur, pe noi ne iau toate prin surprindere, chiar și zăpada din februarie. Revin. Valul a venit și-a luat cota de morți, încă mai are ceva de adunat, probabil după 10 decembrie se va liniști. Asta nu va fi datorită vaccinări, ci ăsta este ciclul lui de existență pe val, așa cum odinioară venea ciuma, omora o parte din locuitori apoi pleca mai departe.

Domnul profesor Rafila, ca ministru al sănătății, va avea grijă să aprovizioneze farmaciile cu medicamente de strictă necesitate pentru ca eventualii bolnavi de covid să se poată trata, la recomandarea medicului de familie, în ambulatoriu pentru ca spitalele să nu mai fie suprasolicitate și boala să fie luată din pripă.

Încă ceva, liberalii să lase dracului sictirul cu care privesc spre social-democrați, să-i considere mai repede salvatori. Oricât de prost vor guverna PNL cu PSD tot vor guverna mai bine decât au guvernat PNL cu USR.

sâmbătă, 20 noiembrie 2021

Precupețele din vârful statului

 


  Se negociază, se tot negociază. Se lasă greu vândută vaca, încă mai are ceva lapte. Toți ar vrea să stea la muls, apoi să vândă laptele. Niciun partid nu vrea să pască vaca, să-i dea apă, s-o îngrijească.

Să negocieze, să țipe unii la alții, să se înjure, așa fac precupețele când nu se înțeleg și-și pun poalele în cap. Pe mine, pe noi, plebea, ne interesează dacă vor ajunge la liman, dacă vor instala un staroste la Palatul Victoria. Cu baciul din fruntea statului și cu micul ciobănaș din fruntea PNL e greu să găsești punți de legătură.

Mă așteptam să văd ieșind fum alb, semn că negociatorii au bătut palma și s-au înțeles, mai bine zis, au înțeles care le este misia. În locul fumului aducător de vești bune, am observat că aproape toți negociatorii au propriile fumuri, cam negre e drept, semn că au luat-o pe ulei.

Ieri am văzut doi lideri de partid și un potențial candidat de premier care au ținut scurte speeches-uri. Au informat populația aceea care stă cu sufletul la gură să audă că acești vajnici negociatori, pe banii poporului, au făcut o mărgică, au produs ceva. Ei bine, toți trei , au declarat în fața camerelor, că nu au nimic de declarat, adică, spus pe românește au venit în fața camerelor doar să spele la varză.

La Cotroceni există un cârmaci, unul care ia mulți bani, care are mașină la scară și mulți paznici, are secretare, consilieri, un adevărat aparat administrativ, plus chelneri și alte cameriste. Mă așteptam, ca acest Inalt Funcționar să ia taurul de coarne și între două găuri la golf să transmită ordine clare celor de urzesc un nou guvern. Însă cum domnia sa, între o excursie în Egipt, o întrunire în Scoția și o partidă de golf, nu i-a mai rămas mult timp, a preferat să dormiteze pe banii babacei, adică ai poporului.

Cine dracu este poporul? De ce îi strică siesta de după masă și plimbarile de dimineață, prânz și seara ale Președintelui? De când Președintele are altă treabă decât aceea de a se simți confortabil în fotoliul prezidențial? Să se ia de urgență măsuri ca pe o rază de câțiva Km în jurul Palatului Cotroceni să nu circule nici o mașină, să nu demonstreze niciun individ căruia i-a intrat în cap că nu va ieși din iarnă din cauza veniturilor mici și a prețurilor mari. Asta este nesimțire să vii să deranjezi președintele, care face tot ce este posibil să se detașeze de problemele poporului, pentru toate nimicurile ce-i frământă pe aceea ce l-au votat și trimis în fruntea statului.  De ce trebuie să știe Iohannis că s-au scumpit gazul, curentul, alimentele și toate celelalte produse industriale? Crede vreunul că Iohannis merge cu coșul la Supermarket? Să fim serioși, el nu poate să-și țină în mână nici propriul palton, darămi-te să stea la rând în prăvălie. Avem un președinte domnos, rudă apropiată, dacă nu o fi o clonă a regelui Ludovic al XIV-lea, ăluia i se mai spunea și Regele Soare, ăstuia i se spune președintele întunericului. Nu greșesc, fiindcă de vrem cu bine din iarnă să ieșim va trebui să stingem lumina și să nu mai ardem gazul. Apropo de gaz, îl ard guvernanții de pomană.

Acești guvernanți care tot măcăne că nu mai pot de grija poporului, acum o freacă la rece, deși știu precis că în decembrie nu vor putea fi plătite salariile, pensiile și nici compensa facturile de curent și gaze din cauza lipsei banilor, care ar putea fi aduși doar printr-o rectificare de buget. Cui îi pasă? Astăzi suntem în 21 noiembrie, mai sunt doar 9 zile până ce luna se încheie. Ei și? Pretențios mai este și acest popor. Să le intre în cap, electoratul contează doar din patru în patru ani. Punct!

Spun liberalii că ei nu pot ceda funcția de premier, deoarece a fost votată în birorile lor statuare. Bun așa este, însă și Ciolacu a fost la fel votat de BP al PSD. Nu cred că BP al PNL este mai altfel decât cel al PSD. Chestiunea este de orgoliu, un orgoliu prost înțeles.

Negocieri, negocieri. Mai dă tu, mai lasă tu. Fură tu de la dezvoltare, fur eu de la finanțe, fură și tu de la Transporturi. E simplu. De ce nu vă înțelegeți?

miercuri, 17 noiembrie 2021

Nesimțiții II

 

   


De ceva timp PNL negociază cu PSD și UDMR în vederea formării unei noi majorități în Parlament.

S-au împotmolit în procentele cu care vor fi marite pensiile, salariile minime și alocațiile pentru copii. Țin să le reamintesc celor care se joacă de-a negocierea pe suferința românilor că banii pe care îi administrează nu sunt ai lor, ci ai poporului. Observ o grijă deosebită a lui Cîțu, Vâlceanu și alții pentru protejarea deficitului bugetar. Aproape că aș fi putut fi alături de Vâlceanu și Câțu dacă aș fi observat că au renunțat la o parte din salariile lor pentru a fi solidari cu nenorociții salariați cu minimul pe economie și cu pensionarii care-și cumpără pastile cu bucata.

Atâta timp cât angajații greoiului aparat guvernamental și parlamentar mult prea înțesat cu funcționari, adjuncți de funcționari, subfuncționari și alte specimene plătite cu mulți, foarte mulți bani de la buget, nu li se vor reduce din salarii pentru a fi solidari cu pensionarii și salariații plătiți cu salarii de mizerie, nu cred în justificările lui Vâlceanu și Câțu cu privire la imposibilitatea măriri salariilor și pensiilor. Este nesimțire din partea lui Cîțu și Vâlceanu care încasează fiecare pe lună cam câte zece salarii minime pe economie, fără indemnizațiile de parlamentari, de la bugetul de stat, să vii să spui pe post pensionarilor cam așa:„muriți dracului de foame, noi avem ce mânca, ce bea și cu ce plăti să jucăm golf”. Aș fi crezut în cinstea lui Cîțu și al ministrului său de finanțe dacă ar fi renunțat la o mare parte din salariu, măcar jumătate, atunci ar fi fost credibili. Pensionarii au cotizat la stat cu bani pe perioada cât au fost angajați pentru ca la bătrânețe să aibă o pensie din care să trăiască, prin urmare actualii guvernanți nu trebuie să spună pensionarilor că mărirea de pensie duce la creșterea deficitului bugetar, fiindcă dacă ar mări pensiile nu ar face altceva decât să returneze pensionarilor cotizațiile plătite pe perioada activități lor. Îl întreb pe Cîțu, pe Vâlceanu, pe tăcutul și absentul Președinte Iohannis, ce dracu produc ei pentru căciulile de bani pe care le primesc ca salariu? În afara faptului că s-au împrumutat miliarde de euro cu dobânzi uriașe, lucru pe care orice neghiob îl putea face și pe un salariu mai mic, și s-au plâns tot timpul, ca niște babe pe marginea șanțului, că nu sunt bani, mai mult chiar, au făcut alergie când a venit în discuție măririle de pensii, salarii și alocații, altceva nu au făcut. Pentru ce dracu au ajuns la guvernare acești fătălăi dacă nu știu decât să-și încaseze uriașele salarii, însă nu știu cum să guverneze țara? Cîțu, acest premier de tristă amintire, nu se gândește că inflația anul acesta va fi, poate, mai mare de 10%, în acest caz inflația la alimente va depăși 30-35%, fără să mai punem la socoteală creșterea exagerată a prețului la energie electrică și gaze. Cum crede Cîțu, acest premier alungat de la Palatul Victoria prin Moțiune de Cenzură, că vor putea oamenii să iasă din iarnă? Să fiu cinic, Covidul a îngropat mulți pensionari, fără să mai socotim decesele din alte cauze, oare asta nu este o economie la bugetul de pensii?

PNL susține sus și tare ca liberalii să dea premierul. Ce anume recomandă PNL să dea premierul? Guvernează de  mai mult de doi ani, au avut doi premieri, pe Orban Catastrofă și pe Cîțu premierul risipitor. Astea două calamități au fost premieri din partea liberalilor. Este clar că nu au lideri de marcă.  Ori dacă au, îi țin ascunși.

Liberalii consideră că pensionarii sunt cerșetori care așteaptă să-i cadă lui Cîțu câteva firimituri de la masă. Nu, politicienilor de doi bani, nu suntem cerșetori. Suntem aceia care am construit ce voi ați furat și continuați să furați, suntem părinții voștri, deși, sincer să fiu nu aș fi mândru cu un copil ca Vasile Cîțu și nici cu unul ca Vâlceanu. Ăștia doi sunt oameni reci, fără empatie pentru semenii lor, egoiști și hrăpăreți, ipocriți și indolenți, insolenți și impotenți politic.

vineri, 12 noiembrie 2021

Ipocrizia populismului.

 


    M-am căsătorit din dragoste, pot spune cu mâna pe inimă că ne iubeam. Nu a fost suficientă iubirea pentru a ține o căsătorie, gelozia a distrus-o.

Se tot vorbește în media despre PSD-PNL=love. Nu este adevărt și nici nu trebuie să fie adevărat, asta ar însemna că acele partide se transformă în Sodoma și Gomora. Relația dintre PNL și PSD trebuie să fie aidoma relației dintre două femei de moravuri ușoare ce își împart același client bogat, adică să negocieze, de multe ori și prin tragerea de păr. Relațiile dintre partide trebuie să fie bazate pe înțelegeri ferme și pe negocieri punctuale. Pe mine nu mă sperie că partidele negociază, că se înjură, că își trag pumni( politici, evident), asta înseamnă că membrii partidelor lucrează, că se zbat, fiecare pe partea sa. Liberalii să-i îmbuibe pe cei care sunt și mai îmbuibați, iar PSD-ul să mai smulgă câte ceva din gura îmbuibaților și pentru prostimea care-i votează.

O alianță PSD-PNL nu este contra firii, cum prost se vehiculează prin presa aservită marilor corporații. Este alianța care poate da stabilitate țării, cu condiția ca partidele să fie conduse de oameni care au trecut peste nevoia de înavuțire peste noapte. O alianță PNL-PSD este precum o balanță cu două talere, partidele trebuie să mențină talere în echilibru.

Se vorbește tot mai frecvent de impozitarea progresivă. Este, la acest moment, instrumentul fiscal cel mai bun pentru a ajuta la redresarea României. Nu fac nici un proces de intenție celor bogați, nu le cer nici lor să aibă conștiință, mulți dintre ei au auzit de cuvântul conștiință probabil prin DEX-uri, alții nu au auzit de loc. Toți trebuie să se gândească cum au făcut primul milion de euro și cum alții, care trebuiau să fie vigilenți ca ei să nu facă primul milion, au închis ochii. Acum a venit timpul să dea și ei înapoi celor de la care au furat, fiindcă, a fura de la stat este egal cu a fura din buzunarele fiecărui contribuabil. Nimeni nu vrea să sărăcească bieții oameni, însă să dea și ei cât legea va fixa ca procent. Domnilor patroni, este vorba de legea ce va să fie, nu de legile pe care le-ați tot terfelit și încălcat.

Toți politicienii de dreapta în cor cu jurnaliștii de dreapta, antiromâni de fapt, plâng pe umerii întreprinzătorilor, câteva lacrimi vărs și eu dacă asta ajută. Însă, când un angajator care are, zic eu, 10 salariați și acești zece oameni îl ajută să facă profit trebuie să se gândească și dacă salariații care i-au băgat banii în buzunar au avut ce mânca seara cu familia.

Spun unii jurnaliști, prost spun, că dacă patronii măresc salariile dau faliment. Foarte bine, să dea faliment, asta înseamnă că sunt proști manageri. Nu poți să faci profit doar de pe urma proastei salarizări a propriilor muncitori. Salariații trebuie să câștige atâta cât să-și plătească utilitățile, curentul, gazele, să-și îmbrace familia și să le asigure hrana. E mult???? Nu, este de bun simț.

În 1929, 1933, muncitorii au ieșit în stradă fiindcă aveau salarii mici, poate erau chiar mai mari decât minimul de acum. Să vă fie frică guvernanților, patronilor, îmbuibaților de mânia oamenilor. Revolta poate fi un tăvălug care mătură totul în cale. De aici trebuie pornite negocierile. Lăsa-ți dracului măcar pentru un timp scurt sintagma:„mie ce-mi iese”, să trecem aceste nenorocite de hopuri sociale și de sănătate și vă va ieși și vouă ceva. Când BNR și alți importanți analiști economici spun că inflația trece de 8%, pe voi politicienii trebuie să vă îngrozească. Nu trebuie să vă tot certați pe niște minore procente de mărire a pensiilor. Dacă inflația este de 8%, înseamnă că la alimente a trecut, grosso-modo, de 25%. Nu fiți ipocriți să plângeți pe umerii poporului însă, să aveți grijă, să spuneți că măririle sunt populiste. Populiste ar fi fost dacă se dublau pensiile și poate nici atunci, fiindcă o pensie de 2000 de lei dublată nu ajungea la 1000 de euro.

Când faceți trimitere la tot și toate din UE, trebuie să faceți trimitere cu veniturile populației cu tot, nu doar cu obligațiile. Nu se poate ca un patron să aibă zeci de mașini în garaj iar salariații lui să moară de foame. Este strigător la cer. Mie personal nu-mi pasă câte avioane, trenuri și mașini are un patron  atâta timp cât salariații lui nu duc grija zilei de mâine. Fie-vă frică de mânia proletară! Oamenii sunt răbdători, mai ales românii, însă când cuțitul la os ajunge vor cere dreptate. Și asta se va face doar cu biciul pe spatele celor ce i-au furat. Statul trebuie să se uite și la povara fiscală care apasă pe salariu. Din 2300 de lei cât un salariat cu salariu minim are, statul îi trage, sub diferite forme aproape jumătate din ei, bietului salariat din 2300 de lei îi rămân net în mână 1400 de lei. Tâlhar este statul.

 Nimeni nu spune să nu facem investiții, însă să facem investiții cu români, iar pentru asta trebuie să-i plătiți! Nu-i lăsați să plece peste hotare, vom ajunge să fim o Românie fără  români.

miercuri, 10 noiembrie 2021

NESIMȚIȚILOR!

 

   


   De aproape două luni se spală la varză în spațiul public fără ca România să fie guvernată. Avem ca premier, acum demis însă tot în funcție, o persoană care este ruptă de orice realitate. Liberalii, în frunte cu Iohannis se poartă ca o domnișoară de moravuri ușoare în care, dintr-o dată, s-a trezit pudoarea și se poartă ca atare. Aleargă de la USR la PSD, ba s-ar culca cu social-democrații, ba s-ar așeza pe genunchii hastagiștilor. Se alintă, se pisicește, se gudură pe lângă Ciolacu, zgârie ușor la ușa reziștilor, doar, doar  are să fie primit în pat de unul dintre cele două partide, însă nu ar vrea să se consume căsătoria.

Mă uitam la „Realitatea Plus”, un post de televiziune care se vrea independent însă nu poate scăpa de vechile obiceiuri, multe neroade. Există o fătucă, ceva mai purie pe numele ei Anca Alexandrescu, realizator la mai sus menționata televiziune. Această fată, fiica unui mare jurnalist, a crescut în umbra PSD. Ce spun eu în umbra, chiar la masa PSD. A făcut parte dintre cei care au luat deciziile, sau și mai rău, care au influențat deciziile din postura de consilieră a lui A. Năstase, S.Oprescu, V.Ponta, L. Dragnea, V. Dăncilă. Lungă lista și lung timpul petrecut de către nervoasa ziaristă în mijlocul social-democraților. Dacă erau așa de răi acești pesediști de ce naiba nu ai plecat cucoană din rândurile unui partid care îți știrbea imaginea? Nu cumva porția pe care o aveai din banii PSD era mare?

Marinela Mititelu, o altă jurnalistă de la „Realitatea Plus”, sigur mai sunt și alții, însă mă opresc aici.

Acești jurnaliști, un fel de Rică Venturiano, care plâng pe umerii săracilor, însă au grijă să taxeze social-democrații că măsurile pe care le iau, ori vor să le ia, sunt populiste mă refer la astea cu creșterea de pensii, alocații și salarii, aici scriu despre acel nenorocit de salariu minim care este undeva la 1400 de lei net. Măi, jurnaliștii lu' pește prăjit, aceste măriri, care oricum nu sunt mari deloc, abia să ajute populația săracă a României să iasă din iarnă. Ăia care vor scăpa din brațele morții numită Covid.

Sunt convins că dacă la „Sănătate” va veni un ministru PSD și va aproviziona farmaciile și spitalele cu medicamente pentru tratarea bolnavilor de covid i se va reproșa că a luat măsuri populiste.

Adică pentru voi, deontologii lu' pește prăjit, tot ce se face pentru salvarea populației paupere de la moarte, fie prin îngheț și înfometare, fie prin tratarea în spitale, este populism?

Înainte de a face autostrăzi, salvați populația! E simplu. Așa procedează un guvern responsabil. Oricum autostrăzile sunt povești din care se storc bani. Investițiile sunt un sac fără fund unde se bagă niște foarte mulți bani care sunt trași în propriile buzunare de niște băieți foarte deștepți.

Cum poți Marinela Mititelu să spui că a mări pensia nenorociților care își cumpără cu bucata pastilele pentru boliile de care suferă este populism? Din nenorocire sărăcia este un adevăr groaznic de trist. Nu pensionarii au adus România în faliment. Pensionarii de astăzi construiseră, de bine, de rău, ceva în vreo treizeci de ani de socialism. În treizeci și doi de ani de capitalism ce s-a construit? Aud? Voi ziariștii așa ziși de dreapta împreună cu clica de îmbuibați ați distrus România.

Cu scârbă aud leitmotivul:„sunteți de treizeci de ani la guvernare cu referire directă la PSD, uitând totodată că dreapta a avut Președintele timp de 21 de ani, iar guvernarea de dreapta a fost timp de 18 ani. Asta ca să ne liniștim cu aruncarea lăturilor în capul PSD. Încă un amănunt, niciodată în guvernarea de dreapta, în afară de 2008 când PSD-ul a forțat mâna premierului Tăriceanu, dreapta nu a făcut mărire de salarii și pensii. În 18 ani de ce nu ați făcut autostrăzi? De ce nu ați construit spitale? Nesimțiților!

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...