luni, 21 martie 2016

Tara condusă de hoți, bandiți și borfași

                                     
     Urmăresc cu atenție ce se întâmplă în viața noastră socială și politică. Țara a intrat după revoluția din *89 ( a fost  o revoluție, indiferent cine a făcut-o și cine a beneficiat de pe urma ei, a răsturnat un regim totalitar comunist și a instalat un regim banditesc capitalist), pe o curbă descendentă, ajungându-se în ziua de astăzi să fim pe marginea prăpastiei. Nici nu știu dacă trebuie să ne mai menținem în echilibrul ăsta precar sau să ne dăm drumul în hău. Vom vedea, dacă rămânem acolo, sau ne trezim și începem să redescoperim focul.
Am privit cu stupoare cum poporul este manipulat cu mare grijă, să  meargă acasă, să stea la umbră, pentru că statul va avea grijă de el. Marele prim ministru Ciorbea a fost primul care a trimis minerii să stea la umbră, asigurându-le salariu pe timp de doi ani.
Dar pionierul distrugerii României a fost Petre Roman. El a fost deschizătorul de drumuri în jefuirea Țării, prin acel nenorocit discurs  care spunea, citez: ”România a moștenit de la comuniști un morman de fiare vechi”. Cu alte cuvinte, dați tot la fier vechi și nimeni nu vă va întreba. A avut dreptate, nimeni nu întreabă nimic. Nici un procuror nu a pus vreo întrebare legată de distrugerea marilor simboluri ale industriei românești: IMGB, 23 August, Semănătoarea, ARO Câmpul-Lung, et., etc.
Un fost șef al FBI american J. Edgar. Hoover, a stat 48 de ani în funcție, nici un Președinte nu l-a putut îndepărta. Tipul avea dosare pentru toți politicienii, cum încerca vreunul să spună ceva contra lui, cum îi arăta pisica.
     Cam același lucru se întâmplă în România. Toți bandiții sunt legați între ei prin fire nevăzute, fire care, de foarte multe ori merg pe filieră până la: poliție, procuratură, judecătorii, tribunale, guvern, parlament, președinție, interlopi. Toată această organizație ocultă, este ca un castel din cărți de joc, pică o carte, pică tot castelul. Pentru a rezista în picioare, această construcție banditească, nu este deranjată de nimeni. Sunt ca niște buboaie, în loc să le spargă, oblojesc la ele. E greu de pătruns în mijlocul caracatiței, toți se țin de mână, cade unul în prăpastie îi trage pe toți după el. Fiecare are dosar despre fiecare. Atunci de ochii lumii, prind ceva plevușcă, o aduc cu mare zarvă și tam-tam la procuratură, bineînțeles cu televiziunile după ei. Îi țin câteva zile în arest, apoi îi lasă să facă pușcăria la spatele nevestei, amantei, iubitei, în luxoasele lor vile pe care anchetatorii uită întotdeauna să  pună sechestru asigurator în vederea confiscării.
Când lumea începe să se agite, apare, pe surse, o informație care are menirea de a inflama populația: lui Traian Băsescu i s-a făcut un nou dosar penal, se spune că ar fi scuipat pe bunul simț. ”Auzi bă, gata acuma îl ia, îl bagă la beci”. Băsescu își râde în barbă, știe că poate stoarce voturi de aici. Iese imediat la un post TV (în ultimul timp a crescut numărul posturilor TV pe post de preș pe care își șterge picioarele), și începe să se victimizeze, cum că procurorii îl vânează pe el, cel care a trecut Țara prin criză. Adevărul este că domnul Băsescu își va mânca liniștit pensia, nimeni nu se va apropia de domnia sa. Nu pentru că nu ar avea motive, ci pentru că îl imunizează dosarele pe care le deține despre amărâții care sunt gata să-i sufle în ciorbă.
L.C. Koveși, e fată deșteaptă, știe cum să facă politica departamentului pe care îl conduce, pentru că asta face, politică și în interior și în exteriorul departamentului.
Mai vine praf în ochi cum a fost cu telefoanele ascultate de SRI, nu va mai asculta SRI-ul, vor face cinci departamente de ascultare și toate vor fi legale. Doar că ascultările de acolo vor fi ținute la secret, precum Dandanache scrisorica de amor. Nimeni nu vrea să asaneze moral și penal societatea noastră, toți vor să-și păstreze: stipendiile, averile provenite din furturi, pozițiile câștigate prin practicarea pupincurismului, parvenitismului și fripturismului. Unde sunt bandiții care au început jefuirea Țării? De ce nu sunt în pușcărie? Unde sunt interceptările făcute de SRI din *90 încoace, cu hoții care au furat România? Au devenit scrisorelele lui Dandanache. Sunt scrisorile de amor ale lui Tipătescu, pe care le ține Cațavencu? Dacă vreunul mișcă și nu execută ce cere deținătorul scrisorii, atunci pac la gazetă, de aici la procuratură. Dacă a ajuns la procurori, nu se știe dacă nu se îngroapă dosarul, dacă pârâtul are scrisorica de amor a becherului procuror, ai? Procurorul se va face că plouă, praful se va așeza pe dosar, lumea va uita, timpul va trece și toată lumea va fi mulțumită. Ce va face cel care a făcut sesizarea, va tăcea și el, procurorul și-a amintit că are și el o scrisorică ce poate să-l compromită cu lipsirea de libertate pe pârâtor. Așa toată lumea va fi fericită, fiecare va avea spatele apărat de celălalt complice.
În România trebuie ”schimbată și mătura”, după cum bine spunea o bătrânică, Dumnezeu să o ierte!. Nu mai este printre noi. Avea dreptate, dacă mergi la un spital sau la o instituție publică și ceri o relație portarului, trebuie să-i dai o mică ”atenție”. ”Atenția” se mărește, pe măsură ce urci treptele ierarhice, spre  funcționarul de la stat de care ai nevoie, aici ”atenția” se transformă în șpagă, mită, trafic de influiență. Faptul că schimbăm un ministru, cu altul, nu rezolvăm problema, trebuie schimbat tot de la portar, de la ultimul ușier, până în vârf. Sunt convins că și în guverne și în celelalte instituții, inclusiv Parlamentul, sunt și oameni onești și de bun simț, dar sunt puțini și lipsiți de vlagă.
Alegem Președinți care se comportă ca regii autocrați. Băsescu cât a fost Președinte a confundat statul cu voința personală, ”Statul sunt eu”, spunea Ludovic al XIV-lea, același lucru a spus și Băsescu.
Iohannis are un comportament de rege din evul mediu, îl interesează luxul, plimbările și curtenii din jur. Nu vorbește, iar când o face, ne trimite în viața lui anterioară unde își propusese anumite pelerinaje. Luxul și pretențiile actualului Președinte, depășește în opulență luxul de la marile curți regale din Europa.
Au murit niște tineri în *89, pentru ca imediat puterea să fie ocupată de hoți și borfași. Dacă nu ați fost hoți, bandiți și borfași, unde este industria românească, agricultura cu marile ei complexe agro-industriale, banii din BNR, banii recuperații de la datornicii externi? Ce ați făcut cu banii din vânzările mijloacelor de producție? Dar cu aproape 100 de miliarde de euro, bani împrumutați de la băncile europene și FMI? Dacă nu ați fost, hoți, bandiți și borfași, ce ați făcut cu libertatea României? De  ce ne conduce un etnic german și un guvern de la Bruxelles?
Dumnezeu să apere România!
Dumnezeu să-i apere pe români!

Un comentariu:

  1. Au murit niște tineri în *89, pentru ca imediat puterea să fie ocupată de hoți și borfași. Dacă nu ați fost hoți, bandiți și borfași, unde este industria românească, agricultura cu marile ei complexe agro-industriale, banii din BNR, banii recuperații de la datornicii externi? Ce ați făcut cu banii din vânzările mijloacelor de producție? Dar cu aproape 100 de miliarde de euro, bani împrumutați de la băncile europene și FMI? Dacă nu ați fost, hoți, bandiți și borfași, ce ați făcut cu libertatea României? De ce ne conduce un etnic german și un guvern de la Bruxelles?

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...