vineri, 11 martie 2016

Mercenarii din politică

                                             
     Partidele se pregătesc de campanie electorală, pentru aceasta își pun la punct strategiile, promisiunile electorale (era să le spun minciuni, deși nu greșeam). Fiecare partid ne aruncă în față cu nerușinare faptul că ei au doctrine, ideologii, statut după care se călăuzesc. Fals, minciună, ipocrizie, manipulare. Singurul crez, al tuturor acestor găști politice, numite partide, este banul public. Manipularea electoratului, prin promisiuni bine ambalate de către specialiștii în PR, pentru a fi votați. Indiferent ce partid, cel puțin din cele care sunt la ora actuală în Parlamentul Țării, vom vota, miza finală va fi jupuirea celor care i-au trimis în Parlament, a electoratului credul.
    
Din *89 și până astăzi, guvernarea liberală, de stânga, de centru, de sens giratoriu, indiferent care a  guvernat a avut un singur scop = distrugerea economică a României și jefuirea banului public. Trebuie să recunosc că au făcut-o temeinic, au reușit să distrugă tot potențialul economic românesc. Au făcut din România, o Țară fără datorii externe în *89, un stat tributar băncilor externe cu sume enorme de bani. Aceste datorii ne-au transformat dintr-un stat liber și independent, într-o colonie. O colonie neasumată de vreo putere, în concluzie, o Țară în derivă, iar politica ce se face acum este de adâncire a acestei dependențe financiare de capitalul străin, de continuă înrobire.
Nu poate fi făcută politică adevărată cu mercenari, mercenarii sunt sunt loiali celor care plătesc mai mult. Crezul lor e banul. Politica lor este averea. Ideologia lor este propria bunăstare. Atașamentul mercenarului este față de cel care plătește mai mult.
Ce încredere pot avea în politicienii tineri precum Liliana Mincă, aceasta în câțiva ani de zile a reușit să treacă pe la aproape toate partidele politice parlamentare. Adrian Diaconu, Ion Pârgaru, sau Tudor Ciuhodaru, sunt numai câteva nume de migratori cu țintă puterea. De-a lungul istorie, pe altarul idealurilor politice au fost oameni care și-au jertit viața. Nu voi analiza dacă ideologiile acelor partide erau corecte, asta este altă discuție, ci determinarea oamenilor în aș apăra propriul crez. În ziua de astăzi pe eșicherul politicii românești vedem scene demne de ”Gaițele”, sau direct de lelițele aflate la bârfă pe marginea șanțului.
Se înjură cu ceilalți competitori de pe piața politică, fac spume la gură, în timp ce își apără ideologia partidului.  Aceiași oameni care se înjurau, la o săptămână distanță îi vedem pupându-se pe gură. Acum sunt tovarăși în acelaș partid. A zburat ideologia pe care o apăra, s-a dus crezul politic, nu-i nimic, va fi plătită în bani uitarea. Îi vezi strâmbând din nas când se pupă prima dată pe gură, încă mai au reziduri din înjurăturile pe care și le aplicau.
Numele scrise mai sus nu sunt unice, mai mult de jumătate dintre politicienii activi în acest moment au fost membrii cel puțin al încă unui partid.
Vasile Blaga, mare liberal, lider chiar. Fost membru: PCR, FSN, PD, toate de stânga, apoi struțo-cămila PD-L. Ca în final, la senectute, să-și găsească adevărata chemare- liberalismul.
Asta e oferta politică a partidelor politice parlamentare din acest moment. Cum să putem vota niște mercenari, aceiași oameni care au distrus Țara în cei 26 de ani. Ce ne mai pot spune, cum îi mai putem crede? Chiar suntem creduli?
Dumnezeu să-i apere pe români de propria prostie!
Dumnezeu să apere România!
Mulțumesc pentru poză : razvi-mysecret.blogspot.com

2 comentarii:

  1. Vasile Blaga, mare liberal, lider chiar. Fost membru: PCR, FSN, PD, toate de stânga, apoi struțo-cămila PD-L. Ca în final, la senectute, să-și găsească adevărata chemare- liberalismul.
    Asta e oferta politică a partidelor politice parlamentare din acest moment. Cum să putem vota niște mercenari, aceiași oameni care au distrus Țara în cei 26 de ani. Ce ne mai pot spune, cum îi mai putem crede? Chiar suntem creduli?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aveti multa dreptate dar sunt foarte multi care schimba doctrina dupa interes material alfel cum sa fu re?

      Ștergere

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...