vineri, 24 februarie 2017

Resuscitarea lui Iohannis

    Ieri a avut loc depunerea jurământului de către noi miniștrii ai cabinetului Grindeanu. Un fapt obișnuit, neobișnuit a fost comportamentul președintelui Iohannis. Spun neobișnuit pentru că anormalul este modul de trai din România. Ei bine ieri, Iohannis s-a comportat ca un adevărat președinte. Întrebarea, pentru că trebuia să apară și întrebarea, este: de ce s-a comportat  așa președintele Iohannis, nu a mai fost ostil, nu a mai fost batjocoritor cum a fost în Parlament? Am văzut un om calm, rece, stăpân pe el, deși se observa o ușoară reținere în tot ce făcea.
Răspunsul e simplu: Iohannis este în corzi. Iohannis este într-o situație mai rea decât situația lui T. Băsescu în vara lui 2012 după referendum.
Nu mai poate fi cocoș, nu mai poate striga: „ săriți, penalii atacă asociația pentru protecția râmeleor!”, hotărârea instanței prin care a pierdut definitiv marele viloi care îi aducea maldărele de euro ,îl pune într-o situație dificilă, chiar dacă acum este doar una de ordin moral, ea poate deveni oricând penală.
   A analizat bine situația delicată în care se află și a realizat că singura scăpare, este refugiul în brațele penalilor Dragnea și Tăriceanu, dar și ale lui Grindeanu nepenalul, deocamdată. Așa că a fructificat remanierea guvernamentală, a aprobat imediat propunerile de miniștri făcute de Grindeanu, apoi la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniștrii s-a comportat ireproșabil. La sfârșitul ceremoniei miniștrii au plecat pe o ușă, iar Grindeanu , Dragnea, Tăriceanu împreună cu Iohannis pe altă ușă. A lăsat să se înțeleagă că merg să discute separat ca între adevărați bărbați  de stat. Dragnea a comunicat presei că întâlnirea a durat 30 de secunde , apoi au plecat. De ce s-a făcut acest lucru? Pentru că Iohannis avea nevoie să dea un semnal poporului că cei trei sunt alături de el și că lucrurile între ei sunt în regulă.
   În fapt aseară am asistat la un nou pact de coabitare, chiar dacă nescris. Aseară cei trei (Dragnea, Tăriceanu, Grindeanu) l-au  resuscitat pe Iohannis, l-au scos de la aparatele care îl țineau în viață . Așa era după lovitura dată de instanța din Pitești. Prin gestul lor Iohannis a revenit în joc.
Nu este rău, doar că primii care vor fi atacați, cu proxima ocazie, vor fi tocmai aceea care l-au readus la viață.
Setea de putere a lui Iohannis este infinită, va călca pe „mormintele„ celor trei dacă va fi nevoie să-și ducă la îndeplinire planul. Iohannis a jucat, ca și Băsescu în 2012, cartea loialități și a omului care recunoaște că a greșit și care promite că pe viitor vor fi aliați de nădejde. Băsescu l-a trădat pe Ponta, așa va face și Iohannis, îi va trăda pe Tăriceanu, Grindeanu și Dragnea. Sper ca Iohannis să nu ajungă să-și termine mandatul, altfel cei trei vor fi caii pe care el îi va biciu tot timpul. Va avea nevoie de acest lucru, pentru a putea spera la un nou mandat.
   Dacă eram în locul lui Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu aseară nu-i întindeam mâna. Au făcut-o, vor suferi. Trebuia să-l lase izolat. Trebuia să-l lase să trăiască susținut de aparate, nu au avut fler politic, sau poate curaj. Chiar așa de gravă este situația, că nu ați putut avea coloană vertrebrală domnilor Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu?
   Păcat!Nu ați învățat nimic, din greșeala lui Ponta când a semnat acel blestemat „pact de coabitare”. Ați avut asul în mână, nu l-ați fructificat, Iohannis a jucat la cacialma și a câștigat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...