sâmbătă, 11 februarie 2017

Smardoiașul din Dealul Cotroceniului

    Avem în stradă două tabere de protestatari, amândouă protestează, prin mitinguri neautorizate, împotriva celor din fruntea țării (președinte, guvern, etc.) Fiecare cu dreptatea lui, fiecare cu părerea lui. E dreptul lor și nu voi comenta acest drept.
    În Parlament au fost proaspăt aleși  noii membrii, atât în Senat cât și în Camera Deputaților. Prin voia electoratului și împotriva dorinței forțelor oculte atât din interior cât și din exteriorul țării, alegerileau fost câștigate de PSD într-un mod decisiv, apoi împreună cu ALDE au constituit alianța care a dat guvernul țării.
Este foarte adevărat că baciul din fruntea statului a vrut să formeze o altă majoritate în Parlament, dar s-a lovit de cerbicia lui Tăriceanu. Nu discut dacă șeful ALDE a fost loial PSD, sau și-a făcut niște calcule simple și anume: ar fi greu să guvernezi alături de PNL (PNL+PDL), USR,PMP ,UDMR și ALDE, un fel de alianță de pe vremea Convenției Democrate. Prin urmare în ciuda opoziției Președintelui PSD+ ALDE pun guvernul care începe să lucreze la implementarea programului de guvernare și a bugetului. Totul mergea bine, opoziția și Iohannis se dădeau de ceasul morții să găsească o fisură în actul de guvernare, până într-o marțe la ceas de seară când guvernul elaborează viitoarea celebră ordonanță 13 care reușește să dea totul peste cap. Nu știu cât de periculoasă era această ordonanță, după mine ca nespecialist nu era rea, și nici ora la care a fost dată nu m-a deranjat, putea fi dată și la ora 1 din noapte, miniștrii nu sunt niște amploiați oarecare cu un program fix de la ora 8-16. Vorbim de înalți funcționari ai statului care în timpul ninsorilor abundente de la începutul lunii ianuarie au lucrat non stop și nimeni nu i-a certat pentru că au lucrat noaptea. Chestiunea a fost alta, Ordonanța de Urgență fiind pe o temă sensibilă cum este justiția a fost de îndată speculată, ora, ziua, era marți, de aici s-a pornit manipularea. Președintele României când a văzut că mulțimea se strânge în Piață a mers cu SPP-ul și mașina prezidențială în mijlocul protestatarilor, s-a dezbrăcat de costumul de Președinte, a îmbrăcat o geacă roșie să fie mai bine reperat de camerele de luat vederi și a început să vorbească despre  gașca de politicieni corupți din Parlament și guvern. După ce a incitat spiritele manifestanților s-a urcat în limuzină de unde a transmis un rânjet de satisfacție spre camerele televiziunilor.
Președintele României se cațără pe o poziție undeva deasupra legii. Nu are dreptate! Am să încerc să motivez cele afirmate:
   -Domnul președinte a achiziționat multe case , parcă 7, din care mai are 5, două le-a pierdut în instanță. La întrebarea moderatorului unei televiziuni cum a reușit achiziționarea acestor case, domnul Iohannis, calm, ne-a explicat sec: din meditații. Nu ne spune nici cât a câștigat, nici cât lua pe oră/meditație, dar nici dacă a plătit impozit pe sumele încasate. Seamănă al naibii cu evaziunea fiscală.
    -O altă problemă delicată este aceea cu vânzarea copiilor, eu unul nu cred, dar sunt ziariști care susțin acest lucru, o problemă care nu a fost definitiv lămurită
    -Pierderea unei case cumpărate de soții Iohannis, fiind declarați cumpărători de rea credință, printr-o hotărâre definitivă și executorie de către Curtea de Apel Brașov. S-a reținut în anularea actului de vânzare-cumpărare că soții Iohannis s-au folosit de înscrisuri false și de fals intelectual. O faptă care trebuie să intre sub incidența legii penale. Tertipul, legal de altfel, dar rar folosit de procuratură, de a iniția o contestație în anulare la hotărârea dată de Curtea de Apel Brașov, apoi strămutarea procesului la Pitești și prelungirea prin termene a momentului judecării pe fond a contestației nu arată altceva decât teama președintelui de rigorile legii. Prin urmare, cum poți vorbi domnule Iohannis de funie în casa spânzuratului. Dacă ne referim la penali - oameni cu dosare dar necondamnați de o instanță ar fi bine să vă abțineți, în cazul dvs. o instanță s-a pronunțat, chiar dacă era una civilă.
     Ați cerut să vă adresați Parlamentului, vi s-a aprobat, iar marți 7 februarie am văzut așezându-se pe scaunul prezidențial un macho plin de el, un fel de șef de gașcă din cartier care se vedea adulat de ciraci lui. Prima dată am avut impresia că v-ați trimis sosia, iar acesta joacă prost rolul dumneavoastră, apoi m-am convins că nu este nici o greșeală, acolo era K.W.Iohannis în rolul de smardoiaș, gata să umple de sânge pe cei din PSD-ALDE. Domnule, v-ați jucat prost rolul, mă uitam cum scuipați spre PSD, apoi așteptați aplauzele, iar scuipați, iar aplauze de la PNL, USR. Urâtă poziție, de tristă amintire, așa putea să facă imberbul Nicușor Dan, cucernica Raluca Turcan, dar nu un ditamai Președintele de țară (fie luat și prin constituția fizică). Ați avut un comportament de genul: așa, nu!
     Nu mai scriu niciun cuvânt în plus, dumneavoastră nu sunteți președintele meu, președintele meu, al României nu ar fi mers în exteriorul țării să-și blameze conaționalii, spunând că ”românii lui sunt doar cei 150.000 care sunt în piață”. Nu sunteți vinovat, vinovați sunt cei care au crezut că un neamț poate fi român.
Un neamț este neamț și se bucură pentru prosperitatea Germanie, nimeni nu trebuie să vă condamne pentru asta. Dar pentru că purtați un fals patriotism român, mergând până aproape de trădare trebuie să fiți condamnat.
     Ați mers la protestatarii din fața palatului Cotroceni, v-ați așezat , înconjurat de SPP-iști, în fața lor rânjind și sfidându-i ceva în genul : bă, nu îmi este frică de voi, fac ce vreau! Sigur că având o armată de bodyguarzi nu vă era teamă, dar singur ați încercat? Încercați!
     Dumnezeu să apere România de Președintele ei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...