marți, 2 aprilie 2013

De ce Ponta, de ce?



              


                       “ Votati USL sa putem duce lupta pana la capat: ”lupta cui si impotriva cui; ca impotriva lui Basescu nu se vede, ba daca as fi rautacios as zice ca Basescu lupta si  lupta, lupta cu Ponta, lupta cu PDL, lupta cu televiziunile, al naibi Basescu, parca imi pare rau ca nu a stiut sa se puna in slujba poporului, din contra s-a pozitionat impotriva lui.
De ce Ponta, de ce ne fierbi, ce rau ti-a facut poporul cand te-a cocotat in varful guvernului? Ori chiar  asta e problema, esti prea sus si de acolo nu se vede, nu se aude. Un alt prim ministru in situatia ta cand nu gasea solutii si-ar fi dat demisia : “eu mai bine imi dau demisia decat sa-mi incalc promisiunile”; sigur, asta ar fi facut un mare om de stat, te dovedesti a nu fi si era gata sa pariez pe tine. Simt inima grea cand scriu aceste randuri, sunt ca un pacient care asteapta un verdict de la medici, este ultima speranta, ma leg de ea, din pacate verdictul este: INCURABIL. Asa te-am perceput pe tine si intreaga uniune a voastra, ati fost speranta mea, speranta tarii mele  bolnava si parasita, prin tot ceea ce faci ai decuplat-o de la aparate, ai lasat-o sa moara; de ce Ponta, de ce?
Erau frumoase si inaltatoare sloganurile din campanie, romanii ar fi inteles si daca mai strangeau putin cureaua, cu singura conditie sa-l fi demis pe cel din fruntea statului; nu ai facut-o, mai mult (asta nu-ti vor ierta romanii-Pactul); te-ai gudurat pe langa el de parca nu ai fi fost ales cu o majoritate zdrobitoare, ai cersit postul de Prim Ministru de la Basescu, intre noi fie vorba este mai mult demis, a carui moralitate a fost pusa la indoiala in nenumarate randuri. De ce Ponta, de ce?. Cand majoritatea populatiei iti spune si ai posibilitatea in timp real sa-i  afli parerea, e pacat sa te pui in curmezis aducand explicatii de tip UE, in fata lor te aperi spunand ca asta este vointa poporului. Daca cei din UE simt ca suntem stapani pe noi ne respecta mai mult, cand vad ca ne comportam ca niste taratoare ne trateaza in consecinta, sa incercam sa fim demni. Cand scriu acest articol nu stiu ce hotarare ai luat in privinta numirilor de la PG si DNA, dar indiferent de numire te condamn pentru fierberea populatiei asa cum ai facut si in cazul aliantei cu UDMR, nu e bine d-l Ponta, nu e bine. De ce te comporti in acest fel, chiar crezi ca acest popor merita sa traiasca in tensiunea creata fie de tine, fie de un Frunzaverde, fie de unul care nu-si poarta capul cu el si vorbeste in consecinta, aici ma refer la Zgonea?
Spuneai zilele trecute ca fostul premier britanic Blair este modelul tau, atunci poarta-te ca acesta, demonstreaza ca esti  barbat de stat care poate merge pana la sacrificiul de sine pentru  un ideal, nu-i suficient sa fi sarac, sa nu faci afaceri, mai ales cu statul, pentru a fi un bun politician (asta nu inseamna ca a fi corupt, neaparat esti un bun politician, ci numai un hot) un bun politician este acela care prin ceea ce face aduce un plus de bine tarii sale. Cum poti sta la masa cu acela care a luat din pensia mamei tale, care a indatorat tara, nu stiu daca isi va mai reveni vreodata, in conditiile in care nu a facut nimic  pentru tara, ci numai pentru propriile buzunare, prin ceea ce faci girezi acesti hoti, numai tine mana protectoare deasupra capului lor intr-o continua binecuvantare, distanteaza-te de ei, ajuta-i sa-si scrie memoriile de dupa gratii, cum fac ei si acum cu Nastase (habar n-am daca este vinovat,ori nu )
              Astept sa vad un alt Ponta, stiu ca exista, nu stiu cand se va trezi din duioasa  intelegere cu Basescu, inca il mai astept sa pot spune : “Bravo Ponta, bravo!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...