miercuri, 3 aprilie 2013

Ponta, un Boc ceva mai inalt


                       Scriam intr-un articol anterior ca Ponta se sinucide cate putin in fiecare zi, ei bine s-a plictisit si a hotarat sa se sinucida definitiv, politic vorbind. Aseara incepusem sa-l reevaluez  cand am auzit in ce mod spunea ca a iesit din clinciul nominalizarilor, numai ca in dimineata asta stupoare, aflam ca Ponta a facut 6 nominalizari pentru posturile vacante de procurori generali, printre nominalizati se afla si Kovesi. Acest om (L. Kovesi) a creat destule emotii electoratului, prin anchetarea din vara trecuta a celor care au votat supunand oamenii unor umilinte, ce numai in perioada de trista amintire a colectivizarii a mai fost folosita. Dupa ce in toata campania electorala atat Ponta cat si Antonescu au tunat si fulgerat impotriva lui Basescu si acolitilor sai inclusiv D.Morar si L.C.Kovesi, acum ne trezim cu un pact de coabitare intre Basescu  si Ponta, facand astfel din Basescu un fel de martir, iar pentru a fi sigur ca este iertat de cel pe care-l suspendase  s-a grabit sa nominalizeze pe Kovesi pentru functia de procuror sef la DNA. Ma intreb de ce s-a grabit Ponta sa faca nominalizarile, ce lucru necurat se ascunde in spatele acestui zor al lui Ponta? Nu voi incerca sa fac presupuneri, dar am serioase indoieli in ce priveste seriozitatea acestui om. Am crezut ca numai fata o are de copil alintat, acum realizez ca nu este maturizat ca intelect, ca a ramas “Micul Titulescu” fara speranta ajungerii vreodata la maturitate. Ma asteptam ca aliatul sau Antonescu sa faca spume, sa tune si sa fulgere impotriva lui Ponta, sa ameninte cu ruperea aliantei, nu s-a intamplat nimic din toate acestea pentru simplu motiv ca si lui ii place ca este liniste, Basescu pentru Antonescu este calul de bataie, este cel asupra caruia se pot revarsa neimplinirile  coalitiei de guvernare, este cel care poate fi aratat electoratului ca principal dusman al poporului, este cel care a taiat pensiile, care a taiat salariile, este raul din Romania (tot ce am spus de Basescu este purul adevar). Trimitandu-l pe Basescu acasa cei din USL nu mai au in cine arunca cu pietre, asa ca il pastreaza  la fel cum un boxer pune pe perete poza rivalului sau si in fiecare zi ii mai trage cate un pumn.
Pe de alta parte Antonescu  este constient ca daca vrea sa fie Presedintele Romaniei are nevoie de Ponta, implicit de PSD,  mai stie ca ruperea aliantei ar putea aduce pe S.Oprescu candidat la prezidentiale, nu in ultimul rand dandu-i cate un ghiont pe sub coaste  lui Ponta ii mai ia din popularitate, incercand astfel sa-l devanseze. Pentru toate acestea sigur nu este Crin vinovat, el ca un bun politician incearca sa castige  din prostiile facute de premier. Ma intreb daca vreodata Ponta va incerca  sa nu se mai precipite, sa mediteze indelung, eventual sa se sfatuiasca cu cine crede el ca il poate ajuta. In locul lui nu as lua nicio hotarare fara sa ma consult cu aliatul meu, in cazul lui Antonescu , asfel nu iar mai lasa posibilitatea sa-l atace. Ponta daca vreodata mai esti intr-o situatie limita si nu vezi decat o iesire cu sifonarea obrazului, mai bine da-ti demisia, vei castiga mai mult, acum esti perceput ca o papusa manevrata de papusar, un fel de Boc ceva mai inalt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...