joi, 14 august 2014

Tăriceanu Preşedinte

           Băsescu nu se dezice niciodată cănd promite ceva. A promis că va dezbrăca politicienii, DNA-ul receptiv a scos un dosar de la naftalină, respectiv un dosar al lui Dan Şova din 2011. De ce acum, simplu, redau comentariul unei jurnaliste de la „Realitatea TV” : „Ponta a devenit de neoprit în cursa pentru prezidenţiale, ăsta este motivul scoaterii dosarului acum, chiar dacă nu este implicat direct, Ponta poate deveni victimă colaterală”. Nu cred că este momentul ca V.Ponta să devină Preşedinte, funcţia de Preşedinte nu este una cu miză decât în condiţiile în care o folosim pe post de „Gică Contra”, aşa cum a folosit-o Băsescu, altfel este o funcţie pentru cei bătrâni care pot face împreună cu Ministerul de Externe strategii pentru relaţiile ţării, pentru a reprezenta cât mai bine România în relaţiile cu celelalte state, deasemeni poate fi un bun arbitru între diverse instituţii, guvern şi partidele politice parlamentare etc.. Ponta este un Prim Ministru cu bune şi rele, aş putea spune fără să greşesc că, este mai mult cu bune,  pe care l-aş dori în continuare şef al guvernului. Cred că este de discutat o alianţă a PLR cu PSD în care PLR să dea Preşedintele, sunt convins că Tăriceanu poate înfrânge orice candidat dacă este susţinut de PSD.
           Este important ca Tăriceanu să ajungă Preşedinte, aşa se poate menţine actuala Coaliţie  la putere, poate fără UDMR. Candidînd fiecare pe cont propriu este posibil să se defecteze ceva şi candidatul dat de opoziţie să ajungă Preşedinte. In această situaţie se poate să se reactiveze „soluţia imorală” din 2004 şi 2009. În 2004 ştim cum Băsescu a reuşit să smulgă PC-ul de lângă PSD şi să formeze o majoritate parlamentară cu Tăriceanu Prim Ministru, iar 2009 deşi guvernul Boc a fost demis prin Moţiune de Cenzură, a fost menţinut de Băsescu până după alegerile prezidenţiale, cănd a fost investit cu un nou mandat de Preşedinte şi a reuşit să formeze o nouă majoritate parlamentară cu Boc Prim Ministru.
Trebuie studiată bine această problemă, încă mai este timp. Tăriceanu poate smulge procente bune de la electoratul tradiţional liberal care, se vede trădat de liberalii lui Iohannis prin alianţa cu PDL. Voturile liberalilor ,voturile social democraţilor vor face în mod sigur din Tăriceanu un Preşedinte al României. În aceste condiţii guvernul îşi va putea duce la bun sfârşit programele ce le are în derulare. Acest lucru se poate realiza lăsând orgoliile la o parte şi chiar dorind să se facă ceva pentru ţară. Sigur că la nivel declarativ avem numai eroi, la pusul lucrurilor în practică avem probleme.Toţi politicienii în opoziţie ştiu să conducă România, când ajung la „ciolan” îşi dau seama că nu a rămas prea multă carne pe el şi de aici necazurile, ce să mănânce ei, ce să dea poporului pentru spitale, învăţământ, armată ,interne, construcţii etc. De aceea orice guvernare va fi sinuoasă, în funcţie de cum face rost de bani. Vorbim de economia „gri şi la negru”, este oare chiar aşa de greu de smuls banii de impozite şi celelalte taxe din ghiara lor? Cred că nu este voinţă politică, altfel această problemă era rezolvată de mult.
           Cine împiedică ANAF-ul să ia la bani mărunţi toate firmele din ţară, nimeni nu-i împiedică, singura lor piedică sunt ei însuşi, se pare că au fost împiedicaţi prin banii daţi de cei ce urmează a fi controlaţi. Comisarii Gărzi Financiare ar trebui plătiţi din banii pe care îi aduce la buget şi monitorizaţi pentru orice scândură apare în plus în gospodăria lor.
Sondajele de opinie indică pe V.Ponta câştigător, dar diferenţa nu este mare  între el şi al doilea clasat, oricând se poate rupe acest fragil avantaj, mai ales că mai sunt două luni până atunci. Orgoliul cu PSD un partid mare care trebuie neapărat să aibă candidat la Preşedinţie, nu ţine de foame, singurul interes al partidelor de la putere ar trebui să fie binele cetăţeanului. Cred din contră, că partidele uită de cetăţean, abia îşi amintesc de el la alegeri. Asta nu este bine, societatea este în fierbere uşoară, aveţi grijă să nu dea în clocot. E bine să gândiţi îndelung, măsuraţi bine înainte de a tăia, Năstase a pierdut, Geoană a pierdut, deşi sondajele îi dădeau câştigători. Dumnezeu să vă lumineze!



2 comentarii:

  1. E important sa fie Trariceanu prim-ministru ca face cat 100 de UDMR-isti. El a lasat fundatia Gojdu la unguri si el e prieten de afaceri cu Rudaş Ernö fost spion maghiar in Romania. Daca vine asta presedinte, ciar nu mai avem nevoie de UDMR ca sa pierdem Ardealul. Nu mai vorbesc sid e restul magariilor ca cea cu Erste si petrolul din Insula Serpilor.
    Iti dai seama ce tandem: Tariceanu-Ponta??!! La revedere Ardeal! ADIOS!

    RăspundețiȘtergere
  2. Posibil să aveţi dreptate.Este opinia mea,respect părerea dvs.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...