sâmbătă, 9 august 2014

Obligativitatea votului pentru toţi cetăţenii

               În curând vom merge din nou la vot, care vom merge, care nu, vor sta acasă şi nu îşi vor asuma nicio responsabilitate. Iarăşi discuţiile, eu nu i-am votat, de fapt eu nu am votat pe nimeni, să se spele pe cap cu ei cei ce i-au votat. Probabil că aşa este, dar nu era mai bine dacă se prezentau la vot, votau cu cine doreau, iar dacă nu găsea pe nimeni pe placul lor îşi anulau votul în semn de protest pentru clasa politică, sigur gestul era unul simbolic, care nu afecta orgoliul vreunui politician, ori să provoace insomnii politicienilor numărul mare de voturi anulate. Era un cartonaş galben pe care societatea îl putea arăta clasei politice. În condiţiile de astăzi risc să merg la vot, iar cel ales din urne să nu fie pe placul populaţiei, cei care nu s-au prezentat la vot vor clama că nu ei l-au ales, vinovaţi sunt cei care s-au prezentat la urne şi nu au ştiut ce să aleagă, s-au lăsat prostiţi de promisiunile politicianului.
              Mă gândesc la obligativitatea votului, fiecare cetăţean să fie obligat prin lege să îşi exercite acest drept constituţional. În aceste condiţii probabil că un scrutin va trebui să ţină 2 zile pentru a putea vota toată lumea. Aşa nimeni nu mai poate spune eu nu am votat, spălaţi-vă pe cap cu ei, toţi ne vom prezenta la urne şi vom pune ştampila acolo unde credem, ori anulăm votul.
Ca o noutate, propunerea mea este următoarea : un elector s-a prezentat la vot, este în cabina de vot el şi buletinul de vot, nu găseşte pe nimeni care să corespundă exigenţelor lui, în aceste condiţii să aibă posibilitatea să treacă pe buletinul de vot pe cine crede el că e cel mai bun pentru a ocupa funcţia respectivă. Buletinele astfel completate să nu fie anulate, ele urmând a fi numărate şi centralizate pe fiecare propunere în parte, iar la şfârşit să fie date publicităţii cele care au cele mai multe voturi. În acest fel poate reuşim să trezim dorinţa unor mari oameni care din timiditate, ori din teama de ridicol nu vor să iasă în faţă. Fiecare dintre noi se gândeşte la o anumită personalitate, dar din varii motive, fie nu o abordăm, fie nu răspunde abordării noastre, ea rămâne ascunsă. Clasa politică actuală are nevoie de primenire, această înnoire trebuie să vină din exterior, nu din interiorul partidelor, prin promovarea unor tineri activişti de partid.
           Am avut ocazia să ascult de câteva ori un tânăr ce promitea Mihai Neamţu, zis şi Usturoi, un om pregătit care poate recita liber poezii de sorginte legionară,ma dezamăgit. Nu întorcându-ne la metode şi ideologii învechite vom putea merge mai departe. Vom reuşi să depăşim hotarele închistării noastre numai cu oameni care vor şti să penetreze graniţele limitelor egoiste, să alunge de lângă ei, pupincuriştii, ariviştii, fripturiştii,sinecuriştii, iar în locul lor să poată aduce oameni de bună calitate morală şi spirituală. Este nevoie acum, în al 99 ceas, să căutăm soluţii pentru ca România să fie guvernată pentru români, în interesul românilor, în interesul copiilor românilor şi a urmaşilor acestora. Din păcate până acum România a fost guvernată împotriva intereselor românilor, dar mai ales împotriva urmaşilor, urmaşilor noştri. Spun acest lucru în deplină cunoştinţă de cauză ca un trăitor pe acest pământ de peste 60 de ani, o spun cu lacrimi în ochi, nevăzând nici o posibilitate de redresare în condiţiile actuale ale ţarii. Poate voi fi contrazis, unii mă vor considera comunist, alţii patetic, eu în schimb îi întreb pe toţi aceştia : unde este industria României ? Pe ce aţi cheltuit 50 de miliarde de euro cât este datoria publică a României? Să nu uităm că în aceşti ani (25) a fost vândută, vandalizată industria românească, iar datoria a crescut în condiţiile în care în România nu s-a construit nimic, pe ce s-au dus atâţia bani, când în 89 nu aveam datorii externe, ba aveam destule creanţe de recuperat?
            Cel puţin din nevoia de înnoire a clasei politice şi consider ca necesară obligativitatea votului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...