marți, 8 noiembrie 2016

Cinismul lui Iohannis și Cioloș acompaniat de liberali cu privire la proiectul de lege care prevede măririle de salarii pentru sănătate și educație

    Parlamentarii se vaită că sunt discreditați, că Parlamentul, ca instituție, a pierdut din încrederea populației, că nu reușește, să se impună ca for suprem al democrației românești. Nici nu are cum. Cine sunt parlamentarii în cea mai mare parte a lor? Niște inși egoiști, vanitoși, cinici,ipocriți și imorali.
De cele mai multe ori dezbaterile din Parlament (senat, sau camera deputaților), se transformă în adevărate spectacole de circ grotesc și vulgar . Inițiatorii unei legi aduc argumente mai mult sau mai puțin pertinente, iar contraargumentele celorlalți sunt cinice, vanitoase și iresponsabile.
Cazul dezbaterii ordonanței 20/2016 și transformării ei în lege a produs cele mai josnice și iresponsabile argumente, toate de un cinism fără precedent. Inițiatorii acestei dezbaterii au fost parlamentarii PSD și ALDE, opozanții proiectului,guvernul lui Cioloș și parlamentarii PNL. Argumentele liberalilor nu stăteau în picioare din simplul motiv că, ei promiseseră o mărire de 50% la salariul cadrelor medicale, dar faptul că alt partid a avut această inițiativă, a creeat o adevărată sarabandă în rândul opozanților. De la un timp, cred că din vremea guvernului Boc, cei care nu erau de acord cu o moțiune de cenzură , ori cu votarea unei anumite legi care nu le era pe plac, părăseau sala de ședință. Așa s-a produs și în cazul votării proiectul de lege prin care se preconizează mărirea salariilor cu 15%, liberalii au părăsit sala de ședință. Cel mai urât lucru, cel mai reprobabil și iresponsabil ,toți parlamentarii care hotărăsc asemenea măsură, ar trebui sancționați. Electoratul îi trimite să lucreze în Parlament (comisii, sedințe de plen, etc.), parlamentarii, trebuie, să rămână în sală și să își exprime dreptul de vot prin una din cele trei posibilități : ”pentru, contra, sau abținere”. Lipsa de la votul final înseamnă că nu și-a făcut ”norma ” în acea zi și trebuie sancționat, așa cum se întâmplă în orice al loc unde se prestează o activitate.
    Parlamentarii liberali au adus fel de fel argumente, unele mai cinice de cât altele pentru ca legea să nu fie votată, unul dintre argumente a fost faptul că  nu sunt bani, ideea a venit de la primul ministru Cioloș, apoi a fost împărtășită de președintele Iohannis, iar corul de pupincuriști au devenit alter-ego la vocea premierului.
    Domnule Președinte Iohannis, domnule Prim Ministru Cioloș, cum dracu puteți fi atât de cinici și de ipocriți, să spuneți că nu sunt bani pentru mărirea cu 15 %  a salariilor profesorilor și medicilor, când voi și cei din jurul vostru v-ați mărit salariile de 3 ori?
Spuneați domnule Președinte, când Ponta, ca prim ministru, nu era în Țară, iar viceprepierul Oprea a luat inițiativa în gură odată cu interesul național și v-a mărit salariul de 3 ori, spuneați că: ”este o măsură binevenită”. Când vi s-a mărit dumneavoastră salariul, a fost o măsură bună,vă cred, mai ales că aveți și foarte multe greutăți familiale. Cum dracu puteți fi atât de cinic, de iresponsabil chiar, s-a cântați pe aceeași voce cu năimitul de la Bruxelles? Nu aveți insomni când dumneavoastră aveți așa de mulți bani de la stat, fără ca în fapt să produceți ceva, în afara unor pietroaie aruncate în bulboci de apă, după care intră, fel de fel de ziariști mediocri să le scoată ? Cum puteți să nu accelerați (prin comunicate, cum ne-ați învățat, ca faceți în ultimul timp)votarea în Parlament în regim de urgnță a majorării punctului de pensie? Credeți că figura aceea de statuie din piatră rece și nevorbitoare, vă va ajuta să mai câștigați un mandat, sau serviciile oculte deja v-au promis asta? Ajutați profesorii, din rândul cărora proveniți, poate cu un salariu mărit, cu o meditație acolo și fără să măsluiască acte își mai cumpără și ei 2, 3 case, pentru copiii pe care îi au în bătătură.
Domnule Prim ministru Cioloș, de ce nu sunt bani pentru măririle astea de salarii și pentru majorarea punctului de pensie? Spuneți că aveți o creștere de 5%, unde sunt banii din creșterea economică?
Chiar vă interesează pe dumneavoastră, ce se întâmplă în România? Eu vă spun clar, că nu vă interesează.
Să mă explic: cu 5 zile înainte de căderea guvernului Ponta, în laboratoarele Bruxelles-ului deja se știa că veți fi premierul României, asta înseamnă că acolo, în laboratoare, se știa că va pica guverul Ponta, iar dumneavoastră urma să fiți numit în locul lui  și trimis în România cu sarcini precise. În decurs de mai puțin de 11 luni ați schimbat mai mult de 10 miniștrii, asta poate însemna că în mod conștient, ați ales oamenii mediocrii, pentru a fi remaniați, pentru a nu lucra în ministere, a avea proiecte etc., iar în final să puteți spune, că sunteți un om integru și nu ați tolerat oamenii, care nu erau capabili și uite așa s-a dus un an, care ne va trage înapoi pentru alți 10 ani. Aveți o guvernare, care putea fi mai toxică de cât guvernarea Boc-Băsescu dintre 2009-2012, dacă dura mai mult. O altă problemă pentru care nu cred în loialitatea dumneavoastră față de România este primirea banilor de fost comisar european pe probleme de agricultură. Primirea în sine a banilor nu era nimic rău, dacă, nu ajungeați Prim Ministru. Nu puteți fi plătit din două părți când dețineți funcția cea mai importantă în stat, aceea de administrator cu politicile interne și externe ale economiei  României. Puteați face dumneavoastră, ce trebuia pentru România, în condițiile în care banii primiți de la Bruxelles, sunt cu mult mai mulți decât cei primiți pentru funcția de premier? Oare odată cu banii de acolo vă veneau și ordinele cu modul în care trebuia guvernată Țara?
    Domnule Cioloș din câte știu, acestă situație este cel puțin imorală, dacă nu o avea și altă interpretare.
În această situație puteți fi în conflict de interese. Banii de la Comisariatul UE fiind mult mai mulți decît cei primiți de la guvern, mă face pe mine , umil contribuabil, să cred, că asta a fost motivul cel mai important, care v-a oprit să atrageți fonduri europene și să adoptați măsuri de îmbunătățirea situației economice a României. După un an de zile BILANȚUL guvernării tehnocrate este dezastruos. Faptul că liberalii au împărtășit ideea lui Iohannis, de a vă desemna candidatul lor pentru funcția de premier, iar dumneavoastră ca o virgină pudibondă roșeați în batistă, mă face să cred că : ori liberalii sunt într-o crasă lipsă de cadre, sau că incorpore sunt vânduți intereselor străine care acționează pe teritoriul românesc sub formă de corporații, iar aceste corporații se îngrozesc la gândul că ar putea crește salariile, iar România ar putea, să-și revină din punct de vedere economic.
Contestarea legii la Curtea Constituțională, este cel puțin lipsită de bun simț.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...