joi, 13 iulie 2017

Scrisoare de răspuns la scrisoarea deschisă a unui ”ofițer în rezervă sau retragere”

     Guvernanții noștri, mai ales în vremea de tristă amintire a guvernării Băsescu -Boc au reușit performanța de a asmuții civilii împotriva militarilor, militarii împotriva altor structurii și așa mai departe. Atunci a apărut pentru prima dată termenul de pensie nesimțită și au fost date și nume de pensionari cu asemenea pensii.
VREAU SĂ FAC O PRECIZARE: SUNT CIVIL, NU AM NIMIC CU PENSIILE MILITARILOR, INDIFERENT DE CUANTUMUL PENSIEI.
Pensia nu și-a stabilit-o ofițerul, sau generalul, a fost stabilită și legiferată de guvern prin proiect de lege și aprobată de plenul Parlamentului. Prin urmare nu văd de ce vreun ofițer pensionar s-ar certa cu un civil pensionar și nici invers, amândoi fiind „beneficiarii„ legilor făcute de Parlamentul României ales prin vot direct.
Că există mari discrepanțe între pensii, asta este o problemă pe care nu ofițerul pensionar o rezolvă și nici civilul pensionar, ci oamenii aleși să producă legi în Țara noastră.
Am făcut această introducere pentru că urmează să răspund unei scrisori deschise, scrisă de un „Ofițer român în rezervă sau retragere”.
Scrisoarea începe cu „dragă civilule”, imediat gândul mi-a zburat la ”țivilul lui Teacă, al lui Bacalbașa”.
Într-o scrisoare plină de dispreț față de pensionarii civili, acest semizeu oportunist ,cum reiese din scrisoare, aruncă cu tot felul de jigniri asupra pensionarilor civili. Am prieteni foști ofițeri și generali, acum la vârsta pensionării, pe toți i-am auzit că au intrat în armată dintr-o chemare interioară pentru a fi soldat al țării. Nu blidul gratis cu mâncare l-a făcut să devină militar, ci mândria de a îmbrăca uniforma militară. Nu faptul că avea o locuință gratuită, l-a făcut să devină oștean al țării, ci dorința de a fi de strajă Patriei. Nu gândul că va avea o soldă mare și ulterior o pensie mare, l-a făcut să devină apărător al Țării, ci dorința de aș da și ultima picătură de sânge pentru apărarea gliei strămoșești.
Nu au putut fi ofițeri toți cei care au vrut, din simplul motiv că locurile erau limitate. Nu înseamnă că militarii sunt superiori civililor, nici civilii superiori militarilor, fiecare au o pregătire bună în domeniul lui de activitate. În schimb, militarii erau la ordin 24 de ore din 24, nu aveau o locație stabilă, putând să fie mutați în funcție de cerințele armatei, vreau să spun că stresul era mult mai mare în armată față de populația civilă. Pentru toate acestea foștii militari trebuie să primească pensii mai mari decât civilii. Eu nu cred că pensia ofițerilor este nesimțită, ci că pensia civililor este umilitoare.
Civilii, pe care domnul autor al scrisorii îi pomenește, sunt o masă de oameni pe care ei, foștii militari, trebuie să-i privească cu dispreț.
De ce? Domnule ofițer, părinții dumitale nu sunt, sau au fost civili?  Dar învățătorul care ți-a pus creionul în mână și a buchisit cu dumneata alfabetul, nu era civil?
Dar profesorii care te-au învățat  noțiunile elementare în gimnaziu, nu erau civili? Dar doctorii care te-au tratat, când copil fiind, ai făcut gâlci, nu erau tot civili?
Domnule ofițer, dar piesele de artilerie, armamentul în general nu era făcut de persoane civile în uzine militare. La Moreni, acolo unde se construiau TAB-uri, pe lângă un mic colectiv de ofițeri care lucrau, erau foarte mulți ingineri civili, proiectanți, constructori, etc.
În mine, pentru extragerea cărbunelui și minereurilor , acolo unde pericolul este mai mare, de multe ori, decât în armată, nu lucrează civili?
Greșit ai compus acea scrisoare, ai preferat să aduci jigniri celor care te-au ajutat să ajungi un semizeu, așa cum lași să se înțeleagă că ești. Destinatarul scrisorii dumitale nu era :”dragă civilule”, ci ”dragă guvernule”, pentru că ei au făcut să existe o asemenea disensiune între civili și militari.
Un om cu pregătirea dumitale nu trebuia să cadă în capcana întinsă de guvernanți. Manipularea și-a atins scopul, iar dumneata ești beneficiarul ei.
PENSIA MILITARILOR NU ESTE MARE, PENSIILE CIVILILOR SUNT RIDICOLE DE MICI. DE AICI TREBUIA SĂ PLECI CU ANALIZA DOMNULE OFIȚER ÎN REZERVĂ  SAU RETRAGERE.
ONOARE OSTAȘILOR ROMÂNI!

Un comentariu:

  1. Sa ne intelegem, Boc a facut aprecieri idioate, iar societatea civila, in marea ei majoritate, i-a tinut isonul, pe principiul „sa moara capra vecinului”!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...