luni, 10 iulie 2017

Nu sunt bani..., dar hoți sunt?



Guvernul PSD-ALDE vrea să implementeze niște legi, unele bine primite de o parte a populație, mă refer la cele care prevăd mărirea pensiei și a salariilor bugetarilor și rău privite de mediul de afaceri, la fel cum rău primită este și ideea aplicării impozitului pe cifra de afaceri.
Mediul privat, autohton sau cu capital străin, nu vede cu ochi buni mărirea salariului bugetarilor și a salariului minim pe economie. În locul lor și eu aș gândi la fel, de ce să plătesc pentru aceeași muncă mai mult? Pentru că salariul minim este o mizerie, ar spune un muncitor care câștigă 1200-impozabil. Înțelege investitorul că muncitorii lui se culcă seara nemâncați fiindcă banii nu le ajung pentru mâncare, utilități, etc.? Nu, pentru că nici măcar nu se gândește la asta, pe el îl interesează exploatarea lui, a salariatului, pe bani cât mai puțini. Acesta a fost motivul pentru care companiile străine nu au privit cu ochi buni mărirea salariului minim pe economie la ceva mai mult de 1400 de lei impozabil pe lună, adică cam de 11 ori mai puțin decât al Președintelui. De ce? Are mai multe merite un președinte, decât un strungar care face o piesă? Pare hazardată întrebarea. Nu este, Iohannis este președintele României de aproape 3 ani, să raporteze țării care este mărgica produsă de el pentru România în acești 3 ani. Să nu spună de vizita în SUA, că mă apucă pandaliile, când mă gândesc cât ne-a costat și cât ne va costa.
Nu sunt bani, aud acest leitmotiv, de ce nu sunt bani? Unde au mers banii din miliardele împrumutate de statul român? Dar banii obținuți din vânzarea industrie? Dar banii obținuți din privatizarea băncilor? Dar din distrugerea complexelor agro-industriale?
Sună ca dracu, această mărire de salariu la bugetari, spun cei de la liberali! Poate că așa este, nu sună bine, dar sună sănătos. Tot îi dați cu mediul de afaceri. Să ne gândim puțin, mediul de afaceri ar putea exista fără : școli, sănătate,armată, poliție, jandarmerie, chiar și fără funcționarii de la ghișeu, dacă este coadă trebuie suplimentat numărul de oficianți, dacă nu sunt plătiți de unde dracu să-i luăm? Chiar și serviciile secrete plătite tot de la bugetul de stat își au rolul lor definitoriu în funcționarea bună a unui stat. Dacă despre organigrama lor se poate discuta, eu nu am date concrete și nu mă pronunț. Știu un singur lucru că de ceva timp este câh!) să vorbești de bine despre SRI,SIE, etc. Nu știu care este motivul denigrării sistematice a serviciilor, cred că deranjează undeva prin afară. Sunt defecțiuni în servicii, ca de altfel în toate instituțiile țării, să fie remediate prin legi, îndepărtat balastul, iar bărcile serviciilor să meargă mai departe.Procuratura își are rolul ei în urmărirea respectării legii de către procuror, poate se fac abuzuri, aici sistemul trebuie să acționeze precum apa care scoate la mal cadavrele. Justiția își are un mare rol în funcționarea unui stat. Nimic nu merge bine, toate trebuie îmbunătățite, îndreptate, reparate și puse să funcționeze. Primul lucru care trebuia făcut, era salarizarea corespunzătoare, poate că legea mai trebuie modificată, se vor face îmbunătățiri, dar este un început. Mediul privat dacă vrea să aibă mână de lucru, trebuie să plătească salariații corespunzător, un salariu de 300 de euro pe lună este umilitor, eu nu spun să nu câștige patronii, din contră, să câștige cât mai mult, pentru că asta înseamnă impozit plătit mai mare, dar în același timp să plătească și muncitorul, adică acel factor care îi bagă banii în buzunar.
Nu sunt bani, bani sunt, dar sunt puțini, pentru că avem hoți mulți.
Se discută despre faptul că marile corporații străine duc profiturile în țările de origine, iar pentru bugetul nostru raportează fie că au avut pierderi, fie că sunt pe zero, în acest fel reușind să se strecoare fără să plătească impozit statului român. Pentru rezolvarea acestui lucru, destul de neplăcut pentru bugetul României, guvernul s-a gândit să aplice impozitul pe cifra de afaceri, nu intru în detalii tehnice. Am văzut un ”deontolog”, un formator de opinie, un om capabil, o ”Morsă Competentă” cum l-a numit fostul președinte, de tristă amintire, acest jurnalist, ne explica, cu toată dragostea, cum afaceriștii străini își vor lua catrafusele și vor pleca. Ei și? De cât să obțină profituri uriașe din exploatarea muncitorilor români, fără să plătească impozit statului, mai bine să plece. Domnule Chireac, cu toată dragostea, nu matale ai fost implicat în acel mega scandal când ai fost nevoit să pleci de la ”Gândul”? Dă-o încolo de treabă!
Ca răspuns la întrebarea lui Chireac, Dragnea spune că va discuta cu mediul de afaceri, dacă aceștia nu vor dori impozit pe cifra de afaceri, nu vor aplica această măsură. Măi fraților, sunteți sănătoși la cap? Cum să întrebi mediul de afaceri? Credeți voi că ăia sunt tâmpiți să spună :„da mă puneți impozit, luați-ne din bani, abia așteptam această măsură”. Ăia vă vor da cu flit, nu vor accepta nimic! Dumnezeul lor nu este iubirea de aproape, nici compasiunea, nici mila față de semen,  Dumnezeul lor e BANUL!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...