joi, 10 ianuarie 2019

Liviu Pleşoianu candidat Preşedinţiei


  Ţara se află continuu în campanie electorală. Politicienii îşi dau la gioale, se înjură, îşi aruncă vorbe grele. Fiecare se uită în grădina celuilalt, scuipă în obrazul contracandidaţilor, se gratulează cu apelative de :”huo penalule, infractorule, pesediştilor, iarba nu mai creşte din cauza lui Dragnea. Dragnea penalul, dictactorul, tiranul, iubăreţul. Din cauza lui nu a nins de bobotează. Huo!!!!!!!!!!!!”
Pe de altă parte pesediştii strigă şi ei, că au motive: „huo Iohannis, ai furat case, ai avut zeci de dosare penale, Carmen, Carmen, DNA să vină să te ia”.
Tăriceanu, vechi dinozaur în politică, calm, prea calm, foarte calm, aproape plat, ne explică cu voce moale, egală, cum vede el lucrurile, cum vrea să se strecoare printre legi şi învinuiri.
De pe margine, punctând cu aplomb, un tânăr le dă peste bot tuturor. În PSD nu este luat în seamă, deşi cine are un asemenea tânăr ar trebui să-l preţuiască.
Cred că a venit ziua să vedem altceva decât Dragnea, Tăriceanu, Iohannis şi vândutul Cioloş.
Tineri ca Liviu Pleşoianu, pentru că despre el e vorba, ar trebui să se găsească în toate partidele, toate partidele trebuie rebrenduite, reîntinerite, ne-am săturat de Ţurcanu, Blaga, L.Orban, etc. Asemenea relicve istorice sunt pe toate drumurile şi în toate partidele.
Am urmărit tinerii din PNL, niciunul, dar niciunul nu are curajul să ridice glasul împotriva prostiilor din propriul partid, cântă în corul pupincuriştilor osanalele aduse marelui conducător, chiar şi atunci când acesta greşeşte cras.
Nu poţi să te numeşti Iohannis, să îţi doreşti un nou mandat de Preşedinte, să strigi toată ziua împotriva corupţiei şi spui că susţii justiţia, dar, în acelaşi timp, să ai în spate o căruţă de dosare închise, e drept, şi, un altul gata să explodeze. Nu poţi să lupţi împotriva corupţiei şi în acelaşi timp să nu-ţi laşi nevasta să meargă la DNA pentru a fi audiată ca martor într-un dosar de care nici tu domnule preşedinte nu eşti străin.
Un Preşedinte responsabil poate, e obligat chiar, să refuze nominalizările de miniştrii făcute de premier, dacă acestea încalcă legea. În acelaşi timp se va grăbi să motiveze refuzul pentru a nu bloca bunul mers al guvernări, asta dacă ar fi responsabil. Cum nu este responsabil, a anunţat din vreme că nu acceptă propunerile, urmând ca mai apoi să găsească şi motivele  refuzului.
Revin la Liviu Pleşoianu, un candidat fără pată, sigur, oamenii soroişti, iohannişti, macronişti, vor râma în trecutul lui, vor scormoni să găsească ceva cu care să-l înfunde. Poate îi vor găsi vreo mătuşă care a intrat în menopauză la 60 de ani, îl pot acuza că mătuşa a avut legături ilegale cu divinitatea, ori mergând pe fir în trecutul lui până la al 99 –lea neam vor descoperi că stră-stră-stră-stră bunicul lui a avut legături cu „Eteria” lui Ipsilanti şi a ajutat la prinderea Vladimirescului.
Sigur, fabulez, de ce să meargă aşa de departe când DNA şi celelalte structuri îi pot face un dosar penal, până se lămureşte ce şi cum este cu dosarul, trec alegerile.
Tot ce am scris domnul despre domnul Pleşoianu ştie şi el, cu toate acestea riscă, îşi asumă responsabilitatea.
Îl susţin, unii vor spune că L. Pleşoianu este tânăr, eu spun că este destul de pregătit, la vârsta care trebuie. Să nu uităm că Pleşoianu este născut pe 24 ianuarie, ziua unirii, poate el va fi acela care va reuni românii.
Domnule Dragnea, în 2000 a fost ultimul an în care Preşedintele partidului, al PSD, a câştigat alegerile prezidenţiale. De atunci toţi preşedinţii PSD în funcţie au pierdut alegerile, amintesc pe A. Năstase, M. Geoană, V. Ponta. A sosit momentul ca PSD să susţină un candidat din interiorul partidului, un om tânăr, fără probleme juridice, fără legătură cu securitatea de tip vechi, ori nou, fără legătură cu ONG-urile soroşiste, cu caracatiţa din procuratură şi justiţie. A venit timpul ca România să devină o ţară normală.
PSD-ul în frunte cu Dragnea trebuie să înţeleagă că, dacă vrea binele României, trebuie să caute soluţii viabile şi să le accepte, chiar dacă el, Dragnea, nu face parte din acele soluţii. Un adevărat lider de partid trebuie să se sacrifice pe el, pentru binele partidului şi al ţării în slujba căreia, ideologic , se află.
Liviu Pleşoianu este o soluţie viabilă. Pleşoianu poate face o altfel de politică, una constructivă şi nu distructivă, o politică în care binele României şi al românilor să fie prioritare pe agenda sa. Poate face o politică pentru România şi în folosul ei colaborând cu guvernele indiferent de ce culoare ar fi, pentru că ar putea fi Preşedintele tuturor românilor, aşa cum scrie Constituţia.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...