sâmbătă, 5 ianuarie 2019

Teatrul absurdului


  Sunt, prin forţa împrejurărilor, spectator al teatrului absurdului. Pentru că despre asta este vorba, despre absurd. Nu se mai poate discuta despre funcţii în statul român. Totul este pe persoană fizică. Toţi fac ce vor, nu ce trebuie, nu ce scrie în lege. Care lege? Legea este pentru proşti. Furi o găină, te condamnă la 4 ani de puşcărie. Furi milioane de euro, faci plajă în Costa Rica, la Miami, în Tenerife, etc.
Ministrul Justiţiei consideră că Procurorul General nu şi-a îndeplinit sarcinile de serviciu, în consecinţă propune revocarea lui. Preşedintele îi răspunde:”pardon mon cher, eu nu vreau să-l revoc”. „Bine don preşedinte, însă Curtea Constituţională a zis...” Mă laşi cu Curtea ta?. Băă! Eu sunt Curtea, ce nu ai înţeles? Sunteţi o gaşcă de proşti în cabinetul ăsta de miniştri, nimic nu înţelegeţi. Am să vă desenez, să vă fac să pricepeţi. Băi proştilor, care sunteţi voi proşti, eu sunt tăticul vostru, aţi auzit ce s-a transmis de la Merkel? Eu trebuie să prezidez şedinţele preşedinţiei rotative. Lasă-mă bă cu legea voastră care spune că premierul trebuie să prezideze, voi sunteţi proşti, eu nu am nevoie nici de miniştri. Merg în faţa lor, a miniştrilor străini, iau o poziţie aşa de îngândurat şi tac, tac inteligent, ăia vor pleca mulţumiţi.
Am  luat act de demisiile celor doi miniştri, deîndată, aşa cum zice Curtea, doar că, de un deîndată cum am înţeles eu.
Acum staţi liniştiţi, puneţi miniştrii interimari şi 45 de zile am timp să înţeleg motivarea Curţii şi să găsesc şi motive pentru respingerea celor două propuneri de miniştri, nu ştiu care vor fi motivele, însă precis nu le aprob nominalizările. Nu-mi puneţi mie în cârcă, fiindcă nu aveţi voi miniştri, ce v-am pus eu să-i revocaţi?. Să vă intre bine în cap, am intrat în campanie electorală, vă mănânc cu ţoale cu tot. Mănânc câte un pesedist la fiecare mic dejun. De ce? Pentru că pot şi vreau. Nu aveţi ce să-mi faceţi! Nu mă puteţi suspenda pentru că nu aveţi numărul de voturi necesare în Parlament. În ce priveşte deciziile Curţii, să fim serioşi, cine le ia în seamă? Dacă Curtea Constituţională, o spun pentru fraierii care cred asta, mă va suspenda, credeţi că eu voi pleca din Palat? Nici vorbă! Ce vor face, vor intra cu tancurile peste mine? Cine să facă asta, iepuroii de la PSD-ALDE? Chiar credeţi voi acest lucru? Păi ăia de # rezist abia aşteaptă să facă scut cu piepturile lor în jurul meu.”
Acum după ce am văzut tot ce se întâmplă, după ce am ascultat poziţiile tuturor analiştilor şi ziariştilor, inclusiv poziţia doamnei Vijulie, Popescu şi a domnului Vâlceanu, am înţeles că România în acest moment este blocată şi aproape în imposibilitatea de a fi guvernată.
Un alt exemplu: s-a pus problema înlocuirii lui Mişa de la ANAF, acesta în loc să spună bine băieţi, ne luăm la revedere, s-a legat cu lanţurile de scaun. Până la urmă a fost extirpat cu scaun cu tot.
Preşedintele nu este în război cu guvernul, este în război cu toţi cei care nu gândesc ca el, este în război cu Constituţia, cu legea, cu bunul simţ. Un şofer care comite o contravenţie, este amendat, dar Preşedintele României care încalcă toate legile, încălcând Constituţia, de ce nu păţeşte nimic?
Nu se poate să se ajungă într-un asemenea blocaj fără ca cineva să plătească. România trebuie să redevină urgent un stat guvernabil, cu justiţie onestă, curajoasă şi curată. Nu se poate ca ÎCCJ să lucreze timp de 4 ani în afara legii fără ca cele două şefe ale ÎCCJ să nu fie cercetate penal pentru constituirea ilegală a completurilor de cinci judecători. Faptă care a dus la suspendarea executării pedepselor a unui număr uriaş de condamnaţi penal pentru fapte grave( vinovaţi sau nevinovaţi).
Condamnaţi celebri care se vedeau condamnaţi definitiv, dintr-o dată se văd liberi. Exemplu: Bica şi Udrea. Cererea lor, făcută în Costa Rica pentru a li se acorda azil politic precum că în România nu ar avea parte de un proces corect, s-a adeverit. Iată, au fost scoşi din închisoare, suspendate pedepsele pe motiv că procesele au fost judecate de completuri de judecători ilegal constituite. Vor jubila Sebi Ghiţă, Mazăre şi ceilalţi care şi-au luat tălpăşiţa pe alte meleaguri de frica justiţiei din România. Vor face jalbe şi, puse în vârf de proţap, vor fi aduse la cunoştinţa guvernelor statelor unde ei îşi cheltuie averile dobândite, ei ştiu cum, în România. Da, în România Justiţia nu a funcţionat corect, însă trebuie să intre în normalitate, iar cei care au greşit, cu voie sau fără voie, să plătească. Doar aşa vom deveni un stat credibil.
Sper ca individul plătit cu salariul de Preşedinte al României, care are sediul în Palatul Cotroceni, să înţeleagă că este Preşedintele tuturor românilor, nu doar a minorităţii săseşti. Sper să refuze legi l-a promulgat, revocări şi nominalizări de miniştrii, doar în baza legii şi nu în baza bunului plac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...