sâmbătă, 10 aprilie 2021

Batjocorirea pacienților.

 


Cu groază privesc la emisiunile de umor din vremurile astea. Toți cei care se prezintă ca fiind comici și stand-upperi au în repertoriul lor tot bagajul trivial de cuvinte pe care îl are limba română vulgară, de batjocură la adresa religiei.

Nu știu cum naiba reușea Căciulescu, M. Crișan, Zaharescu, Călinescu Puiu, Caragiu, Pellea și mulți mulți alții să facă comedie, să țină lumea în priză fără să spună că și-au violat soacrele, au bătut nevestele și multe alte cuvinte pe care nu le pot scrie pe hârtie. Sincer să fiu, nu mă uit la emisiunile cu stand-upperi, mai bine mă uit vinerea seara la emisiunile de umor ale TVR 2, chiar dacă pe unele le știu pe de rost.

Mai bine ascult reprezentanții guvernului care vin să ne comunice hotărârile lor, ori intențiile de a lua diferite decizii. Ăștia de la guvern au un umor negru, când văd un reprezentant gen: Voiculescu, Moldovan, Cîțu și mai ales Iohannis imediat gândul meu mă poartă în filmele cu vampiri, iar pe ăștia cu groază îi văd cum rânjesc cu gura plină de sânge gata să atace o altă persoană după ce s-au prins într-o horă a păcatului, doar din plăcerea de a vedea curgând sânge.

Într-o altă ordine de idei, societatea noastră aflată în plină transformare mentală, stresată, timorată, batjocorită, umilită și ticăloșită de către o clasă politică ajunsă la apogeul neputinței sale, la apogeul înțelegerii, de fapt al neînțelegerii, fiindcă nu sunt sigur dacă înțeleg ceva, iar ce înțeleg nu știu să exprime, să transmită, să pună în practică.

Nici o alianță postrevoluționară nu a fost de râsu-plânsu cum este asta de acum. Dau un exemplu: iese secretarul de stat de la Sănătate și spune pe post o dudă. Vine altul de la liberali și o contrazice în sensul că duda spusă de ea nu a fost binecuvântată de alianță, prin urmare nu se pune. Ori spune Cîțu, premierul nostru de veșnică tristă amintire, o vorbuliță, Orban Ludovic spune altceva.

Moldovan spune: „închideți oamenii în case”. Drace, ca pe vite să nu intre în trifoi. Vine altul și spune: „stați liniștiți, nu vă închidem acum, probabil de sf. Paști”.

Însă culmea nesimțirii, a indolenței și insolenței ministrului Voiculescu s-a petrecut vineri noaptea. Înțeleg că acest covid a trecut la un atac pe toate fronturile, mai ales după ce a simțit că populația este la cheremul lui, fiindcă așa zisele măsuri care se iau de către guvernanți sunt pentru batjocurirea populației, nicidecum pentru protejarea ei. 

S-a dispus, la nivelul Ministerului Sănătății, ca Spitalul Foișor să fie transformat în Spital Suport Covid. Pentru aceasta era nevoie ca pacienții existenți în Spitalul Foișor, la data luării acestei decizii, să fie transferați în alte spitale specializate în ortopedie, iar alții să fie externați dacă acest lucru nu cauza probleme de sănătate pacientului. Această hotărâre putea fi pusă în practică în timpul zilei, fără ca pacienții să fie stresați, traumatizați, batjocoriți. Li se comunica decizia de a fi transferați, ori aceea de a fi externați, în liniște, la lumina zilei, fără să cauzeze tulburarea pacienților. Însă, cum ministru la Sănătate este un ateu fără suflet și fără pregătire medicală, a ORDONAT ca pacienții să fie externați și transferați noaptea fără ca ministrul să-și facă probleme de stresul, tulburarea, ori sănătatea pacienților și a aparținătorilor acestora. 

Am văzut un hei-rupism care putea duce la agravarea stării de sănătate a unor pacienți internați în Spitalul Foișor cu probleme ortopedice care nu erau vinovați cu nimic de faptul că alți pacienți se îmbolnăviseră de Covid. O asemenea ticăloșie doar la un ministru USR, mai ales din aripa PLUS, se putea găsi.

Nebunilor, ăia pe care voi îi aruncați aseară afară din spital erau OAMENI, nu saci cu cartofi. V-ați gândit, o clipă măcar, la suferința, la durerea fizică a acelor pacienți, mulți dintre ei operați? La ora aceea târzie din noapte, era miezul nopții, bieții bolnavi trebuiau să doarmă, să se odihnească, să poată lupta cu boala lor fizică. Nu era un capăt de țară dacă făceați această dezafectare a Spitalului Foișor ziua, în liniște, fără presă, fără manifestații de solidaritate cu pacienții aflați în suferință. Voiculescule, ai făcut acest lucru doar pentru a demonstra românilor forța voastră, lipsa voastră, a reziștilor de sentimente umane. Nu vă pasă decât de ordinele pe care le primiți. Mai știți un lucru esențial, în orice faceți rău românilor aveți binecuvântarea lui Iohannis. Unde a fost Iohannis noaptea trecută de nu a luat o poziție fermă împotriva barbarismelor lui Voiculescu? Dacă făcea această faptă, deosebit de gravă, un ministru PSD,  Iohannis ar fi ieșit cu rânjetul lui mefistofelnic și ar fi pus la punct pe acel ministru. Însă acum unde naiba a fost? Întrebarea este retorică. Rânjea de bucurie că Voiculescu reușește să mai umilească odată poporul român, să mai scuipe odată pe durerea acelor pacienți. Farisei lipsiți de inimă, v-ați cocoțat, cu voturile unor tineri naivi, în vârful puterii de unde faceți tot ce vă stă în putință pentru a distruge fibra poporului român.

Sigur că premierul, care este la fel de vinovat ca și Voiculescu fiindcă nu a intervenit, nu a ieșit, atunci, în timpul nopții să liniștească pacienții și aparținătorii, nu-l va demite din funcție pe iresponsabilul Voiculescu și asta dintr-un calcul politic. Lui Cîțu îi este teamă că, prin demiterea lui Voiculescu, alianța PNL-USR-Plus se va rupe, pe cale de consecință Cîțu, marele Cîțu, va rămâne fără funcția de Premier. Însă continuând să primească pumnii în bot de la USR, PNL riscă să se așeze pe panoplia istoriei alături de PNȚcd. USR-ul duce o campanie furibundă de denigrare a liberalilor, care, în final, va scoate PNL-ul din jocul politic.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...