duminică, 18 aprilie 2021

Ce face Iohannis cu guvernul lui?

 


Alianța, de tristă amintire, PNL-USR-Plus, UDMR-ul de data aceasta nu este în joc, și-a atârnat la lumina zilei chiloții murdari pe care încearcă să-i spele în apele tulburi ale guvernării de până acum. Bietul Cîțu, susținut bine de subsori de Iohannis și de Orban din nevoie, și-a arătat mușchii firavi, de zombi politic, aruncându-l din barca guvernamentală pe ministrul sănătății Vlăduț Voiculescu. Barna, din înălțimea sa de plăvan neomarxist, a cerut ajutor celui care a nășit actuala alianță politică, adică lui Iohannis. Cum Sasul deja îl ține în brațe pe Cîțu nu a putut să-i promită nici un ajutor lui Barna. De altfel cred că Iohannis își dorește o colaborare cu Cioloș ca lider al viitorului USR.

În toată discordia asta nebună între niște oportuniști care nu vor altceva decât putere și capital politic, oamenii, pacienții, indiferent de ce boală suferă, nu contează, ei sunt doar niște cifre statistice manipulate după dorințele lor idioate.

După demiterea lui Voiculescu, în piață au ajuns fel de fel de fumigene mai mult sau mai puțin susținute cu argumente, lansate chiar de fostul ministru.

Îi cer lui Cîțu să-l demită și pe Drulă de la Transporturi să aflăm alte minuni care se petrec, ori s-au petrecut prin acel minister, mai ales pe la Metrorex.

Liberalii și USR-știi, după ce se vor mai bălăcări ceva vreme prin presă și-și vor arunca multe căldări cu zoaie în cap, vor sfârși prin a se săruta în piața publică și, ca într-un film siropos, se vor săruta pe obrajii pe care s-au scuipat. Fiindcă, nu-i așa, pentru binele poporului, pe care vor să-l belească, ce contează un scuipat, o înjurătură pe obrazul lor mai gros decât șoriciul porcului, când buzunarele se umplu cu euro din multele para-ndărături.

În plină pandemie, niște partide responsabile s-ar fi așezat la masa discuțiilor în ședințele de alianță și ar fi analizat cu luciditate activitatea lui Voiculescu, iar dacă premierul, care girează pentru întreg guvernul, ar fi cerut înlocuirea lui Voiculescu, USR-ul ar fi trebuit să îl retragă propunând alt ministru în locul celui demis. Care era problema? USR-Plus nu pierdea ministerul, ci doar un politician pus acolo politic, fără ca acesta să fi susținut un examen în acest sens pentru funcția de ministru. Faptul că un partid numește un fătălău ca ministru într-un anumit minister, nu înseamnă că acel individ devine peste noapte inteligent, responsabil, gospodar, manager de nota 10. Nici vorbă, Voiculescu, ori altul, lucrurile tot prost vor merge dacă nu vor fi manageri buni. Însă asta este teorie, aici, în speța noastră, se joacă orgoliile. Ambele partide se cațără pe cadavrele celor decedați de Covid, pe suferința celor internați la ATI, unde aud că le-a fost înjumătățiți banii necesari tratări acestor pacienți aflați în situația limită a existenței lor. Nici lui Barna, nici lui Cîțu, cu atât mai puțin lui Orban ori lui Iohannis, nu le pasă de România, de problemele reale ale românilor, de oamenii rămași fără loc de muncă, fără posibilitatea de aș plăti ratele la bănci, de aș putea întreține familia.

Asta vreau să aud de la guvernanți, nu mă interesează ce spune Drulă despre Câțu, ce ifose își dă Barna. Știu doar un lucru, ei trebuie să guverneze, să scoată dracului cu strachina apa care intră-n barca guvernamentală. Să-i aud că se zbat să rezolve problemele țării, nu faptul că un imberb ministru este schimbat. Nu-i problemă, în USR mai sunt câteva sute de talia lui Voiculescu, să pună altul în loc și să navigheze mai departe, nu-i timp de ședințe sterile interminabile în care se înjură reciproc. România se află în ceasul al treisprezecilea în toate sectoarele de activitate, inclusiv în vaccinarea populației. Până își ating targhet-ul de 70% din populație trebuie să o ia de la capăt cu vaccinarea celorlați cărora deja le expiră vaccinul.

Nu-i iau apărarea lui Câțu, nu pot face acest lucru, însă în privința lui Voiculescu a avut dreptate, dar asta nu înseamnă că trebuie să acosteze barcă ci să dea la vâsle în continuare, poate face dracului și ceva bun acest guvern, nu doar prostii.

Unde este Iohannis? Ce face cu guvernul său?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...