luni, 12 aprilie 2021

Monstruoasa alianță nu se rupe. Voiculescu a #rezit-at .

 



       Nu mă gândeam că este posibil să văd asemenea circ. Primul ministru al României ținea o conferință de presă duminică, o conferință anunțată din vreme. În același timp ministrul sănătății a ieșit și el cu o declarație de presă. Conform Constituției, ministrul sănătății, ca de altfel toți miniștri cabinetului sunt în subordinea nemijlocită a premierului. După ce am urmărit această degringoladă mediatică provocată de Voiculescu, mă întreb dacă nu cumva avem două guverne paralele, unul al liberalilor cu Cîțu în funcția de premier și unul al USR-ului cu Barna drept premier.

Țara trece printr-o criză cum nu cred să mai fi fost alta în cursul veacurilor noastre de existență. În aceste momente partidele din alianța parlamentară, care susțin guvernul, ar trebui să vorbească pe o singură voce, transmițând clar populație măsurile de redresare economică și de ieșire din pandemie a Țării. Ori eu am văzut astăzi, 11 aprilie 2021, un guvern aflat în derivă cu un căpitan, în persoana lui Cîțu, care încearcă să țină barca pe linia de plutire, însă marinarii, în speță miniștri, mai ales cei care țin de secundul Barna, aleargă bezmetic pe punte în timp ce vasul ia apă și este gata să se scufunde.

Misiunea liberalilor este aceea de a susține pe premierul Cîțu în decizia lui de a chiureta ministerul sănătății de toate javrele de sorginte useristă pripășite în jurul lui Voiculescu. În mod categoric, la auzul remanierii lui Voiculescu, Barna va amenința cu ruperea coaliției. Aici se va vedea cât de stăpâni sunt pe ei liberalii, dacă vor ceda, vor ajunge la degetul mic de la piciorul stâng al USR-Plus. Hotărârile în guvern vor fi luate doar de useriști dacă vor ceda liberalii acum.

Este foarte probabil ca un cuvânt de spus în favoarea USR să aibă și Iohannis. Însă, Orban trebuie să țină cont de faptul că Iohannis peste trei ani va intra în istorie, ceea ce nu cred că dorește să facă și PNL. Așadar, dacă liberalii mai vor să conteze în fața electoratului să facă bine să arunce peste bord lestul numit reziști, camuflați într-un partid politic, USR. Liberalii fără USR pot face un nou guvern, USR-iștii fără liberali nu vor mai putea face un nou guvern. Prin urmare, liberalii trebuie să joace tare, fiindcă, fără USR, ei vor fi la guvernare într-o nouă alianță, ori cu susținerea social democrată punctuală din Parlament. Astea sunt calcule politice.

S-a hotărât, Voiculescu rămâne pe mai departe ministrul sănătății. Cîțu a încasat-o după ceafă, din teama de a nu rămâne fără funcție a acceptat să lingă unde a scuipat. „Dă-i dracului de români cu problemele lor de sănătate cu tot, adică pentru câțiva nenorociți ologi, alții băgați goi în groapa veșnică, alții scoși afară din spital cu perfuziile în cap să-și de-a el demisia din funcția de premier?” Fiindcă asta urma dacă o ținea una și bună cu demiterea lui Voiculescu, ruperea alianței. Ori ruperea acestei „monstruoase coaliții” îl lăsa pe Câțu fără funcția de premier. „Să fim serioși, a gândit Cîțu când a pus în balanță toate facilitățile pe care le are ca premier cu posibilitatea de a pierde această funcție și de a deveni un simplu parlamentar, să fim serioși, sunt premierul unei țări cu 19 milioane de locuitori, ce contează că îi ia dracu pe 100, 200, 2000, 20.000 de cetățeni? Dacă scazi 20.000 din 19.000.000 nici nu se cunoaște. Are dreptate Barna, lasă-l pe Voiculescu ministru la sănătate, ăsta este omul care ne trebuie acum în pandemie. E boem, studii, slavă Domnului, nu prea are, tupeu are cu carul, nesimțire cât pot duce boii lui Mihăiță, indolență a mâncat de mic pe pâine, ticălos este, ipocrit da, lipsit de empatie este. Prin urmare ăsta este omul nou de sorginte #rezist.

Nu ne așteaptă nimic bun de aici în colo. Doar o Moțiune de Cenzură poate fi soluția. Aici e buba. Cine să o introducă? Cine să negocieze o nouă alianță? Îmi este teamă că avea dreptate Voiculescu când le-a strigat celor de la PSD și AUR cu ocazia unei moțiuni simple introduse împotriva sa, a lui Voiculescu, citez din memorie: „în zadar băgați, băi, voi Moțiuni eu patru ani nu plec de pe scaunul de Ministru al Sănătății”. Are dreptate! Nu pleacă, dacă nu-l târăște afară din minister o Moțiune de Cenzură, și pe el și tot guvernul lor de iresponsabili.

Pentru reziști și mai nou nici pentru liberali nu există Parlament, i-am auzit pe membrii guvernului cum urlau împotriva parlamentarilor chiar în Parlament. Mă tem că lucrurile au luat o întorsătură despotică. Ehei, și alții au plecat de la puțin și au ajuns să conducă țările lor prin dictatură...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...