joi, 1 aprilie 2021

Guvernul Cîțu a mai scuipat o dată pe popor.

 


Marele romancier și dizident rus, Alexandr Isaievici Soljenițîn(1918-2008) a fost întrebat, după expulzarea sa din URSS în 1974 și stabilirea în SUA, dacă acum este mulțumit de noua sa situație. Privind cu nostalgie la fata care-i pusese întrebarea și cu un zâmbet reținut amestecat în firele din barbă i-a răspuns: „În URSS nu aveam voie să vorbesc, însă erau mulți care ascultau în speranța că voi spune vreun cuvânt care să le dea posibilitatea să mă lege. În America este mult mai simplu, a continuat Soljețîn, aici vorbesc toată ziua, însă, nu mă ascultă nimeni.”

Ce spunea marele dizident se potrivește mănușă cu ce se întâmplă zilele acestea în stradă.

Manifestanții, câteva mii, poate o sută de mii în toată țara, însă cifra este neimportantă, chiar dacă erau doar 10 oameni nemulțumiți, guvernanții, care au fost unii aleși, Președintele, alții numiți, membrii guvernului, trebuiau să iasă din luxoasesele birouri și să întrebe cetățenii ce doresc. Le reamintesc celor din guvernul Cîțu, care tinde să bată în nesimțire chiar și guvernul Boc, că sunt plătiți din banii contribuabililor și sunt cocoțați în vârful statului pentru a lucra pentru binele cetățenilor români. Asemenea nesimțire, indolență, insolență, ticăloșie și ipocrizie nu mi-a fost dat să văd la nici un guvern post revoluționar. Încercați domnilor, domnule Cîțu, să țineți manifestațiile sub control printr-un dialog permanent cu manifestanți, altfel riscați ca aceste manifestații să degenereze.

Guvernul Cîțu este surd la strigătele străzii. Manifestanții nu sunt organizați, sunt doar disperați, fiecare își strigă durerea lui, supărarea lui, frustrarea lui, însă, toți la un loc așteaptă răspunsuri din partea celor care efemer se află la guvernare. De 30 de ani încoace nici un guvern nu a fost insensibil la glasul străzii. Sigur, sunt de acord că nu trebuie să se guverneze în funcție de ce strigă fiecare prin piețele patriei, însă, din bun simț, din empatie cu cel din stradă, reprezentanții guvernului trebuie să aibă un continuu dialog cu protestatarii. Trebuie analizate cererile celor care manifestă în piață și luate măsuri în consecință. Se bate apa în piuă că au fost oamenii în piață care au strigat la adresa medicilor că sunt criminali. Nu este vorba de toți medicii, însă este foarte probabil ca cei care au strigat asemenea cuvinte dureroase să fii avut motive întemeiate. Poate au fost rudele unor persoane decedate în ATI-ul de la Sibiu, ori din alte spitale unde îngrijirea, din diverse motive, nu s-a ridicat la standarde, ori conform protocolului.

Guvernul Câțu format din liberali și useriști  scuipă la propriu pe oamenii din stradă, scuipă la propriu pe doleanțele oamenilor din stradă, scuipă la propriu pe foamea oamenilor din stradă. Da, unii dintre ei își strigă foamea, strigă la guvern să-i împrumute, să le doneze câteva site cu mălai. O, săracă țară bogată pe ce mâini ai încăput! Unde este sasul din Dealul Cotroceniului îmbrăcat cu geacă roșie, acel tip înalt, solid, ce plesnește de sănătate? De ce nu-l văd în fruntea manifestanților? Îmi amintesc că acest demagog spunea în 2017-2018 că poporul lui este în stradă, manifestanții de acum nu mai sunt poporul lui? Democrație adevărată este doar când sunt în piață „tinerii frumoși și liberi?” Când îndrăznesc ceilalți să protesteze, alții decât # rezist, nu mai este democrație?

Atât de mult îi urâți pe cei care protestează încât nu considerați necesar să aplanați conflictul prin dialog? Cum puteți să ignorați vocea străzii? Ați uitat cum țipați în 10 august 2018? Roata „băieți” se învârte. 

Posibil ca liberalii să-și dea seama de jocul perfid pe care îl face useriștii și atunci, într-un moment de luciditate, va lăsa în ofsaid haștagiștii. Liberalii știu jocul, l-au încercat pe PD-iști în guvernul Tăriceanu și le-a ieșit. ATENȚIE!

Am înțeles că pentru a liniști protestanți îl vor da pe Moțoc, în cazul nostru Arafat, o mare greșeală. Singurul care poate trimite oamenii acasă este Voiculescu demisionar, ori dat afară din guvern.

Arafat, pentru guvernul Orban și Cîțu, a fost blindajul care a oprit gloanțele venite din stradă și de la opoziție. Trimiterea lui Arafat acasă va lăsa guvernul în bătaia gloanțelor, nu va mai avea cine încasa loviturile sub centură. Dacă mă întrebați pe mine despre Arafat cred că: Maurul și-a făcut datoria, Maurul trebuie să plece.

Și-a pus vreo clipă guvernanți problema cum se descurcă amărâții care au rămas fără serviciu și sunt nevoiți să trăiască cu câteva sute de lei cât au ajutorul de șomaj? Sunt oameni trecuți de 45-50 de ani și care găsesc cu greu un loc de muncă. Acești oameni sunt în stradă, unii și cu copiii lor, să-și strige împreună suferința. Și pentru ei trebuie să le răspundeți la doleanțe. Guvernul Cîțu, la dracu, este guvernul României, iar oamenii din stradă sunt români, cu ei trebuie să vorbească Câțu, Țurcan et.co.

Guvern de nesimțiți și ticăloși, îmbuibați și îndolenți, insolenți și ipocriți, cât credeți că vă rabdă poporul? Liberali, treziți-vă până nu deveniți relicvă istorică! USR-ul vă sapă groapa, chiar sunteți fataliști? Până la urmă, este dreptul vostru, cum vreți să muriți politic.

„Să vă fie țărâna ușoară!”

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...