marți, 6 aprilie 2021

Umilința cea de pe urmă

 


    A trecut mai bine de un an de când peste  România a năvălit Coronavirusul. A fost o primă etapă în care l-am privit ca pe un bătrân prieten care ne înjunghie pe la spate, apoi am început să ne speriem de el, să fie un fel de bau-bau cu care reprezentanții guvernamentali ne înfricoșau. A existat și o etapă când se părea că virusul, plictist de viața anostă a românilor, a dat semne că vrea să ne părăsească. Speriați de perspectiva rămânerii fără bau-bau, guvernanții au organizat două rânduri de alegeri și, în acest fel, au reușit să întoarcă Covid-ul de la graniță înapoi în țară. De această dată pare a fi mult mai interesat de noi, poporul, cel puțin așa se vede din situațiile zilnice transmise de Arafat și ceilalți corifei reuniți într-un comitet de prietenie româno-covid.

Pe de altă parte sunt alți cetățeni români care, prin piețele patriei, dau cu tifla noului Coronavirus și se pare că virusul ocolește pe cei puternici, ceea ce înseamnă, pe cale de consecință, că acest virus importat Dumnezeu știe de unde, este un mișel lipsit de onoare care se luptă doar cu cei deja doborâți de alte boli înaintea venirii lui.

Să trec într-o notă serioasă, tristă chiar, dureroasă pentru familiile celor decedați. Comitetul Național De Supraveghere și control al bolilor transmisibile( CNSCBT) împreună cu alți factori de decizie au luat ticăloasa hotărâre ca persoanele decedate și infectate cu Covid să fie înmormântate ca niște câini. Băgați goi într-un sac de plastic cu substanță dezinfectantă dată din belșug pe trupul lor, în locul mirului amestecat cu vin, apoi sunt introduși într-un sicriu sigilat. Domnilor, de la apariția virusului pe pământul patriei noastre, sper că încă mai este patria noastră, nu virusul, Președintele Iohannis, ca un veritabil profesor de ...igienă, ne-a explicat, cu cuvintele dânsului, că pentru a ne feri de virus va trebui să respectăm următoarele reguli:

          -să păstrăm o distanțare fizică față de persoanele din jurul nostru de cel puțin 1,5-2 metri pentru ca în cazul în care una, ori mai multe persoane din jurul nostru ar vorbi, strănuta, căsca, tuși etc. stropii proveniți din gura lor să nu ne atingă.

          -să purtăm mască de protecție pentru că ne poate feri de eventualii viruși trimiși fără dedicație de persoanele din jurul nostru.

          -să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun minimum 20 de secunde.

        -să ne dezinfectăm pe mâini ori de câte ori intrăm în contact cu suprafețe care ar fi putut fi infectate de oameni bolnavi.

Dacă privim cu atenție aceste măsuri vom observa că ele sunt luate pentru a ne feri de oamenii vii, oamenii care respiră, tușesc, strănută, vorbesc, ne pot atinge.

Un om mort, asta spun spre știința celor din CNSCBT, a lui Arafat, Cîțu, Iohannis și Voiculescu, este decedat definitiv, prin urmare nu tușește, nu respiră, nu strănută, nu vorbește, nu aleargă după noi să ne atingă, decât în situația în care se va transforma în moroi și va merge noaptea la factorii de decizie care au împiedicat rudele să-i jelească și să-i petreacă pe ultimul drum. Această măsură nebunească este împotriva tuturor regulilor bunului simț, al respectului față de persoana decedată și împotriva normele ritului ortodox. De altfel nici nu-i de mirare, USR-iști când au fost aleși în diferite funcții au refuzat să jure pe Biblie, conform protocolului, la instalarea în funcții. Iohannis este protestant, Arafat musulman, Câțu Dumnezeu știe ce religie are, după cum îl văd nu are nici un Dumnezeu. Nu a fost suficient faptul că mulți dintre semenii noștri și-au pierdut frați, surori, soții, soți, copii, părinți, prieteni, a trebuit să trăiască și situația umilitoare de a nu îi putea însoți, ca un ultim rămas bun, pe drumul fără întoarcere al celui decedat, restricția a fost dată de un ordin stupid.

Această măsură este cea mai aberantă dintre toate. Este o măsură fără sens luată de niște oameni ticăloși, insolenți, lipsiți de empatie, fără respect față de cetățeni. Măsura a fost luată doar pentru a umili încă odată populația care trece prin astfel de necazuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...