Trăim într-o perioadă a istoriei pe care o putem cataloga drept neagră. Pe de o parte virusul Sars Cov 2 care a revenit în forță, așa spun guvernanții, iar, pe de altă parte, valul de scumpiri ce urmează la toate produsele alimentare și nealimentare, în urma creșterii nejustificate a prețului la curent și gaze.
Pentru oamenii săraci, care formează mai mult de jumătate din populația țării, Covidul deja a trecut pe planul doi. Pe primul plan al priorităților, românii săraci au situat avalanșa creșterii nejustificate a prețurilor și impasibilitate guvernanților la problemele lor. Cu ce îi încălzește pe români că vor scăpa de boala Covid dacă vor muri de foame și de frig? Ori vor fi alungați din casele lor fiindcă nu au avut bani să-și plătească întreținerea?
Zilnic aud comunicate date de Grupul de Comunicare Strategică care sună cam așa:„ astăzi în România au fost depistați pozitiv un număr de 700 de persoane în urma testelor efectuate. Internate în spital avem un număr de 500 de persoane. Tot astăzi au fost declarate decedate un număr de 10 persoane care aveau unele comorbidități.” Domnii de la comunicare nu ne spun niciun cuvânt dacă au existat ieșiri din spital cu pacienți care au fost declarați „vindecați”. Știți de ce comunicatul sună sec? Simplu. Pentru a inspira frica, teama, necesitatea de vaccinare ca fiind singura salvatoare. Sunt 120 de milioane de doze de vaccin care trebuie să fie inoculate românilor. Nu mă pronunț dacă vaccinul este bun, ori nu este bun, dacă românii trebuie să se vaccineze ori nu trebuie să se vaccineze. Nu asta este problema mea. Problema mea este starea de nesiguranță, de frică, pe care clasa politică o transmite poporului. „Fiți atenți români, putem citi printre rândurile mesajelor trimise de guvern: „cine scapă de covid, nu va scăpa de frigul și foamea de la iarnă”.
Altfel ar suna comunicatul Grupului de Comunicare Strategică dacă ar spune:„astăzi au fost depistate un număr de 1000 de persoane infectate cu Sars-Cov2 în urma testării a 30.000 de persoane. Sunt internate în spital 600 de persoane, dintre acestea 150 au fost declarate vindecate și li s-a făcut ieșirea din spital, iar 10 persoane, care erau deja într-o stare gravă din cauza altor comorbidități, au fost declarate decedate.” Parcă sună altfel, parcă întrezărim o speranță.
M-am îngrozit când am văzut pe burtiera unei televiziuni scris Cîțu=Ceaușescu. Mă simt revoltat să văd atâta lipsă de bună cuviință. Cum să compari un nevolnic precum Cîțu cu un tiran cum a fost Ceaușescu? Să mă explic:
După 1982 viața românilor s-a degradat continuu. Din motive pe care nu le stăpânesc bine, Ceaușescu a hotărât să plătească datoriile externe. Unii analiști spun că FMI ar fi somat România.
Din această cauză alimentele au început să dispară din magazine, a fost introdusă raționalizarea alimentelor, curentul electric și gazele erau raționalizate și din această cauză copiii învățau la lumânare ori lampă cu petrol, în case frigul pusese stăpânire peste tot. Nu se tăiaseră salarii și nici pensii. Nu exista șomaj. Țara avea în acea vreme cam 22-23 de milioane de locuitori. Am strâns cu toții cureaua neavând altă soluție. Rezultatul a fost că România a plătit cu adevărat datoria externă și chiar aveam state debitoare cu sume importante de bani. Până la urmă această înfometare a populației a dus la revolta din decembrie 1989 în urma căreia Ceaușescu a fost împușcat.
Acum despre Câțu. Acesta nu ne taie gazele, nu ne oprește curentul, nu raționalizează alimentele, din contră, marile lanțuri de magazine sunt burdușite cu alimente din import. Însă, există altă problemă, românii preferă să închidă curentul și gazul fiindcă nu au bani să-l cumpere. Se uită cu jind la alimentele din galantare, prețurile ridicate îi țin departe de aceste produse. Cîțu este mult mai cinic decât Ceaușescu. Un secretar de stat din guvernul Cîțu spunea, cu destulă emfază că: „cel mai ieftin megawat este acela neconsumat”.În timp ce populația României, ăștia care mai suntem, probabil în jur de vreo 15 milioane, rabdă de frig și foame, Cîțu și guvernul lui se împrumută într-o veselie. Câțu îndatorează în mod excesiv Țara și înfometează populația, iar la iarnă o va ține și în întuneric și frig. Prin urmare, deviza actualului guvern este: „scapă cine poate”. Din această cauză România este pe fundul prăpastiei.
Ceaușescu, să rezum, a înfometat populația să poată plăti datoria externă, în acea perioadă investițiile nu suferiseră din cauza plății datoriei externe, Câțu, înfometează populația României în timp ce se împrumută în mod excesiv. Ce face cu banii? Încă nu știm. Care dintre cei doi este mai antiromân? Ceaușescu ori Cîțu?