Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a luat hotărârea să-l excludă din magistratură pe judecătorul Cristi Dănileț. România se consideră și se vrea a fi o țară democrată, de aceea această hotărâre a fost luată de forul superior al magistraturii. Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la ÎCCJ.
Pe vremea când la putere era PSD, partidele din opoziție, în special USR, critica orice poziție ar fi luat vreun pesedist în legătură cu vreo hotărâre judecătorească. Chair și ambasadele străine, în special a SUA, însă și altele și-au permis să tragă de gâlci guvernul social-democrat al României, ori pe parlamentarii PSD.
De data aceasta Consiliul Superior al Magistraturii, forul superior al magistraților din România, instituție total apolitică, a luat hotărârea de a-l scoate din magistratură pe judecătorul Cristi Dănileț. Nu discut motivele, e ograda CSM și aici politicienii și profanii nu au ce comenta.
Însă lucrurile nu au stat așa cum m-aș fi așteptat, în sensul că polticienii se vor abține de la comentarii, hotărârea fiind luată de forul superior și singurul îndrituit să hotărască soarta magistraților, adică CSM, însă politicienii USR nu s-au putut abține de la comentarii.
Președintele USR s-a oprit cu jalba în proțap direct la UE, reclamând faptul că Danileț a fost scos pe făraș din Magistratură.
Ambasadorul SUA s-a arătat îngrijorat de faptul că Danileț a văzut cartonașul roșu și trecut în afara terenului unde joacă magistrații. Cum dracu, când vorbesc pesediștii despre magistrați, despre hotărâri judecătorești este ingerință în justiție, când vorbesc cei de la USR este ok?
Mai mult decât atât? Când și-a dat cu părerea ambasadorul României la Washington despre justiția din SUA? Oare tot ce se face în SUA este perfect? Este ambasadorul SUA guvernatorul României? Cine îi dă dreptul unui funcționar din țara Unchiului Sam să tragă de urechi o putere a României? Suntem colonie americană? Să ni se spună deschis. SUA să-și asume dacă ne este stăpână. Știam că România și SUA sunt parteneri strategici. Mă tem că americanii nu ne privesc ca pe egalii lor.
Revin la Cioloș pe care îl văd ca pe boierul valah de odinioară care mergea cu pâra la Înalta Poartă. Suntem membrii ai uniunii, însă asta nu înseamnă că CSM, Înalta Curte de Casație și Justiție, CCR, să ia hotărâri doar după ce discută cu reprezentanții UE. Nu de alta dar în situația în care orice hotărâre care se ia în justiție trebuie luată doar după ce își dă OK-ul UE, SUA, Germania, Franța, etc. înseamnă că trebuie schimbată Constituția României în sensul că la art. 1 să nu mai fie scris că România este STAT SUVERAN ȘI INDEPENDENT.
A devenit o cutumă pentru noi să fim trași de urechi de toate organismele externe României, de toate ambasadele mari și mici, iar atunci când UE, ori SUA nu-și bagă nasul în ceea ce se întâmplă la noi în țară, avem noi grijă, prin lingăi noștri calificați cum ar fi Macovei, mai nou Cioloș și mulți alții să ne plângem de ceea ce se întâmplă în țară.
Știe grijulia UE și ambasada americană că muncitorii români plătiți cu salariul minim pe economie sunt la limita subzistenței? Știe ambasadorul SUA și UE că pensionarii români nu au bani cu ce să-și cumpere medicamente și să-și plătească uriașele prețuri de la curent și gaze? Dacă știu și sunt convins că știu, ce măsuri au luat? Niciuna. Asta nu interesează pe nimeni. Românii dacă ar fi bine plătiți în România nu ar mai avea cine să le șteargă bătrânii la fund prin Italia, Franța, Spania, Germania, etc.
Nu înțeleg, nu vreau să înțeleg, ce rol are Dănileț în gașaca reziștilor, ce favoruri a făcut SUA, l-am văzut într-o poză cu Josepf Biden, cine este acest Cristi Dănileț? Ce mușuroi de termite a fost scurmat prin excluderea acestui clovn? Până la urmă Dănileț nu este un mare judecător, este un judecător de duzină prin Cluj și cu toate astea excluderea lui a reușit să-l trezească până și pe Cărtărescu din adormire. Reziștii fieb. Au uitat expresia: „jos labele de pe justiție”. În aceste momente sunt cu labele pe justiție, ar fi în stare să o sfâșie și asta pentru Danileț.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu