duminică, 26 octombrie 2014

Teme de campanie


     Mai sunt 6 zile de campanie electorală, au fost lansate foarte multe teme ce trebuiau să primească răspunsuri clare. Se trage de timp, nu se dau răspunsuri tranşante, se aruncă vorbe fără a fi judecate, încă nu ştim cei ce cele câteva case ale „ghinionistului” de Iohannis, Băsescu nu ne-a lămurit ce caută în campania electorală, el fiind încă Preşedintele României, prin natura funcţiei apolitic. Deasemeni nu ne-a lămurit, în sensul că nu a adus dovezi, dacă Ponta este agent acoperit.
Stafurile primilor candidaţi se bat în baroni locali. Iohannis condamnă baronii lui Ponta, în frunte cu Hrebenciuc, fără să-l vadă pe Căncescu baronul liberal de la Braşov.
Interesant este faptul că nici unul dintre cei anchetaţi, indiferent despre ce dosar este vorba, nu spune că ar putea fi vinovat, ci că este dosar politic. Dacă cel învinuit este din tabăra liberal-democraţilor , ori este mai puţin vinovat, ori este mâna lui Ponta. Iar dacă este din tabăra lui Ponta este mâna lui Băsescu. Într-o Ţară jefuită precum România, să spui că procesele sunt politice, înseamnă că nu avem hoţi, pe cale de consecinţă înseamnă că am fost jefuiţi de extratereştrii, iar averile milionarilor noştri în euro, au fost făcute prin muncă cinstită.
    Aş vrea ca justiţia noastră oarbă, chioară, cum este ea, să ancheteze şi să judece cu celeritate toate dosarele pentru a încerca să lămurim cât mai multe mistere ce planează asupra unei economii în derivă. Dacă justiţia are un anumit handicap acum, se datorăşte şi politicienilor, ei sunt cei care au făcut legile de-a lungul celor 25 de ani, ei au făcut ca hotărârile justiţiei să fie unele strâmbe prin faptul că, numirile în funcţiile capitale au fost făcute de factorii politici. În acest fel se întorcea spre cel ce făcuse numirile „prinosul”de recunoştinţă.
Nu condamn pe nimeni, nu am niciun drept şi nici dovezi, dar nu pot să nu observ cât de mult se trenează un proces, se ajunge la o condamnare definitivă după 10 ani de zile. Nu este normal acest lucru, trebuie găsite acele soluţii care să scurteze mult procesul, de aşa natură încât cea mai complicată speţă să nu dureze mai mult de un an, până la o decizie definitivă. Sunt dosare de anchetă care zac ani întregi în sertarele domnilor procurori, apoi dintr-o dată în timpul campaniei electorale sunt scoase şi puse pe tapet. Ar trebui ca justiţia să nu se interfereze cu politicul, un candidat îşi anunţă candidatura cu mult timp înainte, este bine ca acele dosare dacă există să fie rezolvate cu celeritate, de aşa natură încât candidatul la data depunerii candidaturii să ştie precis despre ce e vorba. Trebuie să fie găsite soluţii pentru ca, în timpul campaniei electorale să nu mai apară dosare de urmărire penală care, au stat ani întregi în sertare. Sigur dacă fapta a fost făcută în preajma, ori chiar în campanie, asta este, candidatul să plătească.
Preşedintele ce va fi ales, nu trebuie să mai aibă posibilitatea de a putea reproşa celor pe care, conform legii, i-a numit în diferinte funcţii la propunerea unor organisme profesionale. Aici am în minte celebra frază rostită de un suspendat care suna aşa : „nu e bine domnu' chestor, mi se pare că eu v-am făcut chestor”. Pun din nou întrebarea : a fost făcut chestor pentru că merita, ori pentru a- l ajuta mai târziu pe cel ce îl avansase? La fel şi cu numiririle la Parchetul general, şi celelalte parchete, unde preşedintele numeşte şefii la propunerea ministerului justiţiei.
     Aş vrea să văd în aceste zile o confruntare directă între primii candidaţi la Preşedinţie. Doresc să pună pe tapet ideile ce le au pentru modul de a conduce România, cum cred că se pot întări relaţiile comerciale şi diplomatice cu celelalte state. Suntem membrii NATO şi UE, asta nu înseamnă că nu putem să avem propriile relaţii comerciale, diplomatice, de bună vecinătate, ori de întrajutorare şi cu alte state. Astea pot fi teme de campanie, nu locurile de muncă şi nici creşterea pensiilor, pentru simplul motiv că un Preşedinte nu are asemenea pârghii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...