luni, 23 februarie 2015

Englezii, rasişti şi xenofobi.

      După aderarea României la U.E, odată cu circulaţia liberă a românilor în spaţiul uniunii, occidentalii au rămas sideraţi, în România sunt rromi (ţigani), au uitat probabil filmele documentare despre ei pe care le făceau la începutul anilor '90, imediat după revoluţie. Ţări pe care le ştiam prietene, Franţa şi Italia, au devenit dintr-o dată antisemite, românii au devenit toţi rromi, infractori şi în general tot ce este rău pentru societate.
    De departe, cea mai pornită împotriva noastră este Marea Britanie. Dintr-o dată în insula britanică s-a trezit puritanismul. Aceşti englezi „pur sânge”, au descoperit odată cu sosirea românilor la ei în ţară ce înseamnă o infracţiune, au descoperit că oamenii pot cerşi. Ce să credem despre făţărnicia acestor „gentlemeni”? După cum se îngrozesc ai crede că nu au văzut în viaţa lor un om sărac, nu au văzut un beţiv, în ţara lor nu există puşcării pentru că, englezii nu încalcă legea.
Ce fac '95% din românii care au ajuns în insula? Unii sunt medici specialisti, alţii asistenţi medicali cu bună calificare, dar şi cercetători şi specialişti în alte domenii. Totodată sunt românii care îngrijesc bătrânii lor, părinţii acestor antisemiţi, sunt români care mătură străzile engleze, care lucrează în restaurante, fie ca spălători de vase, fie ospătari, sunt alţii care lucrează în construcţii. Într-un cuvânt, majoritatea covârşitoare a imigranţilor îşi câştigă pâinea în mod cinstit. Ca în orice societate, la fel şi în cea engleză, sunt şi oameni certaţi cu legea.
    Echipele engleze de fotbal de-a lungul timpului au venit de multe ori pentru a juca cu echipe româneşti, cu această ocazie au fost însoţite de suporteri englezi. Suporteri care, s-au îmbătat şi în multe cazuri, au provocat scandal, asta înseamnă că noi trebuie să considerăm poporul britanic ca fiind un popor beţiv? Nu, sunt accidente, abateri izolate de la un comportament normal. Atunci când un cetăţean englez a fost descoperit că practica pedofilia în România, trebuie, prin extensie, să considerăm toţi cetăţenii englezi ca având comportamente deviante? Nu, sunt cazuri izolate, poporul englez în marea lui majoritate este un popor onorabil. Atunci, dacă noi românii suntem capabilii să alegem neghina din grâu, englezii de ce nu o pot face?
     Sunt ei superiori nouă prin mentalitate? Da, sunt, demnitarii lor au ştiut să se ia de guler cu mai marii europeni oricând nu le-a convenit ceva. Sigur, noi nu suntem în această bună situaţie, mai avem până vom avea puterea economică a M. Britanii, putere ce ne poate da şi tupeul de a ne lua de guler cu titanii europei. Nu ne putem supăra prea mult pe englezi când, noi însăşi mergem ori de câte ori trebuie şi mai ales nu trebuie, să ne pârâm mai marilor de la Bruxelles, pentru orice mici neînţelegeri le avem în propria Ţară. Dacă noi nu ne respectăm ca Ţară, cum vrem să ne respecte alţii? Când vom şti să ne negociem drepturile ce le avem în UE şi NATO, de pe poziţie de egalitate, stând verticali în faţa aliaţilor şi tovarăşilor comunitari, vom avea şi respectul lor. Cât timp vom negocia şi discuta cu aliaţii noştri de pe poziţia umilă, a unei Ţări ce cerşeşte indulgenţă mai marilor occidentali, aşa vom fi trataţi, ca nişte cerşetori.
     Înainte de a cere respectul celorlalte ţări, trebuie să ne respectăm noi. Când vom învăţa asta, vom fi egali cu ceilalţi meseni de la masa UE şi NATO.


Un comentariu:

  1. Atunci când un cetăţean englez a fost descoperit că practica pedofilia în România, trebuie prin extensie să considerăm toţi cetăţenii englezi ca având comportamente deviante? Nu, sunt cazuri izolate, poporul englez în marea lui majoritate este un popor onorabil. Atunci, dacă noi românii suntem capabilii să alegem neghina din grâu, englezii de ce nu o pot face?

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...