sâmbătă, 28 februarie 2015

Omagiu adus femeii.

            La sfarsitul sec 19 au aparut miscarile socialiste care, printre altele, cereau ca femeile sa aiba drepturi egale cu barbatii. Anatole Frances spunea :”Femeile cer drepturi egale cu barbatii, dar prin asta pierd ce au mai de pret - misterul”. Pana la jumatatea sec 20 , barbatii erau in stare sa apere cinstea unei femei cu arma in mana, chiar daca, de multe ori stiau ca femeia nu era cea mai virtuoasa. Femeia este o tinta , femeia este un tel, femeia este dorinta, femeia este un vis, femeia este un mod de a fi al barbatului. Femeia este,  dincolo de existenta efemera, perenitatea – prin ea se asigura perpetuarea speciei si prin asta este elogiata. Insăsi misterul concepției și apoi al nasterii copilului o face pe femeie superioara. Ea poate, prin simpla prezenta, putin artagoasa, sa incurce ori din contra, sa descurce itele, altfel, destul de incurcate ale vietii mondene si de foarte multe ori pe cele politice.
          Femeia e plapanda ca o floare ori din contra, puternica ca marii barbati de stat, exp. sunt destule : Regina Elisabeta I, Cleopatra, Ioana D'Arc si multe altele. Sunt un om care am vazut multe in viata, sigur nu suficiente, dar destule ca sa inteleg ca una din cele mai mari realizari ale lui D-zeu a fost femeia. D-zeu a vazut ca totul era gri si atunci s-a gandit sa faca femeia, asta a fost pata de culoare si de incurcaturi date de D-zeu
 acestei lumi. Femeia este bunatatea, este frumusetea, ea asigura continuitatea speciei, este aceea care poate distruge in mod indirect, femeia este alfa si omega, femeia este ce vrea ea sa fie, femeia este ce vor barbatii să creadă ca este.
         O data un barbat a prins un pestisor  de aur, acesta i-a promis ca ii indeplineste 2 dorinte dacă îl arunca din nou in apa, dorintele au fost: 1) sa-i construiasca barbatului un pod din Franta pana in America, raspunsul peştişorului a fost ca nu poate. 2) sa-i spuna care este misterul femeii, ce gandeste ea, atunci pestisorul a intrebat pana unde sa fie podul, pana pe coasta de est ori vrea si mai departe, pentru ca este mai usor sa faca podul, decat sa stie ce gandeste femeia.
         “Secretul tau femeie triumfala
           Nu-l deslega ,chiar daca-l vor cu zel
          Savanti, poeti, sau preoti in sutana
           E tot ce ai. Nu-l vinde, mori cu el!”
                              Lucian Avramescu.
           Femeile sunt o forta, de multe ori, ar trebui sa-i multumim lui D-zeu ca nu sunt constiente de puterea lor. Sa facem un exercitiu, sa ne inchipuim o armata de cateva mii de femei cu varsta tanara plecand la lupta precum soldati romani la Marasesti, cu pieptul gol si fara izmene (romanii la Marasesti au fost in izmene), ce vor face inamicii barbati? Raspuns corect, se vor preda. Nu incerca sa-i spargi capul femeii ptr. a afla ce gandeste, este suficient sa fi atent cu ea, sa vezi la raionul de bijuterii unde anume s-a uitat mai mult, la raionul de blanuri despre ce animale iti vorbeste, iar la raionul de confectii, da-i cardul, oricum nu mai este mult pe el.
          . Domnilor care nu v-ati insurat, puneti mana si faceti-o, caci vreau sa  cunoasteti frumusetea impacarii, dupa o cearta zdravana!

Dragi femei, luptati pentru a ramane feminine, luptati pentru a nu deveni femei- barbati!
Va multumesc pentru ca existati, pentru ca ne tolerati si mai ales, pentru ca dati culoare vietii!





4 comentarii:

  1. Femeia este, dincolo de existenta efemera, perenitatea – prin ea se asigura perpetuarea speciei si prin asta este elogiata. Insasi misterul nasterii o face pe femeie superioara, femeia poate prin simpla prezenta, putin artagoasa, sa incurce, ori din contra, sa descurce itele, altfel, destul de incurcate ale vietii mondene si de foarte multe ori cele politice.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr.adevar , femeia nu este constienta de puterea ei , insa triumfa prin feminitate, prin daruire de sine , prin eleganta si loialitate !! Ea este mama tuturor copiilor din toate timpurile , caci vindeca durerea , ofera zambetul si linistea caminului sau ! Multumim pentru omagiu, d.le Carstea Ionel ! Ma simt onorata ...,

    RăspundețiȘtergere
  3. Într-adevăr, frumos omafiu femeii. Dar cred că suntem cam de aceeași părere. Și vă rog să citiți postarea mea de mai jos.
    http://cristinabarbu.ro/celui-care-stie/pe-drumul-meu-podit-cu-zaruri/
    Dacă aveți vreo postare de suflet, vă aștept pe grupul: Cristina Mihaela BARBU şi Cenaclul Curcubeul Poeziei dinspre Craiova...! Este grupul meu, se publică poezie, literatură, eseuri. Vă mulțumesc pentru cuvintele dumneavoastră și vă aștept în continuare. Fiecare postare este un fragment dintr-o poveste, nu este reală povestea, decât amintirile din copilărie. Sunteți o surpriză frumoasă pentru mine!

    RăspundețiȘtergere
  4. „Omagiu adus femeii”!Frumos realizat de autor .Prin ea se asigura perpetuarea speciei, de aceea SLABICIUNEA se adreseaza unei femei care savarseste o greseala IMORALA .Asadar un avertisment adresat barbatilor ,care isi uita indatoririle permanente ,din pricina unei iubiri trecatoare este necesar in orice imprejurare !! Nimic nu se schimba mai lezne ca inima unei FEMEI!!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...