sâmbătă, 12 septembrie 2015

Completare la articolul "Refugiaţii, o problemă americano, rusă, vest europeană"

      Voi face o completare la articolul „Refugiaţii de război, o problemă americano-vest europeană”, în primul rând titlul corect ar fi trebuit să fie : „ Refugiaţii de război, o problemă creată de americani, ruşi şi vest europeni”. Nu veneam cu această completare dacă d-l Sorin Merdariu nu mi-ar fi atras atenţia că problema este numai europeană.
Europenii, inclusiv România, suntem „beneficiarii”, politicii de amestec în afacerile interne ale altui stat şi încercării de înlăturare a unor lideri aflaţi la conducerea acelor state. Pentru aceasta şi guvernul şi forţele de opoziţie din Siria, despre ea vorbesc, au făcut importuri masive de armament. Statele puternice ale lumii au exportat armament armatelor aflate în conflict, chiar şi teroriştilor, numai să fie debarcat Bassad-al Assad de la conducerea statului sirian. Fiecare exportator a vândut uneia din părţi, nu am defalcarea armamentului pe armate ci total exportat Siriei astfel :
-SUA a exportat grupărilor armate ale opoziţiei armament de 7,7 miliarde dolari din 2011 până în prezent.
-Rusia şi Qatarul au exportat armament de 6 miliarde de dolari, Rusia în mod sigur armatelor guvernului .
-Marea Britanie, Franţa, Belgia, Olanda şi Danemarca au vândut armament de 882 de milioane de dolari.
-Canada a vândut armament de 718 milioane de dolari.
-Armament în Siria au mai vândut şi alte state din zonă. Datele sunt preluate din Presa liberă.net
      În această situaţie în mod cert problema refugiaţilor este problema celor care au asigurat muniţia pentru război, cei care au profitat financiar din distrugerea caselor, a şoselelor, a căilor ferate, din omorârea oamenilor. Dacă sunt acum refugiaţi, asta este şi din vina celor care au alimentat acest război. Când exporţi zahăr în cantităţi uriaşe unui stat, este posibil ca locuitorii acelui stat să se îmbolnăvească de diabet. Dar când exportul este format din armament, este clar că vor fi morţi, cu cât numărul de gloanţe exportate este mai mare, cu atât numărul de morţi va fi mai mare.
Prin exportul de armament în Siria s-a încurajat şi întreţinut acest război, pentru că fiecare stat din cele care au „ajutat” la înarmarea Siriei , aveau interese economice în această zonă. Prin urmare, armele exportate în Siria a provocat moartea a sute de mii de oameni, dărâmarea locuinţelor, distrugerea căilor de comunicaţie, toate acestea ducând la migrarea populaţiei siriene spre alte meleaguri. Imigrarea este efectul acestui război teribil. Nu mai că, după părerea mea, această imigrare începe să fie dirijată de către forţele interesate. Migrarea musulmanilor spre Europa, tinde să devină politică de colonizare, o politică gândită în laboratoarele jihadiste. În viitorul apropiat ne vom confrunta în Europa cu acţiunii belicoase pe fondul neînţelegerilor religioase.
      Nu sunt xenofob, nu am nimic cu musulmanii, nu mai că, vor fi greu de integrat, culturile noastre sunt total diferite, nu cred că au disponibilitatea necesară pentru a se adapta valorilor europene.
Cel mai bine ar fi ca marile puteri să pună piciorul în prag şi să oprească acest măcel, nu să îl alimenteze. Odată oprit războiul, musulmanii se vor putea întoarce acasă, altfel lucrurile vor scăpa de sub control, dacă nu sunt cumva scăpate.

4 comentarii:

  1. Dacă sunt acum refugiaţi, asta este şi din vina celor care au alimentat acest război. Când exporţi zahăr în cantităţi uriaşe unui stat, este posibil ca locuitorii acelui stat să se îmbolnăvească de diabet. Dar când exportul este format din armament, este clar că vor fi morţi, cu cât numărul de gloanţe exportate este mai mare, cu atât numărul de morţi va fi mai mare.
    Prin exportul de armament în Siria s-a încurajat şi întreţinut acest război, pentru că fieca

    RăspundețiȘtergere
  2. Intotdeauna am dezavuat amestecul altor guverne in politicile guvernamentale ale altor state. Orice natie, chiar aflata sub dictatura, poate reactiona, chiar si in ceasul al doisprezecelea, pentru a rasturna o guvernare improprie. Deci, nu cred ca era nevoie ca yankeii si evreii sa-si bage nasul in treburile statelor arabe, mari exportatoare de petrol, pentru a-si instaura acolo guverne-marioneta, nicidecum democratice.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...