marți, 22 decembrie 2015

Pensii nesimţite pentru parlamentari şi aleşii locali

        
Moş Ene, Moş Nicolae, Moş Crăciun, Moş Gerilă, toţi s-au adunat în Parlament şi împart bani, împart bani cu grămada Preşedintelui României, Primului Ministru, altor înalţi funcţionari. Apoi, aceiaşi moşi iresponsabili au mers în Parlament şi au dat cadouri aleşilor pensii speciale ce frizează nesimţirea. Astfel, un parlamentar poate ajunge să aibă o pensie suplimentară de 5000 de lei, pe lângă pensia lui de drept dacă a muncit undeva. Mulţumiţi de cadourile pe care le-au oferit, au vrut să plece, când risipitorii noştri moşii au văzut ghetuţele din piele fină, ale primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene, cremuite, lustruite şi aşezate frumos în Parlament. Ce şi-au zis : „hai să le dăm şi amărâţilor de primări şi preşedinţi de consilii judeţene ceva la pensie că vor trebui să aibă bani după plecarea din funcţie pentru întreţinerea marilor averi acumulate în timpul mandatelor.” Zis şi făcut, moşii au propus, iar parlamentarii au votat, astfel s-au ales şi aleşii locali cu pensii suplimentare uriaşe.
O notă, chipurile discordantă, au făcut-o liberalii care au părăsit sala în momentul votului.
Bun, aş putea să îi laud, dacă nu ar fi ipocriţi. După ce s-au asigurat că prin plecarea lor, nu este viciat cvorumul de şedinţă şi aprobarea legii, au luat hotărât să părăsească sala.
Nu am auzit nici un liberal spunând că are un proiect de lege care să amendeze cele două legi ce măresc pensiile categoriilor mai sus amintite. Nu am auzit niciun liberal spunând că va face un proiect de lege prin care să se reglementeze, ca parlamentarii şi alţi aleşi ai neamului care nu beneficiază de vechime în muncă pe timpul mandatului, să plătească cotizaţie la Casa de pensii, de aşa natură, încât perioada cât este ales să fie considerată vechime în câmpul muncii. Ce fac ei acum consider că este un abuz. Este abuz şi în acelaşi timp imoral să abuzezi de faptul că poţi ace legi şi să devi un privilegiat al societăţii. Poate că parlamentarii aveau ceva dreptate, dar „dreptatea” făcută de ei, prin aceste legi seamănă cu dreptatea leului, sau a „lupului moralist”.

      După toate aceste măriri nesimţite, fie că vorbim de pensiile aleşilor, fie că vorbim de salariile Preşedintelui, Premierului, Preşedinţilor celor două Camere, etc, se câcâie guvernul pentru mărirea de salariu a celor mai umiliţi dintre români, cei cu salariul minim pe economie.
Cum sună domn Cioloş când ai un salariu de peste 15.ooo de lei net, faţă de amărâtul ăla care are 900 de lei net? Bine d-ta ai învăţat carte, ai slugărit pe la Bruxelles, este în regulă, dar până la urmă şi la d-ta ca şi la amărâtul de Gheorghe vin sărbătorile, şi d-ta, dar şi amărâtul de Gheorghe trebuie să mâncaţi, şi d-ta şi amărâtul de Gheorghe trebuie să vă încălţaţi. Este o crimă să ridicaţi asemenea stachete între bugetari şi cei care plătesc să aveţi asemenea monstruozităţi de salarii. Treziţi-vă, până nu veţi fi treziţi de mânia poporului, treziţi-vă până nu veţi fi răstigniţi precum martirii creştini. Acum Iohannis îşi râde-n barbă şi-mi dă cu tifla : „tinerii frumoşi şi liberi sunt în gaşca mea”. Corect, dar ce te faci când vor veni toţi opincarii la Bucureşti şi te vor întreba pe d-ta şi pe ceilalţi moftangii din fruntea Ţării : „ ce-aţi făcut băi maţe fripte, pastramagiilor, fripturiştilor cu Ţărişoara noastră? Cum de voi câştigaţi şi furaţi aşa de mult, iar nouă nu ne daţi nici pentru o colivă?”. Cum vi se pare? Ai?
       Naşterea Domnului să vă aducă numai bucurii! Dumnezeu să apere România!
Mulţumesc pentru poză : antena 3.ro

Un comentariu:

  1. Treziţi-vă, până nu veţi fi treziţi de mânia poporului, treziţi-vă până nu veţi fi răstigniţi precum martirii creştini. Acum Iohannis îşi râde-n barbă şi-mi dă cu tifla : „tinerii frumoşi şi liberi sunt în gaşca mea”. Corect, dar ce te faci când vor veni toţi opincarii la Bucureşti şi te vor întreba pe d-ta şi pe ceilalţi moftangii din fruntea Ţării : „ ce-aţi făcut băi maţe fripte, pastramagiilor, fripturiştilor cu Ţărişoara noastră? Cum de voi câştigaţi şi furaţi aşa de mult, iar nouă nu ne daţi nici pentru o colivă?”.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...