luni, 21 decembrie 2015

Iohannis şi varza de Bruxelles a politicii româneşti

     Incendiul de la Colectiv, un canagiu, zeci de tinerii arşi, unii deja morţi , alţii luptându-se cu moartea. Acuzaţii aruncate asupra instituţiilor, tinerii studenţi, muncitori şi alţii bine plătiţi ies în stradă, strigă: demisia Piedone, primarul de la 4, demisia Oprea , viceprim ministru, demisia Ponta, Primul Ministru al guvernului. Pe fondul întâmplărilor ce a sensibilizat o lume întreagă şi a cererii străzii, Ponta demisionează. Printre alte cereri ale străzii sunt şi lozincile cu primenirea clasei politice. Scopul manifestaţiei este atins, demisia guvernului Ponta se produce. Liberalii jubilează, în sfârşit se văd la putere, Predoiu, premierul din umbră al liberalilor, se vede în fotoliul de la Palatul Victoria. La Cotroceni, Iohannis iese cu o declaraţie ce lasă auditoriul cu gura căscată citez :”târziu şi-a dat Ponta demisia, prea târziu, a trebuit să moară oameni pentru a demisiona, aluzie la carnagiul de la „Colectiv”. Asta nu prea am înţeles, cum adică „a trebuit” să moară oameni, a fost hotărâtă de cineva moartea acestor tineri pentru a face să cadă un guvern? Îngrozitor, îmi place să cred că a fost o exprimare nefericită, altfel ar fi groaznic, de aici se pot face scenarii. Şi chiar se pot face atâta timp cât numele viitorului Prim Ministru se ştia, deja, cu ceva vreme în urmă.
      După căderea guvernului Ponta, alianţa de la guvernare trebuia să caute împreună un candidat de Premier şi să îl susţină în faţa Preşedintelui. Prin acest mesaj, PSD, ALDE şi UNPR ar fi dat un exemplu de hotărâre şi continuare a conlucrării în sprijinul reformelor începute de guvernul Ponta.
PSD-ul, axul în jurul căruia se învârteau celelalte două entităţi politice, trebuia să fie piesa de rezistenţă, liantul dintre cei trei aliaţi, călăuza hotărâtă care arată drumul prin hăţişul politic, bariera din faţa voinţei Preşedintelui şi aliatului său PNL. Lucrurile nu au stat aşa, Oprea şi UNPR, în lipsa unei fermităţi din partea PSD, au luat interesul naţional în gură şi într-o stare aproape orgasmică l-a predat lui Iohannis. Dragnea şi PSD-ul, precum o mâţă udă şi stoarsă de apă, s-au prezentat la consultările de la Cotroceni, în faţa lui Iohannis, cu o propunere făcută timid şi şoptit. Iohannis i-a privit de sus pe toţi şi i-a trimis la plimbare. A. Gorghiu şi V. Blaga nici măcar nu au schiţat vreo propunere, ori să amintească lui Iohannis despre angajamentul cu Predoiu Premier. Toţi s-au pitit după manifestanţii din stradă lăsând să se înţeleagă că asta e voinţa poporului.
Voinţa poporului se manifestă prin vot la urne, sau plebicist. O manifestaţie oricât de mare nu reprezintă decât voinţa unei părţi a populaţiei.
Conducătorii liberali şi social-democraţi nu au crâcnit, din simplul motiv că Iohannis poate spune  oricând în  faţa lor : „DNA-ul e cu noi”. Aici este marea problemă şi cum nici cei doi copreşedinţi de la liberali şi nici Dragnea nu au coborât din frumoasele mânăstiri moldoveneşti, în consecinţă, clopotele DNA pot bate oricând pentru ei. Uite o reţetă sigură de a avea o unitate strâns unită în jurul Cotroceniului. Acum Iohannis nu mai are un partid prezidenţial, ci întreaga clasă politică, mai puţin ALDE al lui Tăriceanu, acesta continuă să cânte singur pe craca opoziţiei. Este adevărat că mai este un nume de tristă amintire pentru români şi România, care dă din coate şi se insinuiază spre partea vizibilă a opoziţiei.
PSD-ul din acest moment este un partid mort, un partid intrat într-o mocirlă precum cea din alianţa cu Boc din 2008-2009. O strategie greşită aplicată de social-democraţi, nu poţi fi alături de cei care au dărâmat propriul guvern, moral nu este corect. Asta se poate compara cu rudele unui om condamnat şi executat, iar ele, rudele, copleşesc cu daruri pe cei care au trimis pe cel drag în lumea morţilor. Nu poţi susţine un guvern din care nu faci parte, asta este politica. PSD-ul dacă vrea să mai fie primul partid politic să treacă de urgenţă în opoziţie şi de aici să înceapă campania electorală pentru 2016, criticând tot ce face actualul guvern.
PSD, nu se ştie cum va decurge lucrurile anul viitor, sunt multe măsuri împlementate, lăsaţi-i să guverneze, o măsură greşită poate da totul peste cap, fiţi pregătiţi să taxaţi derapajele. Nu fiţi părtaşi la alunecările de la drumul bun croit de Ponta şi ai lui, poate că drumul nici nu era aşa de bun, dar nemai fiind la guvernare nu sunteţi obligaţi să răspundeţi. Susţinând guvernul Cioloş, veţi fi părtaşi la clacarea bunului mers al economiei.
Iohannis a jucat bine cartea Bruxelles-ului, a adus un guvern docil, ascultător faţă de FMI şi UE, nu m-ar mira să văd un nou acord cu FMI şi UE, dacă-i ordin cu plăcere. Miniştrii actualului cabinet sunt soldaţi docili ai intereselor femeiste în România. Altfel de ce ar fi renunţat de la salariile de miide euro pentru unul de o mie jumate de euro. Nici măcar onoarea de a fi fost ministru în România nu mai este ce a fost, după ce atâţia miniştrii au ajuns în puşcărie, terfelind astfel demnitatea de ministru.

Un comentariu:

  1. Conducătorii liberali şi social-democraţi nu au crâcnit, din simplul motiv că Iohannis poate spune oricând în faţa lor : „DNA-ul e cu noi”. Aici este marea problemă şi cum nici cei doi copreşedinţi de la liberali şi nici Dragnea nu au coborât din frumoasele mânăstiri moldoveneşti, în consecinţă, clopotele DNA pot bate oricând pentru ei. Uite o reţetă sigură de a avea o unitate strâns unită în jurul Cotroceniului. Acum Iohannis nu mai are un partid prezidenţial, ci întreaga clasă politică, mai puţin ALDE al lui Tăriceanu, acesta continuă să cânte singur pe craca opoziţiei. Este adevărat că mai este un nume de tristă amintire pentru români şi Român

    RăspundețiȘtergere

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...