vineri, 4 decembrie 2015

Primiţi cu DNA-ul? Şova şi Oltean strigă,nuuuuu!

     
Senatul României, se votează cererea DNA de încuviinţarea arestării senatorului Dan Şova. Aleşii neamului din camera Superioară a Parlamentului se află pentru a treia oară în faţa acestui vot. De două ori Şova a fost salvat de la arestare, acum urmează al treilea vot. Senatorii, cu pamperşi noi, bine înfricoşaţi de procurorii DNA, votează cu o largă majoritate încuviinţarea arestării lui Şova.
Prima cerere trimisă de DNA pentru arestarea lui Şova a fost în luna martie 2015, de atunci şi până acum ancheta a bătut pasul pe loc? Dar din 2007 şi până acum, Şova nu putea face multe matrapazlâcuri? De ce trebuie arestat un posibil infractor, acolo unde infracţiunea e rece, în sensul că peste ea a trecut mult timp? Un învinuit poate fi arestat când e prins cu raţa-n gură, pentru a putea da detalii, nu după 7 ani. Mă tem că probele sunt subţiri, iar Şova, om "tămâiat", se va spovedi în postul Crăciunului; de altfel am auzit că, mai nou, pe lângă Biblii, anchetatorii au şi Patrafire şi sunt gata să primească spovedania presupuşilor învinuiţi.
     Copreşedintele PNL Alina Gorghiu, strigă pe toate posturile de media că parlamentarii PNL vor încuviinţa toate cererile de arestare venite din partea DNA. O întrebare cât se poate de normală : „care este motivul de nu se scoate din lege, necesitatea votării în plen a încuviinţarii arestării unui parlamentar? De ce naiba se mai pierde timpul cu votarea cererii în Comisia Juridică, apoi în plen, după care, procurorii care aşteaptă la uşă îi pun cătuşele? Există mandat de arestare din partea judecătorului de „Drepturi şi Libertăţi”, gata, nu mai se poate face nimic, umflă-l.
Dacă se votează o cerere de arestare a unui parlamentar, parlamentarii sunt acuzaţi că sunt fricoşi şi fac jocul DNA. Dacă nu se votează cererea de arestare, parlamentarii sunt acuzaţi că se opun justiţiei. Procuratura ştie să facă un dosar penal pentru o infracţiune economică, numai cu învinuitul în arest? Dacă este în libertate, nu se pot aduna probe? Trăim în era IT-ului, acum e simplu de supravegheat un posibil infractor. Se procedează ca în vremurile de mult apuse, arestarea ar putea surveni numai atunci când cel anchetat s-ar sustrage anchetei, sau îngreunează bunul mers al anchetei în mod intenţionat, sau şi mai rău, distruge probe, aici dacă poate, e treaba inculpatului, sau influienţează martorii.
Crinuţa Dumitran, o altă pensionară a „beciului domnesc”, este gravidă în 8 luni, personal nu am nici un fel de comapasiune faţă de ea, dar copilul din burtă nu are vină. Trebuia plasată în arest la domiciliu, indiferent ce a făcut mama, copilul nu trebuie să sufere. După ce naşte o poate aresta, condamna etc.
Mai există un tip care are bagajele făcute şi aşteaptă aprobarea parlamentului pentru a onora invitaţia făcută de DNA şi a petrece sărbătorile de iarnă alături de ceilalţi convivi în celebrul de acum „beci domnesc”.
     Ion Oltean, despre el e vorba, a stat mult timp cu broscoiul în gât, un timp urca, apoi cobora, acum se pare că a înghiţit broscanu. Probabil că pentru asta s-a rugat şi preotul din Chitila. Altfel spus, cu broscoi sau fără, domnul Oltean a stricat preţul şpăgilor de la ANRP; dacă la Cocoş, Bica şi ceilalţi se vorbea de milioane de euro, aici este vorba de un mărunţiş de 600.000 de euro. Ruşine domn Oltean, pentru mărunţişul ăsta te-ai murdărit? Păi Udrea, Bica şi Dumitran nu se dădeau nici jos din pat pentru ei. Pentru asta meriţi să onorezi invitaţia DNA. Ai scăzut standardul corupţiei din România.
    Parlamentul trebuie să se reducă la 3oo de membrii, oricum până în vara următoare, cu bunăvoinţa Procuraturii, se va atinge această cifră, ceilalţi 200 şi ceva îşi vor fi schimbat domiciliul şi serviciul.
Între noi fie vorba, parlamentarii votează din frică, DNA-ul este adevăratul conducător în justiţie şi atunci este rău să te pui cu el.
Mulţumesc penru poză : jurnalul.ro


Un comentariu:

  1. De două ori Şova a fost salvat de la arestare, acum urmează al treilea vot. Senatorii, cu pamperşi noi, bine înfricoşaţi de procurorii DNA, votează cu o largă majoritate încuviinţarea arestării lui Şova.
    Prima cerere trimisă de DNA pentru arestarea lui Şova a fost în luna martie 2015, de atunci şi până acum ancheta a bătut pasul pe loc? Dar din 2007 şi până acum, Şova nu putea face multe matrapazlâcuri?

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...