Sunt fericit, justiția funcționează, este în slujba adevărului și a
dreptății, așa cum îi stă bine unei justiții democrate, unei justiții
oarbe. O justiție adevărată vede numai legea și spiritul ei, indiferent
de părțile aflate în conflict. Judecătorii judecă faptele indiferent de
pledoaria avocaților părților aflate în fața judecății, sau a părerii
mass-media. Judecătorii de la înălțimea rolului cu care au fost
investiți, analizează faptele, le cântăresc, apoi conform legii și
propriei conștiințe dau o sentință care poate duce la privarea unui om
de libertate, sau la pierderea unui bun, din varii motive.
Așa ar fi ideal.
Pe rolul instanțelor supreme au fost multe contestații în anulare făcute de diferiți petenți și de cereri de judecare a proceselor la Instanțe de judecată, altele, decât cele care dăduseră sentințele definitive. În cele mai multe cazuri aceste contestații în anulare au fost respinse, nu analizez de ce, nefiind jurist pot greși, dar pot observa două lucruri care pur și simplu intră în ochi. DNA, face o contestație în anulare împotriva unei sentințe judecătorești care scotea ca nevinovată pe Mariana Rarinca. Contestația se aprobă, hotărârea rămasă definitivă și executorie se casează, se rejudecă procesul, iar instanța o condamnă cu suspendare pe M. Rarinca. Un caz de nedreptate care ar trebui studiat la facultatea de drept.
Un alt caz, de acum celebru, K.W. Iohannis pierde un imobil în două instanțe judecătorești, ultima dă o hotărâre rămasă definitivă, prin care este anulat actul de vânzare-cumpărare încheiat între Carmen Iohannis și K.W.I în calitate de cumpărători și Baștea în calitate de vânzător, actele de moștenitor fiind declarate false, iar soții Iohannis cumpărători de rea credință.
Domnul președinte K.W.Iohannis, toată ziua stă cu justiția în gură, îndemnându-ne pe noi, muritorii de rând să mergem în fața instanței și să ne dovedim nevinovăția. Nu ne spune că procuratura și celelalte organe de anchetă, trebuie să ne dovedească nouă vinovăția.
Trec peste asta, considerând a fi un amănunt nesemnificativ.
Unde este încrederea domnului Președinte în instanțele de judecată, dacă cere o contestație în anulare a unei sentințe rămase definitive și executorii?
Încă o întrebare: unde este încrederea domnului Președinte în instanțele de judecată dacă cere strămutarea procesului de la Brașov la Pitești pe motiv că este o presiune media pe judecători? Toate dosarele ce urmează a se judeca la Brașov vor fi trimise în țără pe motiv că la Brașov există , din cauza munților, Brașovul este într-un fel de depresiune, o anumită presiune pe judecători, sau numai dosarele care-l privesc pe Președintele României?
Orice instanță din Țara noastră judecă procesele aflate pe rol sub o anumită presiune a media. Nu i-aș spune presiune, este un act democratic dezbaterea cazurilor aflate pe rolul instanțelor, mai ales a cazurilor cu un anumit impact la public.
Nu cred că dezbaterea în presă este presiune, nu somează nimeni judecătorii să dea o anumită sentință judecătorească. Nimeni nu protestează în față clădirii instanțelor de judecată și chiar dacă ar protesta, este un drept democratic, iar judecătorii sunt apărați de lege pentru hotărârile pe care le dau.
Mai repede pot crede că o anumită presiune asupra judecătorilor pot fi făcute de către avocați și procurori, fiecare încercând să arate că adevărul lui este mai adevărat.
Aprobarea contestației în anulare depusă de Președintele României și concomitent de strămutarea procesului de la Brașov la Pitești, arată ce puțină încredere are Iohannis în justiția pe care tot el o laudă.
Asta se numește ipocrizie.
Domnule Președinte, prin modul în care acționați , ori ne credeți pe noi niște idioți, ori vă doare la bască, asta așa ca să fiu elegant, de poporul pe care îl reprezentați. Ca persoană particulară puteați face absolut orice demers era scris în codul penal și codul de procedură penală. Ca Președinte al României , demersul dvs. seamănă a presiune făcută asupra justiției.
Nu știu care va fi verdictul, sper ca hotărârea emisă de Curtea de Apel Brașov să rămână în picioare. Ce veți face când veți pierde și în această ultimă cale de atac? Va-ți gândit? Nu veți putea scăpa fără demisie. Chiar dacă Merkel vine și vă leagă cu lanțuri de fotoliul de la Cotroceni, iar CIA-ul pune lacăte cu cifru pentru a nu putea fi deschise, pentru ca dvs. să rămâneți Președinte, nu se va putea. Va exista o presiune uriașă a străzii, vă veți fi descalificat ca om integru. După părerea mea calitatea dvs, morală este îndoielnică.
Chiar dacă, prin absurd și la noi funcționează, mai ales absurdul, va fi casată sentința, procesul va fi rejudecat, iar dvs. vă veți primi casa, nimeni nu va crede că acolo a existat un act de justiție, ci la fel ca și în cazul Rarinca, va fi încă un caz de injustiție.
Cunosc cazuri de oameni condamnați cu o viteză uluitoare, în numai 5 zile de judecată câțiva oameni au fost condamnați la ani grei de închisoare, nu știu dacă sunt sau nu sunt vinovați, ca observator pot spune că este greu să studiezi un dosar atât de voluminos într-un timp foarte scurt, apoi să privezi niște oameni de libertate. Ei bine, acești oameni, mai puțin norocoși ca dvs. d-le Președinte au făcut cereri pentru aprobarea contestațiilor în anulare, nu le-au fost aprobate, nu erau președinți.
Mulțumesc pentru poză: starfmsebes.ro
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Vremuri de cumpănă
În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...
-
Anul 2020 și jumătate din 2021 a fost o perioadă de chin. A fost un ceva pe care nu-l trăisem până acum, o perioadă distinctă, u...
-
După evenimentele din dec.'89 românii au început să se organizeze conform noilor orientări. Sigur, nu am rămas nici un moment...
-
A fost odată ca niciodată, a fost odată, pe vremea când se potcoveau puricii cu 99 ocale de fier şi săreau până în înaltul cerului. ...
Asta se numește ipocrizie.
RăspundețiȘtergereDomnule Președinte, prin modul în care acționați , ori ne credeți pe noi niște idioți, ori vă doare la bască, asta așa ca să fiu elegant, de poporul pe care îl reprezentați. Ca persoană particulară puteați face absolut orice demers era scris în codul penal și codul de procedură penală. Ca Președinte al României , demersul dvs. seamănă a presiune făcută asupra justiției.
Mda...justitie este independenta pentru catei, dar nu pentru dulai...; eu nu-mi explic chestia asta:daca in cazul Joianului, actul de justitie a fost afectat de presa, sa inteleg ca poate fi afectat, in alte cazuri, de SRI, SIE, DNA, Presedinte, Masonerie, sau mai stiu eu de cine, cu puteri mult mai mari???
RăspundețiȘtergere