sâmbătă, 2 septembrie 2017

Şovinismul şi iredentismul maghiar ia amploare

   În Odorheiul Secuiesc s-a întâmplat un incident interetnic, totul s-a petrecut într-un Kaufland. Mai precis o vânzătoare  nu a vrut să servească un client când a auzit că vorbeşte româneşte. Motivul vânzătoarei, care era de etnie maghiară,  a fost că nu ştie româneşte.
   Chestiunea este veche, vine din negura vremurilor.
Ungurii aşa sunt crescuţi, încă din primii ani ai copilăriei în familie li se incubă ura faţă de români.Pot spune, fără să greşesc, că această ură vine din ancestralul lor, face parte din cultura ungurilor. Nu toţi ungurii sunt la fel, sunt şi oameni paşnici gata să trăiască în pace cu toată lumea.
Partea rea a lucrurilor este că nu se întrevede o rezolvare a acestui deziderat. Partea maghiară, prin reprezentanţii politici, îşi face titlu de glorie din ţinerea aprinsă a flăcării dezbinării, a şovinismului şi iredentismului, al naţionalismului extremist.
Soluţia se află în Parlamentul României, nu în vaiete de babă pe marginea şanţului.
   Din dorinţa de a rămâne la putere, partidele politice au cooptat UDMR  la guvernare. Dar această formaţiune, constituită pe criteri etnice, nu a acceptat susţinerea unui guvern până când nu li s-a făcut concesii. Astfel s-a ajuns ca minoritatea maghiară să aibă mai multe drepturi decât majoritarii, iar comportamentul lor, al maghiarilor, în zonele unde sunt majoritari, să fie de tirani despotici faţă de populaţia nemaghiară. Comportamentul despotic nu este doar al oficialilor unguri(primari, preşedinţi de consilii judeţene), ci şi al cetăţenilor cu care populaţia nemaghiară vine în contact. Exemplul vânzătoarei, funcţionarii unor ghişeie, asistentele, infirmierele din spitale.
   Acest comportament al ungurilor, de stat în stat, a fost posibil datorită slăbiciunii de care a dat dovadă statul român prin reprezentanţii ei legali. Tot din cauza comportamentului infantil al preşedintelui, primului ministru şi celorlaţi miniştrii de resort, inclusiv al prefecţilor, a făcut să fie posibilă transmiterea de mesaje antiromâneşti de către oficiali de  prim rang  ai statului maghiar chiar din România, mesajul lor a fost de stăpâni în Ardeal, fără ca partea română să riposteze în vreun fel, au fost câţiva politicieni molatici care au venit la televizor, nu pentru a da o replică hotărâtă reprezentanţilor maghiari, ci pentru a critica partidul aflat la putere, nu a fost rău nici acest lucru, dar mult mai bine era dacă trimiteau un semnal clar şi hotărât prin care condamnau fără echivoc activitatea premierului Orban pe teritoriul României .
   Fără să fiu antisemit, spun cu toată convingerea mea de cetăţean al României, că, până nu se iau nişte măsuri dure împotriva unor manifestări de acest gen şi a altora care ar duce la umilirea cetăţenilor români de etnie română şi la batjocorirea însemnelor statului român, aceste manifestări nu se vor opri.
   Victor Orban împreună cu gaşca lui vor ajunge să vină în Bucureşti şi să ne ceară să le lăsăm lor cârmuirea României pentru că noi nu suntem capabili.
   În mod sigur, acea fătucă din magazinul Kaufland ştia româneşte, dar în mod ostentativ nu a vrut să servească un client care vorbea româneşte. Acea femeie a făcut acest lucru pentru că a putut, pentru că nimic nu a împiedicat-o. Ştia că gestul ei şovin va face vâlvă şi l-a asumat ca pe un semnal dat românilor  că ei,ungurii, sunt stăpâni în Ardeal şi se comportă ca atare, este şi un mod de a provoca vigilenţa autorităţilor, la fel cum au făcut-o în atâtea rânduri şi alţii dau exemplu pe Csibi Barna.Dacă exista vreo lege care să o condamne aspru, mergânduse până la închisoare pentru că a făcut discriminare, nu s-ar fi întâmplat asta. Până la urmă şi patriotismul se opreşte când foamea este prea mare.Doar fanatismul trăieşte şi cu burta goală.
   Parlamentul României trebuie de urgenţă să vină cu un pachet de legi care să reglementeze toate aceste probleme, care, netratate la timp se vor croniciza, iar evoluţia ulterioară va fi de necontrolat.
   Dacă România este un stat independent, Orban Victor nu poate veni oricând şi oricum, pentru aş vărsa veninul iredentist în România, dacă nu este, va veni şi probabil nu va mai pleca. Apropo, se vorbea de trupe paramilitare care se pregăteau prin pădurile din zona Covasna Harghita, o fi aflat cineva mai multe? Sau vom afla când ne vom trezi cu ei înarmaţi pe străzile Harghitei_
   Trupele armatei ungare nu au fost niciodată în Bucureşti, dar armata română a cucerit de două ori Budapesta. Inteligent ar fi, ca ungurii, să nu  dea ocazia armatei române să cineze a treia oară pe podul dintre Buda şi Pesta, sau noi nu mai avem armată şi pe asta se bazează tupeul lui Orban?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...