joi, 17 mai 2018

Nebunia lui Ludovic Orban!


  Ludovic Orban a făcut plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă pentru infracţiunile de: uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea credinţă de informaţii Preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea unor informaţii catalogate drept „secrete de stat”.
Înainte de acţiunea lui Ludovic Orban, care, reamintesc pentru cine nu ştie cine este, că acest domn este  Preşedintele Partidului Naţional Liberal, spuneam că, înaintea acţiunii lui Orban Preşedintele Iohannis a cerut demisia premierului Dăncilă, cum aceasta l-a tratat cu refuz, opoziţia s-a inflamat. Ludovic Orban, zilele trecute, a făcut o vizită în Germania unde s-a întâlnit cu Merkel. De aici, luminat de Merkel a făcut acţiunea împotriva lui Dăncilă pe care a înaintat-o Procuraturii Generale (acum am aflat că aceasta şi-a declinat competenţa şi a trimis-o DIICOT).
Ce se poate întâmpla? Juridic nimic, toate sunt aiureli, în schimb se poate deschide un dosar de urmărire penală pe numele premierului Dăncilă, în această situaţie Preşedintele o va suspenda din funcţie. Aşa se poate pica guvernul, nu cu moţiune de cenzură conform uzanţelor parlamentare ci cu o plângere penală.
DNA-ul nu a răspuns promt, când Iohannis a cerut demisia lui Dăncilă, prin urmare nu au început o acţiune de urmărire penală împotriva premierului. Nici DIICOT nu s-a autosesizat de aşa zisele fapte penale comise de premier. Iohannis a turbat, Merkel cerea pedepsirea muierii  de la Bucureşti care a acţionat împotriva voinţei nemţoaicei. Preşedintele nu avea soluţii, nervos, l-a trimis pe Orban să-şi ia perdaful de la şefa lor din Germania. De acolo Ludovic a venit ,precum veneau în anii 50 liderii comunişti de la Moscova, luminat şi cu ordinele precise care trebuiau urmate. Aşa a ajuns să facă plângere penală premierului. De fapt a făcut două plângeri, cea de-a doua e pe numele lui Dragnea pentru divulgarea informaţiilor cu caracter strict secret.
Ludovic Orban prin acţiunea aceasta a deschis un nou drum, drumul picării guvernelor prin plângere penală. Dacă procurorii DIICOT vor porni acţiune împotriva lui Dăncilă, guvernul va cădea, va urma o perioadă de criză politică. Orbane, nu ai fost sănătos la cap când ai făcut această plângere penală, de acum asta vă aşteaptă pe toţi politicienii, vă veţi vâna unii pe alţii, guvernele vor cădea, după cum va dori Preşedintele, care va acţiona prin ţuţării de serviciu.
Iohannis o atenţionase pe Dăncilă, îi spusese :”să pună mîna să facă cum i se spune” nu a înţeles, iată consecinţa!
Admitem cazul că va cădea guvernul Dăncilă, ei şi? PSD-ALDE va nominaliza alt premier, se va face un nou guvern cu aceeaşi majoritate. Voi liberalii nu aveţi cu cine forma guvern, nu aşa se procedează. Opoziţia nu trebuie să se tranforme în slugi docile şi ameţite,, care aleargă după cum îi mână un individ care nu are niciun interes ca România să facă un pas înainte. Opoziţia trebuie să vină cu programe, să dea peste bot puterii, să spună: "aţi făcut greşit, ori intenţionaţi să faceţi greşit cutare lucru, uite, asta e soluţia!" Bolnavă clasă politică, partea rea este că suferă cu capul, nebunie scrie pe fruntea lui Orban.
El, Orban, a declarat că a făcut plângerea în numele lui de cetăţean, da băiete, însă tu şi ca cetăţean eşti Preşedinte PNL ( cum dracu ai ajuns acolo?). De la plecarea lui Antonescu liberalii şi-au ales liderii parcă în bătaie de joc. Îmi amintesc bancul cu ţăranul care şi-a dus calul în târg şi râdea de el, spunea la toată lumea că dă cu piciorul, că nu trage, că este chior de un ochi, că şchioapătă de un picior, până când un cetăţean care dorea să cumere calul l-a întrebat pe stăpân: „ de ce l-ai adus în târg, dacă nu vrei să-l vinzi şi spui că are atâtea melicuri?” stăpânul calului a răspuns:”uite aşa, să-l fac de râs!”. Aşa s-a întâmplat şi cu liderii PNL , parcă au fost aleşi doar pentru a face PNL-ul de râs.
Ce fel de politician poate fi L.Orban? Unul nul, unul fără însemnătate, un om mărunt şi de joasă speţă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...