duminică, 24 iunie 2018

Nu-mi pasă de ţară ,vreau încă un mandat!


  România este într-o situaţie greu de gestionat. Să vedem faptele:
Ministrul justiţie cere Preşedintelui să revoce din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi procuror şef al DNA. Iohannis refuză. Se ajunge la CCR. Judecătorii Curţii spun că Preşedintele nu are niciun motiv să nu o revoce pe Koveşi prin urmare trebuie să emită decretul de revocare. Preşedintele trage de timp, aşteaptă să fie publicată Motivarea CCR. În urmă cu multe zile a fost publicată. De atunci Iohannis citeşte motivarea Curţii pentru a înţelege motivele care au stat la baza hotărârii emisă de magistraţii curţii. De două săptâmîni jurnaliştii îl întreabă pe Preşedinte dacă o revocă pe Koveşi. Iohannis răspunde meditativ: „citesc, încă sunt în săptămâna cu cititul”. Propun să se prelungească mandatul lui Kovesi, este ştiut faptul că peste vreo 11 luni îi expiră mandatul de drept. Da, însă nu avem nicio certitudine că în acest răstim, domnul acesta neimpresionabil, imobil şi rece ca o mobilă din PFL, va înţelege ce au scris judecătorii pre limba lor în motivare.  Sigur că asta este o tragere de timp nejustificată, o tiflă dată PSD-ALDE. O provocare, în sensul că:”fac ce vreau, sunteţi slabi, nu îmi este frică de voi, vă provoc, nu-mi pasă de ţară, vreau încă un mandat”.
Domnul Iohannis, Preşedintele României, nu este atât de imaculat pe cât lasă să se înţeleagă. Nici el, nici soţia domniei sale. Hotărârea Curţii de Apel Braşov, rămasă definitivă şi după judecarea Contestaţiei în Anulare, arată cu degetul cel puţin spre obrazul celor doi, dacă nu cumva la o cercetare mai atentă a organelor penale ar putea arăta spre cătuşele folosite ca brăţări pentru inculpaţi. Ori faptul că au fost declaraţi „vânzători de rea credinţă”, implică multe lucruri cu caracter penal.
Dragnea Liviu, preşedinte PSD, după ce fusese „binecuvântat” de instanţă cu o condamnare de 2 ani cu suspendare, aşa să nu zică Liviu că nu a fost băgat în seamă, acum în prima instanţă a fost condamnat într-un alt dosar la 3 ani şi 6 luni cu contopirea celor doi ani din dosarul politic al referendumului.
  Să le luăm pe rând: Condamnarea de 2 ani cu suspendare a fost un cadou făcut de DNA şi protocoale lui Băsescu, aşa să se înveţe minte ăia care mai au gânduri de suspendare. Instanţa a aplicat o pedeapsă cu suspendare lui Dragnea, însă fără a îi aplica şi pedepse complementare, respectiv dreptul de a alege şi de a fi ales. Prin urmare pedeapsa aplicată lui Dragnea a fost o tragere de ureche, o atenţionare a celor care se ridică împotriva sistemului.
Pe 21 iunie a.c. instanţa la condamnat pe Dragnea la 3 ani şi 6 luni, aici s-a contopit şi pedeapsa de 2 ani cu suspendare, cu executare. Constituţia spune că până la o decizie definitivă inculpată beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Prin urmare, până în momentul în care Dragnea va fi condamnat definitiv beneficiază de prevederile Constituţiei.
Domnul Iohannis, Preşedinte al României s-a grăbit să iasă în presă cu o declaraţie prin care ne amintea că este în săptămâna de lectură, totodată neuitând să ceară demisia lui Dragnea şi eliminarea lui din viaţa politică. Aici domnul Preşedinte greşeşte, Dragnea nu este condamnat definitiv, deci se prezumă a fi nevinovat. Doi, domnul Iohannis, cel puţin moral, nu poate cere ceva împotriva lui Dragnea atâta timp cât domnia sa şi soţia domniei sale sunt într-o situaţie delicată, dacă nu au, încă, dosare penale acest lucru se datorează funcţiei domniei sale, nu faptului că ar fi curat.
Încasarea unor bani din închirierea unui spaţiu dobândit fraudulos cum a făcut Iohannis, „rea credinţă” a reţinut instanţa,  mă face să cred că are un obraz destul de gros dacă poate ataca pe altcineva pentru un posibil delict, atâta timp cât delictul lui e şi mai mare.
Apoi încălcarea Constituţiei în atâtea rânduri de către Preşedinte îl poate pune undeva în afara legii.
Cererea cu înfocare a lui Iohannis de a fi suspendat, mă face să cred că aşa i s-a impus din afară.
Fac următorul scenariu: Iohannis suspendat, plecat de la Cotroceni, unde credeţi că se va opri? În piaţă alături de rezist, de fapt în fruntea rezist. Va explica mitingiştilor cum a fost el extirpat de la Cotroceni şi aruncat în stradă pentru ca PSD-ALDE să încalece pe justiţie, pe DNA, DIICOT şi să treacă nenorocitele de legi ale justiţiei care vor pune violatorii să se pupe cu victimele. Domnul Iohannis, deşi afară va fi cald, îşi va pune geaca roşie, precum Petre Roman puloverul la revoluţiei, şi se va aşeza în fruntea celor care vor striga : „Dragnea, Dragnea nu uita, România nu e a ta, ci este a altuia: Merkel, Merkel”. Iohannis, ca un bun german, nici nu-l pot condamna pentru asta, va zâmbi şi va striga „jawohl” cu gura largă şi dinţii laţi.
În ce-l priveşte pe Dragnea, de la Teldrum, complex de porci, averea din Brazilia să se încerce condamnara lui pentru un abuz în serviciu care nici ăla se pare că nu prea este demonstrat, ar trebui să se considere jignit. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...