miercuri, 27 iunie 2018

Un biet trubadur afon şi neinstruit


  Ieri am avut ocazia să văd câteva lucruri insolite prin originalitatea lor.
Primul: Klaus Werner Iohannis  de ziua drapelului României, a ieşit la plimbare cu bicicleta prin Bucureşti. Foarte bine, mişcarea nu face rău, iar exemplul primului om în stat ar trebui urmat. Cu două amendamente, dacă tot se plimba cu bicicleta ziua în amiaza mare, de ce naiba nu a arborat un mic drapel la bicicletă, aşa, pentru a demonstra contestatarilor că lui chiar îi pasă de România. Mulţi dacă ar fi văzut drapelul arborat la bicicleta  lui Iohannis ar fi lăcrimat de emoţie.
Doi. Domnul Preşedinte chiar nu are treabă la Cotroceni? Are o agendă goală? Se plictiseşte? O fi terminat de citit? Nu cred că a terminat, iar dacă a terminat nu a înţeles nimic din ce scria acolo. Dacă ar fi înţeles, ar fi emis decretul de revocare a lui Kovesi. Astea sunt subterfugii, Iohannis trebuia să o revoce pe Kovesi fără toată această minciună cu cititul.
Seara domnul Preşedinte a decorat câţiva oponenţi ai regimului comunist, un gest frumos, lăudabil. Dar ce bine ar fi fost dacă la ceremonie ar fi fost invitaţi şi alţi oficiali ai statului român. Herr Iohannis nu este neapărat Preşedintele României şi acţionează în consecinţă, este un fel de trimis special al lui Merkel la conducerea României.
Aseară pe o ploaie mocănească, domnul Ludovic Orban părea un şoarece murat în apă alături de vreo 50 de  pripaşi, la fel de uzi şi apatici ca şi marele şef liberal, tremurau în faţa guvernului. Orban chemase mii de oameni să participe la mitingul de protest împotriva guvernului, din păcate nu veniseră decât vreo 50 de inşi.
Domnul Orban, prin acţiunea nefericită de aseară din faţa Guvernului a dat o palmă puternică partidului, a săpat la dărâmarea fundaţiei istoricului partid. Un lider de partid nu poate acţiona în nume propriu, indiferent ce va face, el va fi alăturat partidului pe care îl conduce. Orban, nu are nimic în comun cu ceea ce ar trebui să fie un mare lider. Este un biet trubadur de duzină, afon şi neinstruit. Se pare că pe Iohannis nu-l mai interesează PNL din moment ce a impus la conducerea liberalilor o nulitate. Cea mai proastă alegere ca lider PNL a fost Orban. În PNL încă mai sunt oameni care pot fi buni lideri de partid. Liberalii cu Orban vârf de lance, Vâlceanu, Dancă şi Prişcă comunicatori nu au nici o şansă. Privind la el, la Orban, o regret pe Alina Gorghiu, fata cel puţin păzea gustările copiilor să nu le fure Dragnea. PNL înainte de fuziunea cu PDL era un partid de 20-25%, iar PDL-ul cu toate greşelile comise avea cam 15%. După ce s-a făcut fuziunea dintre PNL şi PDL, noul PNL a ajuns undeva la 19-20%. Aceste procentaje arată clar prăbuşirea PNL. Nici nu se poate să fie altfel când liderul partidului Orban are un comportament de bufon, iar comunicatorii partidului sunt nişte păpuşele întoarse cu cheia. Cum altfel poate fi un Vâlceanu, un Dancă, ori Prişcă. Acesta din urmă, aseară, a fost pus într-o situaţie jenantă după ce un jurnalist i-a demonstrat că a manipulat populaţia deliberat, prin minciunile spuse referitoare la modificările care se fac la codul penal şi codul de procedură penală.
Astăzi se supune la vot în plenul Parlamentului moţiunea de cenzură introdusă de PNL, USR, PMP împotriva guvernului Dăncilă. Sigur că nu are nicio şansă să treacă, moţiunea a fost introdusă pentru ca opoziţia să dea satisfacţie fanilor săi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...