duminică, 3 iunie 2018

Au fost desecretizate protocoalele. Ei, şi ?


  Ura, s-au sesecretizat  protocoalele SRI –parchete, instanţe de judecată, cantine muncitoreşti, etc. Şi? Ce e cu asta? Cui îi pasă?  Care sunt consecinţele acestor desecretizări?
Au fost luate la mână dosarele penale care au dus la condamnarea unor oameni în mod abuziv? Nici vorbă de aşa ceva. Trăncăne câţiva politicieni şi câţiva jurnalişti gureşi pe tema asta.
O dată cu desecretizarea  protocoalelor trebuia să se  treacă de urgenţă la anchetarea acelora care au fost iniţiatorii  acestor protocoale. De asemenea să se inventarieze posibilele dosare penale care au fost întocmite la ordin. Nu este uman ca acum în sec XXI oamenii să fie condamnaţi pe înţelegeri oculte şi nu pe fapte probate. Mai ales, nu este posibil ca nici un procuror, judecător, sereist, poliţist, etc. dintre aceia care au participat la asemenea mascarade de procese să nu plătească cu propria libertate.
  Nu este suficient că s-a spus: „s-au desecretizat protocoalele”. Nu ajută pe nimeni. Trebuie anchetat în mod foarte serios cine a participat la asemenea protocoale şi care a fost interesul lor în plan politic şi social. Faptul că s-a făcut vorbire de desecretizare nu ajută pe nimeni, mai mult complică lucrurile.
Eu pot merge mai departe şi să spun:”bine, au fost protocoale, însă SRI nu este o instituţie aflată în slujba poporului român? Dacă este aşa de ce ne este frică de aceste protocoale?” Este prevăzut în lege că SRI-ul nu poate participa la ancheta penală. Poate nu au participat, iar dacă au făcut-o, a fost în interesul cauzei. Spun eu care sunt de bună credinţă. Dacă lucrurile stau altfel, înseamnă că ofiţerii SRI s-au postat în afara legii şi trebuie să răspundă penal pentru abuzurile săvârşite.
  Care procurori sau judecători au acţionat împotriva legii? Care ofiţeri SRI au ordonat cum să decurgă o anchetă penală şi care să fie soluţia dată de instanţă? Nu se aude nimic despre asemenea anchete.
Sunt dosare penale aranjate? Sunt condamnări penale date de instanţe de judecată la comandă? Au existat asemenea samavolnicii? Sau sunt doar plângerile unor infractori?
Să se facă controale de fond la procuraturi pentru a se stabilii cât au costat urmăririle penale în cazul unor inculpaţi absolviţi de orice vină de către instanţe.
Procuratura generală împreună cu departamentele ei sunt pe cale de compromitere şi asta va dăuna în viitor unor acte de urmărire penală şi ulterior de stabilire a vinovăţiilor. Acest lucru este posibil din cauza proastei conduceri a departamentelor, dar şi a Procuraturii Generale.
   Preşedintele României, în cazul în care este totuşi Preşedintele nostru şi nu este plecat aiurea prin lume, zic: Preşedintele României în cazul în care este în Ţară şi îl interesează ce se întâmplă, ar trebui să se implice mai mult în aflarea adevărurilor din spatele acestor protocoale.
Ei, am scris şi eu, asta nu înseamnă că  Iohannis şi înţelege ceva din ceea ce se întâmplă în ţară. L-aş credita prea mult şi nu cred că este cazul.
Apropo, doamna Kovesi ce hram poartă? Chiar e bătută în cuie în scaunul de şef DNA? Păi ce ne facem de la anu' când volens-nolens va trebui să plece în mod legal, i se termină mandatul. Va mai exista DNA după mai 2019, ori Koveşi este DNA ?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...