duminică, 14 aprilie 2019

Ponta anti Dragnea


  PRO România şi-a lansat candidaţii pentru europarlamentare. Victor Ponta, un politician pe care l-am respectat şi, la dracu, încă îl respect, şi-a turnat cenuşă în cap pentru mega-lansarea candidaţilor PSD pe vremea când era Preşedintele acelui partid politic, acum a atras atenţia colegilor de partid să-l tragă de mânecă când va mai avea asemenea megalomanii în cap.
PRO România, este un partid format din oameni proveniţi din PSD, în cea mai mare parte. Însuşi liderul Ponta vine din PSD. Ponta se luptă cu foştii lui colegi, asta nu înţeleg, cum să-l critici pe Vâlcov când el, Ponta, l-a adus, cu surle şi trâmbiţe, în PSD. Îl critică pe Teodorovici, ministrul de finanţe, când el, Ponta, l-a făcut ministru. Sigur e posibil ca Vâlcov şi Teodorovici să fie doar nişte păpuşi întoarse cu cheiţa care execută doar ordinele primite.
Ponta critică PSD-ul pentru că a dat o lege pentru finanţarea partidelor politice parlamentare, şi eu sunt de acord cu el, nu cred că este în regulă. Partidele trebuie să trăiască din cotizaţii şi donaţii. Politicienii dacă vor să câştige încrederea electoratului, trebuie să demonstreze acest lucru, nu să ducă viaţă de rentieri cu bani de la guvern, adică din bugetul ţării, mai precis din taxele plătite de noi. Aceşti bani puteau să-şi găsească o mai bună, o mult mai bună întrebuinţare.
Înţeleg să-l critice pe Dragnea, aici Ponta are dreptate, cred că Dragnea nu i-a oprit din şoriciul porcului tăiat la SRI. De atunci toate au fost de porc. Şi via lui Ghiţă şi casele conspirative ale SRI.
Admitem cazul şi chiar îmi doresc, ca PRO România să se claseze pe un loc bun la alegerile parlamentare de anul viitor. Ce va face Ponta? Va guverna alături de PSD-ul pe care acum îl desfiinţează, ori va face alianţă cu PNL, USR şi alte formaţiuni vândute, ele ştiu cui?
Faptul că Ponta îl critică pe Dragnea nu este nimic anormal. În politică nu există prietenii, doar interese, pot fi unele personale ori , aşa cum mi-aş dori, unele strategice pentru binele ţării.
Ponta a fost unul dintre cei mai buni prim miniştri, unii spun că ar fi fost cel mai bun. Economia României, în timpul guvernării sale, a fost în creştere, faţă de perioada Boc-Băsescu-Unguent când economia era într-o “creştere” negativă. Au fost luate măsuri îndrăzneţe, criticate la acea vreme de opoziţie, dar, care, mai târziu au dat roade. A făcut greşeli, cine nu face? A ajutat la numirea lui Koveşi ca şef la DNA, lucru care a costat România. Însă, în politică trebuie făcute compromisuri.
A suportat din partea aceleia pe care o luase direct din via lui Ghiţă, mă refer la Kovesi, şi o pusese şef la DNA, hărţuirea şi umilinţa. Îmi amintesc când, primul ministru Ponta, a fost chemat la DNA şi pus, la intrarea în sediul instituţiei, de un plutonier de poliţie, acum li se spune agenţi, să-şi scoată tot ce avea în buzunare, să nu cumva să aibă ceva în haine cu ajutorul căruia putea face rău procurorului  obscur Uncheşelu. Un prim ministru percheziţionat, ce poate fi mai umilitor! I s-a făcut un dosar penal care a dat posibilitatea lui Iohannis şi Alinuţei liberala să-i ceară zilnic demisia. Din cauza acelui dosar Ponta şi-a dat demisia din funcţia de şef al PSD, lucru de care a profitat imediat Dragnea, de atunci a apărut disensiunile între ei. Până la urmă Ponta, în instanţă, a fost găsit nevinovat. Însă răul fusese făcut.
PRO România şi membrii săi de partid, veniţi din PSD, e greu să critice partidul din care au provenit. Nu vreau să mă leg de Tudose, nici de proaspătul demisionar din PSD Dobre, vorbesc de toţi.
Apropo, voi aţi demisionat din subordinea lui Dragnea ori din PSD? Este important de ştiut.

PRO România şi PSD nu măcinându-se, nu atacându-se, vor putea merge mai departe. În acest fel se vor lupta pe acelaşi bazin electoral, PRO România va slăbi PSD-ul, nu va smulge din voturile dreptei. Pentru o stângă puternică, PRO România şi PSD trebuie să-şi dea mâna, trebuie să treacă peste orgoliile personale, să vadă doar interesele celor două partide, pe care într-un viitor apropiat le văd făcând fuziune. PRO România nu se poate niciodată alia cu USR, PMP, PNL-ul actual. Ar fi împotriva curentelor şi a tuturor vânturilor şi chiar a bunului simţ politic.
Partidul lui Ponta nu poate da la o parte PSD, oricât de mult i-ar ataca pe social democraţi. PSD-ul este intrat în conştiinţa maselor cu orientare de stânga. Chiar Ponta, tot ce a făcut, a făcut ca lider al PSD, nu al PRO România. Nu ştiu dacă apariţia acestui partid ajută stânga, însă acum dacă tot a apărut ar trebui să se îndrepte cu criticile spre liberali şi USR-işti, altfel lumea îi va percepe ca pe aliaţi ai liberalilor şi ai USR. Nu cred că asta îi va ajuta. Ponta să lase PSD-ul în pace, să se axeze pe Dragnea, oricum acesta a devenit imun. În curând soarele nu va mai răsări fără aprobarea lui Dragnea sau cel puţin aşa vor spune Iohannis şi liberalii cu susţinerea useriştilor, cuvintele lor vor fi cam aşa: “plouă de câteva zile, soarele nu mai apare, totul din cauza lui Dragnea, pentru ca acesta să se poată ascunde în ceaţă”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...