duminică, 21 aprilie 2019

Măciuca, noua plarformă program a PNL


  Am avut ocazia, datorită presei, să citesc mesajele electorale pacifiste ale domnului Preşedinte PNL, Ludovic Orban. Domnul Orban, cu voce blândă şi părintească, îşi îndemna electoratul să pună mâna pe par şi să îi altoiască în numele Tatălui pe adversarii politici din PSD. Acest îndemn creştinesc face parte din programul de guvernare 2020-2024. Am admirat întotdeauna luciditatea cu care domnul preşedinte liberal a făcut  diferite comentarii. Îmi amintesc cum, cu ani în urmă, spunea despre modul în care colegele lui, liberale, au trecut prin paturile şefilor pentru a accede în diferite funcţii. La acea vreme a primit aplauze frenetice mai ales din partea Ralucăi Ţurcan tânără, pe atunci, liberală în plină ascensiune pe lângă matusalemicul Stolojan, un Adonis uitat în boxeri de baie.
Uimitor este faptul că liberalii, prin vocea autorizată a liderului său, au expus în câteva puncte care este platforma lor program pentru alegerile prezidenţiale, europarlamentare şi parlamentare.
Primul punct şi cel mai important este Dragnea şi distrugerea PSD. Punctul doi este Dragnea şi arestarea sa. Punctul trei este condamnarea lui Dragnea. Punctul patru a fost plângerea penală pentru trădare de ţară făcută de Orban premierului Viorica Dăncilă. Punctul cinci şi următoarele nu mai există.
Orban are ca aliat, în această platformă program a măciucarilor, pe marele, frumosul, metrosexualul Rareş, nu Petru, ci Bogdan.
Prin urmare să votăm PNL care are un program beton, pe înţelesul tuturor, distrugerea, dacă se poate fizică, a lui Dragnea. Un program în patru puncte, arestarea, condamnarea lui Dragnea şi distrugerea PSD.
Spunea mare lider că în Teleorman şi Dâmboviţa este fieful PSD, pentru că aici Dragnea reuşeşte să ameninţe oamenii cu tăierea şomajului şi a pensiilor. În Prahova însă pesedeul are mai puţin votanţi pentru că electoratul nu ar fi şi citez pe Orban:”la fel de prost” ca în celelalte două judeţe menţionate.
Am fost extaziat de cuvântarea lui Orban, mobilizatoare, promiţătoare şi vivace, spunea Orban: „Viorica, venim şi la tine”. Omul are timp de vizite.
 Florin Roman în cuvântarea sa plină de elan: „ Ludovic Orban are spatele plin de cicatrici din lupta cu Dragnea şi mafia lui.” Drace! Oare să mai aibă urme pe spate de la întâlnirile liberale la drum de seară în care se proba masochismul? Primul ministru liberal, Dimitrie Sturdza, din martie 1907, a lăsat multe cicatrici pe spinarea ţăranilor rămaşi în viaţă în urma răscoalei. Să o fi apărut acum la Orban ca o pedeapsă dumnezeiască asupra liberalilor?   
Rareş Bogdan spunea:” În emisiunea mea nu intră nici un lider liberal, la canal cu ei! La revedere PNL, la lada istorie cu voi”. Apoi a continuat: „nu sunteţi buni de nimic”. Dintr-o dată Rareş a devenit liberal şi încă unul măciucar. Care o fi preţul schimbări de macaz a lui Rareş? Un mandat de europarlamentar, răspuns corect. S-a văzut patriotismul clujeanului prin oportunismul său.
Aş fi vrut să văd, nu cicatricile lui Orban, nu zgârieturile de unghii ojate lăsate de vreo membră penele dornică de ascensiune, ci ce vor cu adevărat liberalii să facă dacă, ferească Dumnezeu, ajung la putere.
Bun, îl vor executa pe Dragnea, apropo, cum o vor face? Îl vor executa în piaţa publică fără judecată?. Trecând peste asta. Admitem că l-au terminat pe Dragnea, l-au făcut martir, mai departe ce vor face?
Nimeni nu ne spune nimic despre guvernare. Nici măcar o mică măsură acolo, spre exemplu cum vor tăia salariile. Ne spunea într-o seară Guran: „nu este greu să măreşti salariile şi pensiile, este greu să le plăteşti”. Tradus, asta însemna că la o venire a lor la putere prima grijă pe care o vor avea va fi tăierea salariilor pe motiv că nu vor putea să le plătească. Dacă adevăraţii liberali din PNL, admit că ar mai fi, nu ştiu cum să o facă, pentru asta există Blaga, Ţurcan, Tinel, etc. faimoşii susţinători ai găştii Băsescu-Boc din perioada de tristă amintire 2008-2012.
Aş vrea un partid de dreapta puternic, un partid cu idei, este nevoie de o alternativă la guvernare. Însă cu un partid de măciucari, cu un partid transformat ad-hoc în armata lui Iohannis, care nu are: viziune politică, platformă electorală, idee de ceea ce ar putea face dacă ajunge la guvernare nu se poate face o opoziţie constructivă care să fie o alternativă la guvernare.
Dragnea este un lider de partid, dacă va fi găsit vinovat de instanţa de judecată, va fi condamnat. Pentru asta nu este nevoie ca liberalii să se isterizeze pe străzile oraşului Alexandria. PNL-ul nu trebuie să se  lupte cu un om, nu asta ar trebui să facă. PNL-ul ca partid politic trebuie să se lupte în programe cu PSD-ul ca partid de guvernare. PNL-ul trebuie să aibă un guvern în umbră   şi un program de guvernare bine definit, pentru ca oricând să fie o alternativă la guvernare.
Din păcate cu Sică Mandolină ca lider în alianţă cu metrosexualul Rareş, greu de rezolvat această problemă politică, mai bine cum fac acum:”pe ei, băieţi liberali, puneţi mâna pe măciuci şi daţi-le în numele Tatălui! Sunaţi la 112 şi faceţi-le plângeri penale!”
Dacă PSD-ALDE guvernează prost, liberalii nu vor guverna de loc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...