miercuri, 13 mai 2020

Cu mască și fără mască


    Parlamentul, guvernul și Președintele își bat joc de noi, ne dau cu tifla și cu sâc. Nu voiam să mai scriu despre porcăria asta de Covid 19, despre morții raportați ca fiind de coronavirus și ei au murit călcați de mașini. Oricum România este una dintre țările fericite, în două luni de zile am avut 1000 de decese din cauza Covid 19, în rest românii au fost sănătoși și au rămas pe picioarele lor, au învins cancerul, infarctul, AVC-ul, etc.
    Privesc la dezbaterile din Parlament, aici unde se va vota Proiectul de lege intitulat „starea de alertă”, care stipulează printre altele să purtăm măști în încăperi, să nu ne apropiem unul de celălalt la o distanță mai mică de 1,5 metri, sau două brațe întinse cum, didactic, ne explica Președintele.
    Am înțeles să ne spălăm pe mâini, am înțeles să păstrăm distanța, să stăm în casă, însă cred că toate sunt farse, bătaie de joc la adresa cetățenilor.
    Privesc cu drag la aleșii noștri, la reprezentanții poporului, cum se pupă bot în bot prin sălile Palatului Parlamentului. Sunt într-un spectacol de varietăți intitulat „Cu mască și fără mască”. Unii au mască, alții nu, unii parlamentari țin masca sub nas, alții o țin sub bărbie, alții nu o au. Distanța socială, fizică, este de câțiva centimetri între parlamentari. Oare s-a școlit Covid-ul? Alege doar cetățenii de rând? Nu se bagă peste aleși? Cred că nu se bagă. Îmi amintesc că d-l Chițac, parlamentar, a venit în Parlament știindu-se infectat, a mers la o ședință cu liberalii tot infectat. Singurul lucru care s-a întâmplat în urma acestor contacte a fost  votarea pe repede înainte a unui guvern liberal condus de fostul premier demis prin Moțiune de Cenzură, Orban Ludovic. Curios a fost un lucru, nimeni nu s-a molipsit de coronavirus în urma contactelor avute cu Virgil Chițac. Ce s-a întâmplat? Cum dracu de nu s-a molipsit nimeni?
    Cum dracu în guvern, în timpul ședințelor, miniștrii nu poartă mască, nu păstrează distanța socială, nu poartă mănuși. Nu înțeleg? Ce dracu face Covid-ul ăsta se sperie de jandarmii de la poarta guvernului? Se sperie de paza de la Porțile Palatului Parlamentului?
    Circulă doar pe stradă? Al dracu coronavirus, lucru chinezesc făcut să nu atace mahării Partidului Comunist Chinez, îi compară și pe ștabii noștri cu comuniștii chinezi?
    Dacă Parlamentarii pot sta bot în bot, credincioșii de ce nu pot merge la biserică? Eu cred că acest virus nu va avea curaj să intre în casa Domnului.
    Se spune că avem 16.000 de infectați cu noul Coronavirus. Cât de reală este această cifră? Eu cred că au fost infectați poate 160.000 , ori chiar mai mulți. Mulți dintre ei s-au vindecat fără să știe că au fost infectați. Dacă ne uităm la cifre adică 16.000 contaminați la o populație de, Dumnezeu știe câți mai suntem, vorba unui clasic în viață, să zicem 16.000.000, asta înseamnă 1 la mie. Nu-i aveam nici pe ăștia dacă se luau măsuri severe când a fost afluxul de români care au intrat în țară în perioada martie-aprilie din zonele roșii ale Europei.
    Românii au venit în țară, apoi au plecat în masă în Germania, Austria, Olanda. Contaminați, necontaminați, la grămadă, cu sprijinul tacit al guvernului au părăsit țara cu avioanele, trenurile, autobuzele. Acum țipă din Germania, îmi este milă de ei, însă, să ne ierte Dumnezeu, știau unde merg, știau la ce se expun. Au riscat, sigur că sărăcia i-a împins, nu contest, însă mai bine sărac și viu, decât cu câțiva euro în buzunar și condus pe ultimul drum.
Guvernanții noștri, asta este concluzia mea, au prins gustul persecuției populație și o face cu sadism, cu răutate, cu rânjetul pe buze. Spălați-vă pe mâini! Drace! Până acum am mâncat nespălați? Trebuie să ni se spună zilnic să ne spălăm? Am înțeles adevărul. Nouă nu ni se spune să ne spălăm pe mâini ci : „M-am spălat pe mâini, nu răspund de voi, doar îmi bat joc!”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...