luni, 25 mai 2020

Dați jos acest guvern haotic!


    Liberalii sunt nebuni, ori ticăloși? Ascult stupefiat cuvântarea doamnei Anisia, ministrul educației, care este supusă unei Moțiuni Simple în Parlament. Doamna ministru, în loc să spună ce a făcut ea în timpul celor 7 luni de când este la guvernare, ceartă PSD-ul. Dacă PSD-ul nu a fost bun, este în regulă, nu mai este la guvernare. Acum să ne spună ce a făcut, ce face ea, ce are de gând să facă? Asta este important.
    Nu mai spun că vorbește sacadat, sincer să fiu Ceaușescu vorbea mult mai bine, deși avea un defect de vorbire din naștere.
Liberalii de când au venit la putere și culmea, stau cocoțați acolo sprijiniți de PSD, nu fac altceva decât să arunce cu lăturile neputinței lor în capul mult prea îngăduitor al PSD-ului. Nu înțeleg de ce PSD-ul sprijină un guvern, un Președinte, niște oameni care nu fac altceva decât să-și arate rânjetul și disprețul față de ei? De când PSD-ul a devenit masochist? Nu cunosc care sunt instrumentele democratice ale parlamentarilor pe care le au la dispoziție? Ce Moțiune Simplă?  Este o bătaie de joc la adresa Parlamentului. Ministrul Câțu a fost demis prin Moțiune Simplă de nenumărate ori, ei și? Orban a dat cu tifla Parlamentului.
   Domnilor parlamentari PSD, dacă tot sunteți responsabili pentru proasta guvernare a liberalilor introduceți o Moțiune de Cenzură și zburați acești neisprăviți pe care, tot voi, i-ați cocoțat în vârful Palatului Victoria.
Ministrul Anisia pe lângă faptul că a acuzat PSD pentru faptul că ea guvernează prost, a luat la rost Parlamentul pentru că și-a permis să introducă o Moțiune Simplă.
Singura soluție este MOȚIUNEA DE CENZURĂ, cu cât mai repede, cu atât va fi mai bine pentru țară.
    Domnul Ponta spune pe toate posturile TV că un guvern de uniune națională ar fi singura soluție. Nu, este o soluție proastă. Cu un Președinte partizan liberal cum este Iohannis, toate oalele se vor sparge în capul celor care nu sunt liberali. Și încă un lucru important, opoziția de acum, mă rog, dacă există, va deconta proasta guvernare a PNl-iștilor. Ori nu cred că PSD-ul va dori acest lucru. Social-democrații nu trebuie să uite că sunt cel mai mare partid, încă. Trebuie să acționeze în consecință. Nu are rost să vă purtați cu mănuși cu un partid care guvernează într-un zig-zag perfect.
    Ciolacu trebuie să lase haina îngăduinței. Ce se întâmplă cu acest lider, nu vede că partidul pe care, încă, îl păstorește este hulit de cei cărora ei le dau votul?  Nu-l înțeleg. Nu există niciun motiv viabil să nu poată introduce o Moțiune de Cenzură. Dați jos acest guvern aservit unor interese străine de interesele cetățenilor români. Dați jos un guvern care uită pentru ce se află în fruntea țării, adică uită să guverneze. Dați jos acest guvern care a găsit un pom gata sădit de PSD și ei nu au fost în stare să-l îngrijească. Cum explică ministrul Câțu, Doamne, ăsta e ministru, că în vremea PSD deficitul bugetar timp de trei ani de zile a fost sub trei la sută și, dintr-o dată, cum au venit ei la guvernare a sărit de 5-6% anul trecut.
    Încă o anomalie a acestui guvern la intrarea într-un magazin cineva ne măsoară temperatura. Nu discut dacă aparatul este calibrat, dacă cel care citește termometrul știe ce citește, altceva vreau să scot în evidență. Spunea un domn doctor într-o confruntare cu secretarul de stat de la Sănătate, Horațiu Moldovan, că 80% dintre cei contaminați cu Covid 19 sunt asimtomatici, prin urmare mai rămân doar 20% care pot fi depistați cu ajutorul termometrului, însă și aici sunt diferite probleme. Ridicarea temperaturii corpului peste 37 de grade poate avea nenumărate cauze, nu doar Covid-ul. Și atunci, un om care are o infecție urinară, o banală răceală, și are o temperatură mai mare 37 cu 3 nu va fi lăsat să intre în magazin. Întreb: masca pentru ce o are, nu să se protejeze pe el și să-i protejeze și pe ceilalți?
    Apoi, omul a venit la magazin să cumpere pâine și ce îi mai trebuie, e bătrân, nu este primit în incintă, prin urmare nu va putea să-și asigure alimentele necesare traiului.Va trebui să se târască la un alt magazin, dar dacă și acolo este la fel? Omul respectiv nu mai mănâncă, nu mai bea? Nu va muri de Covid, va muri de foame. Ori altfel. Unele magazine nu au un asemenea filtru, acolo ce se întâmplă? Dacă este absolut necesar, atunci toate magazinele trebuie să filtreze cumpărătorii, ori îndepărtați acest ordin fără sens, doar umilitor. Bun, am înțeles, are febră nu intră în magazin, atunci ar fi nevoie ca un angajat al magazinului să aducă cumpărătorului, căruia i s-a interzis accesul, produsele pe care le solicită la ușa prăvăliei.
    Doamne câte am de reproșat. Însă simt că vorbesc singur, cel puțin mă descarc, nu mai pot cu atâta umilință la care suntem supuși.

Un comentariu:

  1. O radiografie lucida a vremurilor noastre supusa unui bombardament strain de neam si iubit de prostime!

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...