marți, 19 mai 2020

Ingratul Iohannis


    Președintele Iohannis nu contenește să mă uimească de fiecare dată când ne gângurește câte ceva.
Astăzi, printre altele, ne spunea domnia sa cât este PSD-ul de nociv, cât de rău este când amenință guvernul cu Moțiune de Cenzură.
PSD-ul, în viziunea prezidentului nostru, este antiromânesc, antidemocratic, antiguvern, pro coronavirus. Îmi amintesc cum striga, cu un an în urmă, domnul Iohannis, pe toate posturile de televiziune, că PNL-ul trebuie să introducă Moțiune de Cenzură împotriva ciumei roșii, considerând Moțiunea de Cenzură un act profund democratic. Păi domnule Iohannis, dacă acum un an era democratică Moțiunea, acum de ce dracu nu mai este democratică? Guvernul Orban a avut la dispoziție 7 luni de zile să-și facă o majoritate parlamentară. Regulile democrației, așa cum le susțineați anul trecut, în noiembrie, când a fost dat jos prin Moțiune guvernul Dăncilă, presupun că un guvern poate sta la putere atâta timp cât are o susținere parlamentară. Guvernul dumneavoastră nu are această majoritate, iar dacă o are nu trebuie să vă fie teamă, nu va trece Moțiunea. Nu va fi criză politică, cum nu a fost nici anul trecut în noiembrie. Veți face consultări, veți nominaliza un candidat care va fi în stare să coaguleze o majoritate parlamentară în susținerea viitorului guvern. E simplu, în câteva zile se poate schimba macazul. Cum dumneavoastră iubiți România și pe români, veți găsi un candidat de premier, altul decât Orban, și lucrurile vor intra în normal.
    Sigur, aveți posibilitatea de a vă bate joc de țară, de cetățenii ei, nici nu ar fi prima dată. Poate încercați anticipate, nu contează Constituția, doar Covid-ul poate un pic.
Mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi fost PSD-ul înainte la guvernare și ar fi fost alt partid, pe cine dracu mai aruncați vina? Pentru că, nu-i așa, și acum după 7 luni de guvernare, mă rog, de bâlbâială, liberală, tot PSD-ul este vinovat de toate relele, inclusiv că nu va ieșit pasența cu anticipatele.
   Domnule Iohannis, PSD-ul nu este rău, ca partid de opoziție nu există, aș putea spune, fără să greșesc, că aproape este la guvernare.
Nu vă mirați, dacă PSD-ul nu punea umărul în martie nu ați fi avut guvern așa repede și chiar ați fi meritat un pic de politicianism, așa cum faceți dvs. Trebuia să mai bâjbâiți, să mai căutați, să dați în genunchi pesediștilor să vă voteze guvernul. Ciolacu, pe care eu nu-l apreciez, a dat dovadă de responsabilitate și a votat în regim de urgență guvernul Orban. A spus atunci:„ este un guvern slab, însă țara trebuie să fie guvernată, mai bine un guvern prost, decât unul demis cu funcționare provizorie”.
    Proiectele de legi care au fost promovate de guvern au trecut în regim de urgență datorită voinței parlamentarilor PSD. Inclusiv proiectul legii stării de alertă, care a fost depus cu o întârziere condamnabilă de către guvern, a fost votată în regim de urgență tot cu sprijinul larg al PSD.
Însă, domnule președinte, dacă guvernul dumneavoastră, pe care îl păstoriți intru totul, uitând că sunteți remunerat să fiți Președintele tuturor românilor, repet, dacă guvernul dvs. face așa multe greșeli și abuzuri, Parlamentarii, așa spune Constituția, poate iniția, la propunerea unui grup de parlamentari, o Moțiune de Cenzură împotriva guvernului. Nu este nimic ieșit din comun, nimic antidemocratic. Țara va merge înainte și fără guvernul Orban, nu suntem în stare de război. Cetățenii României au învățat să se spele pe mâini și să păstreze distanța și să stea în casă, în rest, Dumnezeu cu mila! Nu mai plângeți pe umărul românilor, liberalii trebuie să fie atenți la ceea ce au de făcut, nu doar să se împrumute. Spuneți-i lui Câțu că se face de rușine cu creșterea economică, ce va spune în iulie când scăderea va fi drastică?
    Apropo, spuneați că virusul este încă printre noi. Aveți dreptate și nu este unul cum afirmați dvs., sunt mulți și eleganți, nu elevați. Se plimbă cu mașini scumpe pe banii românilor arestați în case, ne dau cu tifla, doar sunt viruși, își permit. Aveți grijă de ei, de acești viruși, nu se știe când poporul se hotărăște să facă o dezinfecție. Coșbuc spunea frumos, demn și amenințător într-o poezie, nu citez din ea, sunteți un bun român și ca orice român știți poezia.
    Vă dau un exemplu de cum se poate schimba un guvern în stare de necesitate. În februarie 1907 Țara luase foc la propriu, țăranii se răsculaseră împotriva arendașilor evrei și nu numai și a moșierilor. Atunci, la guvernare, erau conservatorii lui Cantacuzino, însă pentru că nu se putuseră hotărî să aducă armata și tunurile împotriva țăranilor răsculați, nu discut și despre disensiunile din sânul partidului dintre găștile lui P.P.Carpp și a lui Take Ionescu, și sub presiunea liberalilor, dar și a regelui, au fost nevoiți să demisioneze. La putere au venit liberalii care au făcut un guvern cu D.A. Sturdza ca prim ministru și I.C.Brătianu ca ministru de interne însărcinat cu reprimarea răscoalei. Brătianu, cu ajutorul armatei și a tunurilor, înăbușă răscoala în sânge, nu contează numărul țăranilor morți, nimeni nu i-a numărat. Am vrut să spun că în orice situație oricât de dramatică ar fi, schimbarea guvernului nu este o crimă. Prin urmare, domnule Președinte, lăsați Parlamentul să-și facă treaba. Chiar dacă sunt proști, sunt mulți și nici nu sunt toți proști. 
    Dumneavoastră singur nu puteți fi un Parlament, nu aveți cum, nu puteți fi mulți, sunteți unul...și...„bun”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...