joi, 7 mai 2020

Rău am ajuns și asta, din păcate, este doar începutul.


    Aseară la ora 18 am văzut un om disperat. Un om căruia nu-i mai ajungea aerul, nu putea respira, avea o privire încrâncenată din cauza opoziției. Domnule Președinte, sunteți la guvernare-GUVERNAȚI! Politica democratică, a pluripartitismului este arta negocierii, nu a dictaturii. Ce faceți dvs. se numește dictatură. V-ați poziționat de o parte a baricadei, în loc să fiți deasupra ei și de acolo v-ați luat drept țintă un partid: Pe.Se. De. Vă atrag atenția că v-ați dorit să dați guvernul social-democrat jos de la guvernare și să vă asumați o guvernare în minoritate. Grea sarcină, mai ales când nu negociați, ci dictați. Asta presupune că tot ce iese pe gura dvs. de sas sibian este bun, este ceea ce trebuie să fie, iar ce spun ceilalți este de cacao. Ce nevoie mai aveți de Parlament, dacă nu face ce porunciți cu vocea dvs. strepezită, de parcă mâncați doar mere acre? Ce nevoie mai aveți de CCR dacă nu execută ce trasați dvs. ca sarcini? Dizolvați-le!
    Ați crezut că dacă aveți un guvern, veți guverna cum doriți? Aiasta nu se poate. Nici nu trebuie să se poată. Pentru asta există atâtea puteri în stat, pentru ca fiecare să-și facă treaba în perimetrul ei.
    Din cauza îngâmfări, automulțumirii de sine, riscați să faceți mari greșeli. În loc ca PSD-ul, partid de opoziție, să stea cu tunurile pe dvs. pe putere, culmea, puterea stă cu dinții pe opoziție.
    PSD-ul nu mai este la putere de mai bine de 6 luni, treziți-vă, nici dracu nu mai crede că pentru orice este Dragnea de vină. Bine că este în pușcărie, altfel îi puneați dracului în cârcă și pandemia. De Ciolacu nu vă luați pentru că ăsta își dă singur cu stângul în dreptul. Este momentul să spuneți țării, nu doar să se spele pe mâini, cum vă spălați voi de prostiile pe care le faceți zilnic în actul de guvernare, sper să vină ziua când veți plăti penal pentru tot ce faceți rău acum, ci să spuneți și ce aveți de gând să faceți cu atâtea împrumuturi fără rost. Un deficit la sfârșitul anului mare, undeva, am înțeles, în jur de 10% presupune că veți reînnoi țara. Ori, sunt sigur, ne vom trezi cu mari furăciuni ca după guvernarea Boc-Băsescu.
    A devenit obositor pentru noi, obsesia dumneavoastră, domnule Președinte, de a încerca pe orice cale să distrugeți un partid politic, doar pentru că, de-a lungul timpului, nu a făcut frumos în fața dvs. și a avut oarece coloană vertebrală și în fața Europei.
    Președintele și Orban sper că înțeleg faptul că virusul, care ne chinuie pe toți acum, nu a fost adus de PeSeDe. Noi, cetățenii, mai avem puține drepturi, printre care să tăcem, să nu mormăim și eventual acela de a plăti amenda uriașă, fără nicio analiză dacă sancționatul are vreo putere financiară de a plăti. Mai avem un drept, acela de a ne îmbolnăvi pentru a crește numărul celor infectați, în acest mod OMS ar fi fost îndrituit să declare Pandemia.
    Nu cunosc exact care sunt sarcinile Președintelui, aș putea intra pe site, nu vreau să mă enervez,  însă, observ că singura problemă a Președintelui este PSD. Nu vă supărați și dacă vă supărați, este o chestiune care vă privește, însă PSD-ul este susținut de câteva milioane de alegători. În această situație dvs. vă luptați și cu ei și asta nu este OK, pentru că sunteți, așa spune Constituția, știți ce este aia, cărțulia pe care zilnic o călcați în picioare, spuneam că sunteți Președintele și al membrilor și susținătorilor PSD, așa spune Constituția. În situația asta, dvs. încălcați Constituția, nici măcar nu este prima dată.
    De ce domnule Președinte nu ne povestiți nimic despre acele autobuze încărcate cu români, claie peste grămadă, trimiși la muncă peste graniță, cei mai mulți în Germania. Apropo, nu au niște contracte beton acești amărâți care merg în strinătate să facă cele mai grele și murdare munci, pe care băștinașii nu le fac. Sunt la discreția patronilor. Mulți s-au și îmbolnăvit. Cui îi pasă de ei? Ăia v-au votat domnule Iohannis, acum nu vă mai trebuiesc? Vă pleacă votanții, știți de ce? Din cauza foamei, a disperării, a minciunii din țară. Asta trebuie să fie pe agenda dvs. Pentru că dvs cu liberalii guvernați, nu PSD. Nu alungați, nu huiduiți PSD-ul, negociați cu el, să găsiți sprijin pentru a vă fi trecute legile, altfel veți pierde rău și noi mai mult ca voi.
Cum dracu, eu nu am voie să-mi bag câinele în curte dacă scapă pe drum, că mă amendează poliția, iar românii care trebuiau să ajungă în Germania au putut traversa jumătate din țară? Unde este logica? În România se mai guvernează după niște legi cât de cât logice? Ori după cum decretează profesorul de fizică?
Rău am ajuns și asta , din păcate, este doar începutul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...