duminică, 22 septembrie 2013

Spovedania lui Crin!



            Toata lumea ma intreaba de ce l-am iertat pe V. Ponta, pai cum sa nu il iert cand el este tovarasul meu de constructie a unei uniuni politice. Ponta este Presedintele unei jumatati dintr-un intreg, impreuna cu mine care sunt Presedintele celeilalte jumatati, am format o Uniune politica si vrem sa o ducem la capat din patru  motive : primul ar fi ca daca se rupe USL-ul guvernarea si majoritatea parlamentara ar lua sfarsit, al doilea motiv ar fi ca in cazul ruperii uniunii, parlamentarii nostrii imediat ar sari in barca lui Basescu, al treilea motiv foarte important este insusi votul dat de alegatori, este increderea lor in constructia noastra, nu vrem sa-i dezamagim mai mult decat am facut-o si in sfarsit al patrulea motiv, poate cu asta trebuia sa incep, m-as linge pe bot de a ajunge pe scaunul de la Cotroceni, fara votul PSD, e greu sa castigi.
            Diferenta dintre Ponta si mine este aceea ca el este Primul Ministru si implicit responsail pentru toate masurile care se iau in aceasta tara, este adevarat unele mai bune,altele mai putin bune, dar toate bine intentionate, fata de mine care nu sunt nevoit sa iau nici o hotarare. Ponta este precum gospodina care pregateste o mancare si isi da seama ca ii lipseste un ingredient, are doua posibilitati sa faca mancarea fara a anunta sotul si risca sa nu fie chiar pe placul lui, ori il anunta, stau in sedinte interminabile si cand au ajuns la un consens, constata ca ora mesei a trecut de foarte mult timp.
            Intr-o casnicie (pentru ca USL-ul poate fi privit ca un mariaj), chiar si acolo unde dragostea este foarte puternica, pot apare neintelegeri, chestiunea este ca sotii sa gasesca solutii de a depasi crizele fara  jigniri, fara injuraturi, fara batai. In conditiile in care s-ar ajunge la asemenea excaladari, chiar daca se impaca nu vor uita jignirile si celelalte afronturi.
Toata sarabanda declaratiilor au avut ca tinta o parte din membrii PNL care  sunt mai carcotasi de felul lor si imi reproseaza de fiecare data cand Ponta greseste ceva, de ce nu sar la gatul lui, de multe ori o fac ca si in cazul asta, de multe ori reactionez foarte tarziu, ori de loc. Daca dosarul RMGC ar fi ramas in sertar nu ar mai fi existat aceasta isterie pro si anti RMGC, Ponta a vrut si bine a facut, sa rezolve odata aceasta problema ce era pe masa prim ministrilor de mai mult de 15 ani.
Sigur oalele s-au spart in capul lui Ponta (ca el a avut doua pareri, este dreptul lui, ca nu se asemanau cu ale noastre asta este), a trimis proiectul de lege in Parlament, intr-un fel a procedat ca Pilat din Pont, adica s-a spalat pe maini, va face ce va dicta Parlamentul prin legea ce o va da.
            Basescu ne va astepta la cotitura, pentru asta va folosi CC, retrimiterea in Parlament, dar tot va trece, trebuie sa treaca.
            Daca nu as fi orgolios ar trebui sa cer iertare lui Victor, nu o voi face, ca ma va crede L.Orban,Ghise si ceilalti ca sunt slab, nu sunt, dar m-am atasat de Ponta.

Un comentariu:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...