joi, 19 septembrie 2013

Stiri de ultima ora ! XX.



            Ministerul Invatamantului ne informeaza ca, au fost luate toate masurile ca elevii sa invete in clase curate, reparate, cu apa curenta si grup sanitar in incinta, deasemeni  printr-o OU profesorilor le-au fost marite salariile. Comunicatul ne lamureste care au fost criteriile de care s-au tinut cont la marirea salariilor, acestea sunt : banii necesari pentru abonamente  la diferite reviste romanesti si straine care trateaza probleme din disciplina pe care o preda profesorul la clasa, bani pentru imbracaminte, astfel incat profesorii sa nu mai vina cu hainele carpite la scoala, bani pentru ca fiecare profesor sa aiba o Tableta, pentru a putea accesa in timp real orice informatie are nevoie pentru buna desfasurare a programului la clasa, deasemeni bani si garantii guvernamentale pentru achizitionarea de masini cu o clasa mai luxoase de cat Loganurile.
            Elevii, continua comunicatul, au avut surpriza ca fiecare la locul lui din banca sa gaseasca cartile si caietele de care au nevoie in anul scolar respectiv, alaturi de o felicitare cu urari de succes la invatatura si o floare.
            Seara la telejurnal am vazut o reportera cu un microfon in mana, ce se plimba printre bancile elevilor incercand sa le ia interviuri atat lor cat si profesorilor, numai ca toti erau atat emotionati incat cu greu isi puteau stapani lacrimile, totusi printre nodurile inghitite din cauza plansului  ridicau osanale si binecuvantau alianta social-liberala, unde, spuneau ei, grija fata de omul sarac si nevoia de indestulare a salariatului pentru a da tot ce are mai bun in el ,si-a dat mana. Au fost luate masuri ca, elevilor  dupa orele de program sa le fie servita o masa calda apoi sa ramana in continuare 3 ore pentru rezolvarea temelor pentru acasa sub indrumarea profesorilor de specialitate, in acest fel, spunea Ministrul Invatamantului, elevii ar putea asimila mult mai bine materia, plus ca elevii pot solicita si scoala este obligata sa puna la dispozitia elevilor, sali pentru diferite activitati in functie de aptitudinile fiecarui elev.
Acolo unde se va constata ca elevul nu a invatat lectia si profesorul, cu tot regretul, va fi nevoit sa-l noteze cu nota sub 5, va lua legatura cu parintii elevului expunandu-le situatia si cerandu-si scuze pentru faptul ca a fost nevoit sa-l noteze cu nota mica.
Elevii sunt obligati sa mearga la scoala imbracati numai cu uniformele aprobate de catre consiliul de parinti si  cel al scolii, nu au voie sa mearga la scoala cu telefoane mai scumpe decat ale profesorilor (de comun acord parintii si profesorii vor stabili plafonul), deasemeni masinile personale nu pot fi mai scumpe decat Dacia, sub diferitele denumiri.
            In timpul orelor de curs elevii nu au voie sa deranjeze profesorii si nici colegii, cei care se abat de la disciplina impusa va fi amendat, amenda urmand sa fie platita de parinti, sau vor fi nevoiti sa faca diferite activitati in folosul scolii, maturatul scolii, taiat lemne, facut partie, adunat hartiile de prin curtea scolii etc., in functie de varsta si gravitatea actului de indisciplina. Deasemeni in incinta scolii fumatul si consumul de bauturi alcoolice va fi interzis atat pentru elevi, cat si pentru profesori. In timpul orelor de clasa elevii nu au voie sa vorbeasca neintrebati, ei pastrand linistea pentru ca profesorul sa poata explica lectia si ei sa raspunda in cazul in care sunt solicitati. In sfarsit dupa mai bine de 40 de ani se face  dreptate in sistemul de invatamant, astfel incat si cel mai carcotas critic al sistemului sa nu aiba ce reprosa. Sper ca nimeni sa nu se supere pe mine pentru faptul ca mi-am permis sa scriu articolul despre deschiderea anului scolar 2042-2043 inca de pe acum, m-am gandit ca este foarte probabil ca acele vremuri sa nu le mai prind, asa ca mi le-am inchipuit cum ar fi.

2 comentarii:

  1. Esti surprinzator de realist si de prevazator !!!
    Ceea ce in aceste tari, pe unde perind eu, este pus in aplicatie de vreo cinci ani deja, la noi se intrevede a se preconiza prin '42-'43... Suntem cei mai tare din parcare ! ...si parcarea era goala !

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...