miercuri, 18 septembrie 2013

Stiri de ultima ora ! XIX



            Am primit o stire de ultima ora care, a reusit sa ma determine a merge la preot pentru a ma spovedi si a cere iertare pentru gandurile nu tocmai ortodoxe avute impotriva Preafericitului Daniel. Stirea spune asa: Preafericitul Daniel in marea sa credinta si durere pentru aproapele ajuns in necaz (se refera la cei ajunsi sub ape in Galati), a hotarat, dealtfel a si pus in practica, ca toti ierarhii BOR sa vanda masinile de lux ce le au in folosinta din partea Patriarhiei si in locul lor sa cumpere Loganuri, iar cu diferentele din banii obtinuti sa cumpere ajutoare pe care sa le distribuie sinistratilor din judetele afectate de inundatii. Convoiul cu alimente si celelalte lucruri de stricta necesitate s-a pornit spre Galati avandu-l in frunte pe Patriarhul BOR, Preafericitul, fie  in vesnica pomenire, Daniel. Emotionant gest pentru locuitorii din Pechea cand au vazut pe insusi Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe, mergand pe jos in fruntea alaiului de preoti si a convoiului plin cu cele trebuincioase satenilor greu incercati, plin de evlavie si cu sufletul cernit.
            Tot de la BOR am primit o alta stire prin care ni se comunica, ca Mitropolitul Irineu in marea sa dragoste fata de oamenii a cerut permisiunea Preafericitului sa doneze jumatate din averea personala pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, iar cealalta jumatate sa fie folosita pentru construirea si intretinerea unui azil pentru oamenii in varsta si fara venituri, la intrebarea, fireasca de altfel, pusa de Patriarh si anume : din ce va trai, raspunsul a fost demn de o adevarata fata bisericeasca: “Dumnezeu ne-a invatat sa nu ducem grija zilei de maine”, a fost dat ca exemplu pasarile “care nu seamana si nu sapa si totusi traiesc”. Intelepte cuvinte, dupa ce inalta fata bisericeasca ne-a invatat cum sa facem bani, iata ca acum a venit ziua cand ne invata ce sa facem cu banii. Gestul Mitropolitului Irineu nu a trecut neobservat, el a fost urmat si de celelalte fete bisericesti, care au donat sume uriase de bani si pentru Catedrala, dar mai ales pentru spitale si lacasuri de cultura. Motivatia a fost simpla si de bun simt (sic), banii au venit de la oameni, la ei trebuie sa se intoarca.Personal vin cu o mare multumire, pentru ca fiecare om dupa posibilitatile sale a pus in pusculita inaltilor Ierarhi, iar acestia cand au vazut ca pusculita s-a transformat in saci, au luat hotararea, laudabila, de a returna banii oamenilor sub diferite forme. Binecuvantati sa fiti in veci pentru faptele voastre pline de evlavie, credinta si fratie duhovniceasca pe care le-ati facut, iar daca cele scrise aici nu sunt adevarate si voi continuati sa dormiti pe saci cu bani in timp ce tineti mana intinsa, mai rau ca aceia ce stau la gura metroului, pentru ca prostimea sa va dea in continuare banii necesari constructiei megalomanice numite Catedrala Mantuirii Neamului si pentru imbuibarea voastra,  Dumnezeu sa va Judece!

2 comentarii:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...