marți, 16 decembrie 2014

Ponta şi reforma PSD

     Guvernul Ponta IV a trecut, parlamentarii au votat în număr destul de mare, chiar şi cei din opoziţie au spus „da”prin vot noului guvern. „Da”-ul opoziţie a fost pentru o mai mare siguranţă că va trece guvernul şi nu vor fi nevoiţi ei să facă un guvern. PNL-iştii la această oră sunt precum acei oameni certaţi la cuţite şi care ajung în faţa unei comisii de judecată, aceştia hotărăsc să fie închişi toţi într-o cameră şi să nu li se dea drumul afară până ce nu sunt prieteni. PDL-iştilor intraţi în PNL le va trebui mult să se acomodeze cu cei ce îi înjura pe toate drumurile, pe de altă parte liberalilor le va fi greu să accepte lângă ei pe cei pe care îi acuzaseră pentru tăierile din pensii , salarii şi celelalte ajutoare sociale. Liberalii sunt convinşi că ei trebuie să-i albească pe oamenii lui Blaga şi Videanu.
     Aşadar guvernul Ponta IV a trecut, dar problemele din sânul PSD au rămas şi se acutizează pe zi ce trece. Eliminarea din sânul partidului social democrat a doi vocali membrii, în loc să liniştească apele mai rău le tulbură. Nu sunt cei mai credibili foşti lideri ai PSD, dar cui îi pasă? Important este mesajul trimis de ei în spaţiul public, mesaj care nu va putea fi verificat, ci va fi mestecat şi asimilat aşa cum îl prezintă cei doi. Geoană, poreclit de Iliescu „prostănacul”, a făcut tot ce a depins de el pentru aş schimba porecla în renume. Toate acţiunile lui au fost puerile, năstruşnice şi hazardate, a avut un singur interes pe care a marşat, carierismul cu orice preţ, a fost ajutat de A Năstase şi Ion Iliescu pentru a avansa pe scara diplomatică.   Arivistul din el a mulţumit celor doi prin umilirea lor. Vanghelie, un personaj pitoresc până la grotesc, un om care este potrivit probabil funcţiei sale din moment ce este ales şi reales primar în sectorul 5 al capitalei.Nu cunosc cât de bun administrator este d-l Vanghelie, nici nu este treaba mea, nefiind locuitor al acelui sector.
D-l Vanghelie făcea deliciul publicului atunci când apărea datorită perlelor literare pe care le scotea pe gură, plecarea d-lui Goagăl, sau Almanahe, nu trebuie să fie o lovitură pentru PSD, ci o curăţare a lui.
     Fierbera care este în aceste zile în cadrul social-democraţilor trebuie să ajungă la un rezultat bun, indiferent de costuri. Oala este în clocot, nu trebuie pus capacul pe ea, trebuie lăsată să clocotească, să dea pe afară, să piardă din grăsime, în aşa fel ca atunci când va fi luată de pe foc, zeama să fie limpede. Ponta are obligaţia să ducă acestă reformă până la capăt, chiar dacă acolo va fi sfârşitul funcţiei de lider al partidului. Este tânăr şi va putea reveni, dar dacă nu face această reformă, va fi sfârşitul lui ca om politic. Ponta va putea intra în istorie numai reformând PSD, scăpând de toţi oamenii care sunt adevărate pietre de moară de gâtul lui şi al partidului, nu cu oameni ca Dâncu, Rus şi alţii ca ei va duce partidul pe culmi de glorie, ci cu soldaţi adevăraţi înhămaţi la căruţa României pentru a urca dealul prosperităţii şi nu cu oameni care în loc să tragă de car, fură bunurile din căruţa României.
     Ponta, poţi scrie istoria, ori poţi ieşi din ea pe uşa din dos. De tine depinde ce vrei, încă eşti un tânăr frumos din punct de vedere politic, luptă să rămâi aşa, ori pleacă învins de propria neputinţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...