luni, 29 decembrie 2014

Curtea Constituţională salvează parlamentarii


     Curtea Constituţională a României a hotărât că Legea bugetului de stat pe 2015 este constituţională. Aceşti eroi ai CC, aceşti judecători care nu au ţinut cont de vitregiile vremii au salvat parlamentarii. Să ne gândim ce s-ar fi întâmplat ca şedinţa de astăzi de la Curte să fi fost amânată după 1 ianuarie din cauza vremii nefavorabile, apoi declarată neconstituţională. Aleşii noştri plecaţi în vacanţe prin diferite colţuri ale lumii, ori chiar în Ţară, ar fi trebuit să-şi întrerupă concediul pentru a participa la plicticoasele şedinţe pentru modificarea bugetului, cum ar fi cerut Curtea. Nu problema măririi pensiilor, ori a ajutoarelor sociale era srtringentă, ci liniştea parlamentarilor. O situaţie la fel de proastă pentru parlamentari ar fi fost şi declararea neconstituţionalităţii legii acum până în anul nou, deputaţii şi senatorii trebuiau să vină la lucru pentru a modifica legea cum cerea hotărârea CC. Îmi este milă de ei, hai să ne imaginăm, 30 decembrie aleşii sunt toţi plecaţi, vor trebui să-şi lase nevestele, amantele, iubitele, ori alte îndeletniciri domestice pentru a veni la lucru. Ar fi fost şi păcat, adică tot anul nu lucrează decât . 30 de zile şi lucrează în preziua revelionului, asta era prea de tot.
De fapt cred că ar trebui să transformăm Parlamentul în rolul pe care îl avea Marea Adunare Naţională, în sensul în care, Parlamentul s-ar întruni în două trei sesiuni pe an pentru a vota hotărârile luate de guvern. Nu ar fi nici o împietate, oricum parlamentarii majorităţii sunt nişte maşini de vot care habar nu au ce votează, nu că în opoziţie ar fi mai buni, dar ăştia nu contează. Şi pentru a nu fi contrazis voi da două exemple :
      1. Deputaţii votează o lege, ajunge la Preşedintele Băsescu pentru promulgare, acesta respinge legea care revine în Parlament. Este supusă votului în Camera Deputaţilor, de data aceasta liderul grupului PDL din Cameră, Mircea Toader, arată cu degetul în jos şi legea nu este votată, aşa ar fi trebuit de la început ca legea să fie respinsă, numai că Toader în loc să arate în jos cu degetul, a arătat în sus, astfel că legea în loc să primească vot de respingere a primit vot de aprobare. Concluzie, deputaţii puterii, PDL, habar nu aveau ce lege se votează şi cum trebuie votată.
      2. În senat s-a supus la vot proiectul legii securităţii cibernetice, toată lumea a votat, numai că votul trebuia să fie de respingere. Cristiana Anghel, senator, întrebată fiind de ce a votat legea, a răspuns că nu ştia ce a votat. Suficiente aceste exemple.
    Propun un Parlament format din 300 de parlamentari, în care într-o paritate perfectă 150 să doarmă, 150 să lucreze, deasemeni să se întrunească în sesiuni de lucru de două trei ori pe an. Acum când ar trebui să lucreze tot anul şi să aibă un concediu ca toţi muritori de rând, domniile lor sunt în concedii prelungite, ori vizite de lucru prin ţări străine, din care, în afară de banii publici cheltuiţi nu există nici un avantaj pentru ţară.
Doamna Andreea Paul, era gata să vă cred , acum puteţi dormi liniştită dvs. şi colegii dvs, Legea Bugetului pe 2015 este constituţională. Apropo doamna Paul, ce părere aveţi despre propunerea mea cu parlamentul de 300 de aleşi(asta nu este a mea) şi întrunirea în două trei sesiuni pe an pentru aprobarea hotărârilor de guvern? La ce D-zeu să cheltuim atâţia bani cu întreţinerea unui Parlament aşa greoi şi ineficient? Mai bine îl facem mai suplu şi mai eficient, parlamentarii puterii votează, ai opoziţiei dorm, asta va fi prin rotaţie, în funcţie de cine este la putere. Cred că s-ar realiza o economie formidabilă, aleşi ar urma să fie plătiţi pe sesiune, în restul timpului având joburi din care se întreţin. Nu-i aşa că este o idee minunată, amintiţi-vă d-na Paul când eraţi la guvernare pe vremea lui Boc, majoritatea legilor le treceaţi prin asumare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...