sâmbătă, 24 februarie 2018

Iohannis nu vrea să o alunge pe Kovesi

  Asistăm de câteva zile  la un altfel de circ. Un circ oferit  de doi demnitari ai statului român, doi  fraţi, amândoi parlamentari, amândoi având în spate voturile românilor. Cei doi fraţi se plâng  de modul în care au fost şantajaţi de către procurorul Portocală. Penibili în amănuntele picante şi neplăcute, de-a dreptul jenant  modul de comportare a celor doi parlamentari români.
 

Urăsc modul neprofesionalist în care procurorii ştiu, mai bine zis nu ştiu,să-şi facă datoria. Urăsc modul obscen în care se comportă cu cetăţenii care ajung în faţa lor. Procurorii acţionează în urma unor fetişuri, a unor răzbunări,a unor comenzi politice. Aş fi sărit de 50 de metri în sus pentru a apăra pe Laura Codruţa Kovesi dacă din 2005 de când a fost unsă procuror general şi până în ziua de astăzi ar fi adus în faţa instanţei peştii cei mari, rechinii care au distrus economia Românie. Nici vorbă de aşa ceva, s-a jucat în toată această perioadă doar de-a anchetele. Au prins fraieri ca aceşti fraţi Cosma, care, fie vorba între noi, nu sunt chiar „Ariel” au ei bubele lor, altfel nu se lăsau şantajaţi ca nişte boschetari şi nu puteau fi  determinaţi  să de-a declaraţii împotriva unor oameni nevinovaţi pe care  îi voiau procurorii inculpaţi. Cu ajutorul acestor cozi de topor s-au fabricat dovezi şi plantat probe, au fost întocmite dosare penale pentru inculparea unor oameni nevinovaţi. Îi întreb pe fraţii Cosma cum se simţeau între falsificarea unei probe şi cumpărarea unei pisici. Bun, erau ameninţaţi de către procurori că le fac lor dosare penale dacă nu dau ei pe alţii în gât.
De ce s-au lăsat prinşi în acest joc murdar dacă erau curaţi? Erau parlamentari, aleşi de electorat, trebuiau să iasă în faţa presei să spună ce li se întâmplă. Nu au ieşit, au încurajat jocul murdar al unor lifte ordinare ajunse în funcţii de procurori. Sigur că detractori sunt mulţi, procurori ca Portocală sunt foarte mulţi, cred, sper, că sunt şi procurori cinstiţi şi oneşti ca şi judecători şi poliţişti.
  Laura Codruţa Koveşi a păstorit şi încurajat aceste practici,cel puţin aşa ne arată raportul ministrului de justiţie Tudorel Toader care, în final, a cerut revocarea procurorului şef DNA Kovesi. Domnul Preşedinte recunoaşte că a ascultat pe ministrul de justiţie când a citit raportul dar că nu i-a plăcut „prestaţia” ministrului de justiţie de joi seara şi că, ce  a prezentat Tudorel Toader este „lipsit de claritate şi de temeinicie”.
 Domnul Iohannis, până mai ieri un profesoraş de fizică la un liceu de provincie, ne spune că ministrul de justiţie habar nu are de meserie, că a făcut un raport „lipsit de claritate şi de temeinicie”. Cum dracu poate un prof. de fizică să  facă aprecieri asupra unui raport tehnic întocmit de un profesor universitar de drept? Iohannis, ca şi Băsescu, crede că dacă a ajuns în vârful dealului de la Cotroceni a devenit şi foarte cult şi cunoscătorul tuturor ştiinţelor, al tuturor articolelor de lege. Inexact, domnul Iohannis nu vrea să o demită pe Codruţa, nu are curajul să o ia de mână şi să o dea afară din biroul de şef DNA. Poate la mijloc o fi acea nenorocită de acuzaţie făcută de Tribunalul Braşov cum că soţii Iohannis ar fi fost „cumpărători de rea credinţă” şi s-au folosit de fals în acte şi uz de fals pentru dobândirea unor imobile.
Cred că nu este suficientă demiterea procurorului şef DNA Kovesi, este necesară o anchetă penală pentru a se face lumină cu adevărat în modul în care au fost întocmite dosarele penale.
Oamenii trebuie să aibă încredere în instituţiile de forţă şi în justiţie, acest lucru este posibil doar după ce se va face ordine în procuratură şi poliţie cu toate departamentele lor.

Faptul că ministrul de justiţie spune una în raport, iar Preşedintele, fără să citească raportul, conform propriei declaraţii, anulează apriori raportul în sine, declarând că o susţine necondiţionat pe Kovesi, ne dovedeşte foarte clar că preşedintele se teme de şefa DNA.
Mulţumesc pentru poză : luju.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...